Frank Dane voelt geen extra druk om te scoren

Frank Dane voelt geen extra druk om te scoren op Radio 538 nu hij de eer heeft om Edwin Evers op te volgen bij de hitzender. Dat laat hij weten in het AD. Veel radiocollega’s vrezen dat Dane misschien wel een deuk gaat oplopen. “Ach, je mag best weten dat ik het in de radiowereld – en dan niet van mijn 538-collega’s, hoor – genoeg heb gehoord: je bent gek geworden. Het kan alleen maar minder worden. Maar misschien ben ik daarvoor een te blije eikel“, zegt hij optimistisch.

Waar hij tot voor kort radio maakte in de luwte – elke werkdag tussen twaalf en twee – staat hij straks op het meest prestigieuze tijdslot van Nederland: in de ochtendspits op de best beluisterde zender. “Ik heb hierover leuke gesprekken gevoerd met 538 en Talpa. Zij zeggen ook: je bent Messi niet, je bent Cruijff niet, niemand verwacht dat.”

Evers opvolgen wordt niet makkelijk. “Edwin heeft in 21 jaar een enorme schare fans opgebouwd. Ik probeer er niet mee bezig te zijn.”

Ik ben programmamaker. Ik wil straks om tien uur de studio uitlopen en het gevoel hebben: we hebben er het beste uit gehaald.”

Het AD peilde dit weekend hoeveel procent van de mensen 538 wegzapt als Dane straks te horen is als opvolger van Evers. Liefst 63 procent gaf aan over te stappen naar een andere zender.

Het AD-interview met Frank Dane kunt u lezen via Blendle.

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen