Amusement niet meer op één voor Van Erven Dorens

Met programma’s als Beau Five Days Inside en Het Rotterdam Project heeft Beau van Erven Dorens het tv-genre gevonden wat hem past als een jas. Voortaan staat maatschappelijk betrokken reality voor hem op nummer één. Dat zegt hij in de Avrobode. Heel af en toe heeft Van Erven Dorens nog wel zin in iets luchtigs, zoals de showrubriek RTL Boulevard. “Haha, soms wel. Boulevard geeft wel de nodige lucht en relativering, al komen daarin ook serieuze onderwerpen voorbij.”

En wat voor luchtigs kunnen we nog meer verwachten? “Op oudejaarsavond presenteer ik met Luuk Ikink Fout & nieuw, een komische quiz over het afgelopen jaar. En ik schrijf mee aan Hockeyvaders, een serie waarin ik ook weer ga acteren.

Toch ligt zijn hart nu bij serieuzere programma’s. “Ik ben nu bezig met een serie, Beau en de veteranen (in het voorjaar op tv, red.), waarin ik oorlogsveteranen met PTSS volg. Ik ben ook in gesprek met COA, het Centraal Orgaan voor Asielzoekers, dat al twee jaar weigert mee te werken.

Gaat het er komen? “Ik heb net een brief naar staatssecretaris Harbers gestuurd. Verder denk ik aan programma’s over eenzame ouderen en kinderen die in armoede leven.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen