Alcoholprobleem SBS-Koos, weggestuurd bij feest Patty

Koos van Plateringen had tot vorig jaar een ernstig alcoholprobleem. Op het dieptepunt werd hij weggestuurd op een huwelijksverjaardag van Patty Brard. Dat onthult de deskundige van Shownieuws in de nieuwe Linda. Het liep vorig jaar helemaal uit de klauwen tijdens een vakantie op Ibiza. Al om elf uur ’s ochtends zat hij op Schiphol aan de champagne, tijdens de vlucht ging hij aan het bier en aan het eind van de middag kwam hij ‘starnakel’ aan in het hotel. Toen ging het licht uit.

De volgende ochtend werd hij onwetend wakker. Een vriend van hem vertelde dat hij de avond ervoor compleet door het lint was gegaan en heel vervelend deed tegen mensen. “Ik wist dus totáál niet meer wat er was gebeurd.

En toen moest het huwelijksfeest van Patty Brard in de Bambuddha Bar nog komen. Hij had zich ’s middags al flink ingedronken. “Ik weet alleen nog dat ik daarheen ben gereisd, en dat collega’s me uiteindelijk hebben gevraagd om weg te gaan. Daartussenin weet ik niets meer. Ik ben daar tijdens het eten dus blijkbaar finaal ontspoord. Zo erg dat ik ben weggestuurd.”

Brard liet hem de volgende ochtend in een sms weten klaar met hem te zijn. Ze berichtte hem als volgt: “Je bent een heel leuke, lieve en intelligente man, en wat je nu aan het doen bent, past zo niet bij je. Ik weet niet wat je wilt, maar ik hoef jou voorlopig niet meer te zien. Je komt maar weer een keer bij me terug wanneer je denkt dat het daar tijd voor is, want je moet hier echt iets aan doen.

Het was zijn wake-upcall, legt Van Plateringen uit. “Ik wist op dat moment dat ik moest stoppen voordat ik alles kapot zou maken. Ik wist ook zeker: anders gaat Ton me verlaten.

Zijn vriend Ton kende de dronken Van Plateringen al veel langer. “Op een bruiloft van vrienden stond ik totaal strontlazarus Ton uit te schelden. Ik heb weleens stomdronken stukken hout tegen onze nieuwe woning staan smijten.”

Van Plateringen was een monster. “Ik was een tikkende tijdbom. Voor hem was het vreselijk. Hij was altijd benauwd voor wat er zou gaan gebeuren.”

Hoe Van Plateringen zich nog meer misdroeg en hoe hij uiteindelijk van zijn verslaving is afgekomen kunt u deze maand lezen in de Linda of via Blendle.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen