Albert Verlinde: ‘Twan Huys gewoon geen RTL-man’

Albert Verlinde denkt dat het niet goed gaat komen met het RTL Late Night van Twan Huys. De zender en de presentator zijn simpelweg geen match. Dat zegt de nieuwe SBS 6-ster in gesprek met Het Parool. Huys ligt al sinds zijn debuut onder vuur. Niet alleen inhoudelijk, maar ook kijkcijfermatig stelt zijn show teleur. Hij scoort veel slechter dan Humberto Tan. “Ja, maar bij hem zag je ook al van een kilometer afstand aankomen dat dat niet zou werken. Hij is gewoon geen RTL-man“, zegt Verlinde.

De redactie van RTL Late Night heeft Verlinde een tijd geleden nog gepolst om vaste gast te worden. “Alle verzoeken voor een terugkeer wimpelde ik af. Vaste gast bij RTL Late Night bijvoorbeeld. Ik hield die houding vast tot John de Mol vijf maanden geleden belde.

De Mol belde hem voor de presentatie van 6 Inside, dé nieuwe vooravondshow van SBS 6 die volgende week maandag begint. Het zou goed kunnen dat Verlinde straks gaat meemaken wat Huys al maanden meemaakt.

Daar zegt Verlinde over: “Kritiek is welkom, hoor. Ik hoop dat iedereen kijkt. Wie weet, concludeer ik over twee maanden dat ik het niet meer kan. Maar volgens mij hebben mensen mijn brutaliteit wel gemist.

Ondanks alle kritiek heeft Huys toch de kerst gehaald. Nu is de grote vraag: haalt hij ook Pasen?

Het Parool-interview met Albert Verlinde kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen