Albert Verlinde: ‘Veel nieuwe gezichten in 6 Inside’

Albert Verlinde wil nog niet zeggen wie er allemaal meewerken als deskundige aan zijn nieuwe vooravondprogramma 6 Inside, maar wel wil hij kwijt dat het voornamelijk nieuwe gezichten betreft. Dat heeft hij dinsdag gezegd in Tijd voor MAX. De deskundigen in 6 Inside worden bewust niet zo genoemd. Verlinde heeft gekozen voor de benaming ‘insiders’. “Deskundigen zijn vaak mensen die Wikipedia plunderen en dan vertellen alsof ze het allemaal zelf weten. Dat is niks“, zegt hij.

Verlinde: “Wij willen alleen insiders hebben: mensen die zelf in werelden rondlopen. Of het nou de wereld van criminaliteit, mode of lifestyle is.

Maar om wie gaat het? Dat kan Verlinde nog niet zeggen. “Er zijn campagnes, waarbij je ze een voor een bekend gaat maken. Wat ik wel kan zeggen is dat het niet de usual suspects zijn, waarbij mensen denken: god, daar heb je weer die. We hopen echt heel veel nieuwe gezichten toe te voegen aan het televisielandschap en er zitten een paar mensen bij, waarvan je denkt: wat leuk dat die terugkomen.

Een groot deel van 6 Inside zal om de mening van Albert Verlinde draaien. “Als ik weer begin moet ik ook wel de Albert zijn die de mensen een beetje kennen. Die neemt geen blad voor de mond en zegt wat hij vindt. Vaak goedbedoeld, maar het komt er soms rottig uit. Dat ga ik gewoon weer doen en daar heb ik zin in.”

Programmanaam

De mannen van Veronica Inside waren niet echt blij met de keuze voor 6 Inside. Ze vrezen voor verwarring. Hoe is die titel tot stand gekomen? “We hebben echt gezocht wat nou de naam is die de lading dekt. We hebben alles bedacht: Express, roep het allemaal maar, maar dit is het gewoon: Inside. De eerste actie die ik ga doen is Johan Derksen proberen te strikken om hem in de eerste week als homovader te hebben. Ik denk dat hij het wel doet.

Hoe gaat 6 Inside zich onderscheiden? “Het is gewoon een vooravondprogramma, zoals je ook Boulevard hebt en Shownieuws. Het enige wat je anders kunt doen is de energie aan tafel. Die energie is dat er gelachen wordt, dat mensen boos zijn, dat je verdrietig bent, dat je statements maakt. Dat de mensen weer ergens met elkaar over praten is wat we eigenlijk heel graag willen. Dat ze zeggen: ‘Hoorde je dat?’ En: ‘Dat wist ik eigenlijk niet.’ Dat gevoel proberen we daar voor elkaar te boksen.”

Tussen zes en zeven

6 Inside komt vanaf begin januari op de buis tussen 18.00 en 19.00 uur. “Dan kijk je van vijf tot zes naar jullie, van zes tot zeven naar ons en van zeven tot acht naar De Wereld Draait Door.”

Vindt hij het niet vervelend dat het programma deels tegenover zijn vroegere liefde RTL Boulevard staat? “Ik heb gisteren toevallig even zitten kijken, maar als je de reclame meerekent zitten we maar zes minuten tegenover elkaar. Het is echt niks, dus het valt reuze mee.”

We zijn ook geen vijanden. Ja, we vissen in dezelfde vijver, maar dat doen de latenightshows ook. Dat hoort er ook wel een beetje bij. Ik heb aan dit programma veel te danken en ik ga niet zitten schijten op mijn oude nest.”

Foto: Omroep MAX

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen