Albert Verlinde: ‘Twan Huys gewoon geen RTL-man’

Geplaatst op ma 31 dec 2018 om 9:00

Albert Verlinde denkt dat het niet goed gaat komen met het RTL Late Night van Twan Huys. De zender en de presentator zijn simpelweg geen match. Dat zegt de nieuwe SBS 6-ster in gesprek met Het Parool. Huys ligt al sinds zijn debuut onder vuur. Niet alleen inhoudelijk, maar ook kijkcijfermatig stelt zijn show teleur. Hij scoort veel slechter dan Humberto Tan. “Ja, maar bij hem zag je ook al van een kilometer afstand aankomen dat dat niet zou werken. Hij is gewoon geen RTL-man“, zegt Verlinde.

De redactie van RTL Late Night heeft Verlinde een tijd geleden nog gepolst om vaste gast te worden. “Alle verzoeken voor een terugkeer wimpelde ik af. Vaste gast bij RTL Late Night bijvoorbeeld. Ik hield die houding vast tot John de Mol vijf maanden geleden belde.

De Mol belde hem voor de presentatie van 6 Inside, dé nieuwe vooravondshow van SBS 6 die volgende week maandag begint. Het zou goed kunnen dat Verlinde straks gaat meemaken wat Huys al maanden meemaakt.

Daar zegt Verlinde over: “Kritiek is welkom, hoor. Ik hoop dat iedereen kijkt. Wie weet, concludeer ik over twee maanden dat ik het niet meer kan. Maar volgens mij hebben mensen mijn brutaliteit wel gemist.

Ondanks alle kritiek heeft Huys toch de kerst gehaald. Nu is de grote vraag: haalt hij ook Pasen?

Het Parool-interview met Albert Verlinde kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
25 Reacties op “Albert Verlinde: ‘Twan Huys gewoon geen RTL-man’”


 1. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Spuit 11.
  Iedereen en z’n moeder heeft drie maanden geleden al z’n (l/g/h/q/t) mening gegeven. Gaat deze nu elke dag net doen of deze iets te melden heeft?
  Hophophop, in vol galop, naar Jensen dan.
  Dat zal een fijn gesprekje worden, kwalbert.

 2. liefkleinhertje

  Wat heeft die Verlinden een inzicht zeg ongelofelijk dat zal die wel van Jos Brink hebben geleerd toen die daar als toy boy rond liep.

 3. Nfj

  Beetje hoog in de bol die man

 4. Derk

  Hypocriet, wachten op een telefoontje. Bah.

 5. Stefan

  Wat is daar hypocriet aan

 6. Dr phil

  Het modder gooien is begonnen ga zo door p.o.o.t

 7. Stefan

  Hou je bek met je homofobische opmerking. Simpel zieltje

 8. Geronimo

  Maar Twan mag de adverteerders gerust nog verder blijven tergen. Voor mensen die RTL naar de kloten willen zien gaan moeten dit gouden tijden zijn. Vrij naar de Liverpoolfans: don’t sack Huys!

 9. Anthony Fukker

  Twan Huys: ‘Albert Verlinde gewoon geen man’ (maar een roddelwijf)

 10. robb

  Albert is al lekker bezig ,hij weet hoe je de aandacht trekt.

 11. Jans

  Ik had zo gehoopt dat Albert zich BUITEN het bashen van Tv-personages zou houden. Vroeger deed hij nooit mee aan dit soort dingen. Hij was neutraal. Wat is die man veranderd zeg. Blijf maar weg, als het zo moet. Bah!

 12. Jans

  @robb, negatieve aandacht is ook aandacht maar houdt niet lang stand. Mensen gaan van je walgen.

 13. PompieDom

  Hoe snel kan het omdraaien in deze hypocriete wereld…?! Ik kan me de commentaren op Albert en op Eva Jinek nog goed herinneren. Persoonlijk denk ik ook niet dat Twan ineens gaat scoren maar je weet nooit. Als zijn programma uiteindelijk wel scoort dan is alle kritiek binnen een paar maanden verdwenen als sneeuw voor de zon en wil iedereen aan tafel.

  Ik vrees dat het kabbelen gaat worden voor Albert. Wat er ook geprogrammeerd wordt op SBS 6, het blijft moeilijk in de vooravond voor die zender. Albert gaat echt het verschil niet kunnen maken vrees ik.
  We wachten even af…

 14. Bobby Eden

  Verlinde brutaal? Het is gewoon een bedaagde vijftiger geworden met een villaatje. Spannend? Nee..

 15. Waarom??

  Bah wat een vreselijk vent dit zeg. Nu weet ik zekers dat ik niet kijk.

 16. Ron

  Huys komt niet meer terug in 2019. Moge duidelijk zijn, of het moet een totaal andere formule worden waarin hij zich senang voelt.

 17. Xavier

  Jammer van Twan Huys wat ie allemaal over zich heen krijgt.
  Uiteraard moet gezegd worden dat hij totaal misplaatst is bij die toko van RTL4.
  Het is één grote commerciële rotzooi op die zender.
  Met programma’s waar de honden geen brood van lusten.
  Twan is een vakman op zijn eigen gebied ,op het journalistieke vlak wel te verstaan.
  Nu schuift Patty Brard aan om de week door te nemen,het is om te huilen.
  Heb medelijden met Twan Huys,hoop dat ze hem snel uit zijn lijden zullen verlossen daar.
  Geef hem de zak plus wellicht nog een zak geld mee,hij ging immers voor het grote geld.
  Hoop dat ie weer zal wederkeren bij nieuwsuur of een ander informatief programma bij de Nos.

 18. Pia

  Wie ze ook op die plaats zetten, het zal nooit goed genoeg zijn volgens critici. Het liefst zie ik Angela of Marieke op die stoel. Zij zijn de oorzaak van alle ellende. Er was niks mis met Tan en met Twan is er ook niks mis mee. Iedereen heeft zijn eigen manier van presenteren en dat moet zo blijven,

 19. MC

  Wat een sneu van Albert om nu RTL af te kraken terwijl hij er wel jaren heeft rondgezworven, beetje laf.

 20. Mark

  Albert en ook de redactie van 6 Inside moeten gewoon een aantal exclusieve interviews regelen. Spraakmakende gasten die in het nieuws zijn. En Albert er op af sturen voor een gesprek. En niet weer Sylvie of Barbie of zo. Daarin is de kijker niet geinteresseerd. Als ze nu ook reportages laten zien in 6 Inside, dat Albert b9ij toute bekend NL langsgaat.

 21. Mark

  Albert en ook de redactie van 6 Inside moeten gewoon een aantal exclusieve interviews regelen. Spraakmakende gasten die in het nieuws zijn. En Albert er op af sturen voor een gesprek. En niet weer Sylvíe of B;arbie of zo. Daarin is de kijker niet ge-interesseerd. Als ze nu ook reportages laten zien in 6 Inside, dat Albert bij toute bekend NL langsgaat.

 22. Mark

  Albert en ook de redactie van 6 Inside moeten gewoon een aantal exclúsieve interviews regelen. Spráakmakende gasten die in het nieuws zijn. En Albert er op af sturen voor een gesprek. En niet weer Sylvíe of Bárbie of zo. Daarin is de kijker niet ge-interesseerd. Als ze nu ook reportages laten zien in 6 Inside, dat Albert bij tóute bekend NL langsgaat.

 23. Mark

  Albert en ook de redactie van 6 Inside moeten gewoon een aantal exclúsieve interviews regelen.

 24. Simon

  Twan geen RTL man? Hij gaat voor het geld, heeft weinig inhoud, lacht met iedereen mee en leest zich niet in. Past daar prima!

 25. janus

  onze relnicht is weer lekker bezig zeg….

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.