Frank Dane voelt geen extra druk om te scoren

Geplaatst op ma 31 dec 2018 om 9:30

Frank Dane voelt geen extra druk om te scoren op Radio 538 nu hij de eer heeft om Edwin Evers op te volgen bij de hitzender. Dat laat hij weten in het AD. Veel radiocollega’s vrezen dat Dane misschien wel een deuk gaat oplopen. “Ach, je mag best weten dat ik het in de radiowereld – en dan niet van mijn 538-collega’s, hoor – genoeg heb gehoord: je bent gek geworden. Het kan alleen maar minder worden. Maar misschien ben ik daarvoor een te blije eikel“, zegt hij optimistisch.

Waar hij tot voor kort radio maakte in de luwte – elke werkdag tussen twaalf en twee – staat hij straks op het meest prestigieuze tijdslot van Nederland: in de ochtendspits op de best beluisterde zender. “Ik heb hierover leuke gesprekken gevoerd met 538 en Talpa. Zij zeggen ook: je bent Messi niet, je bent Cruijff niet, niemand verwacht dat.”

Evers opvolgen wordt niet makkelijk. “Edwin heeft in 21 jaar een enorme schare fans opgebouwd. Ik probeer er niet mee bezig te zijn.”

Ik ben programmamaker. Ik wil straks om tien uur de studio uitlopen en het gevoel hebben: we hebben er het beste uit gehaald.”

Het AD peilde dit weekend hoeveel procent van de mensen 538 wegzapt als Dane straks te horen is als opvolger van Evers. Liefst 63 procent gaf aan over te stappen naar een andere zender.

Het AD-interview met Frank Dane kunt u lezen via Blendle.

Foto: Radio 538
22 Reacties op “Frank Dane voelt geen extra druk om te scoren”


 1. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Ach ja, als je al begint met een achterstand van 63%.
  Wanneer gaat Angela de Jong ook radioprogramma’s recenseren?
  Juist nú hebben we duiding nodig.
  Is het een NO of wordt het een GO?

  Wij missen Evers nu al, dusss…

 2. Nfj

  Alsof die AD poll objectief is en ook maar iets zegt. Stemmingmakerij

 3. Derk

  Pfffffff. Eenheidsworst zou Derksen zeggen.

 4. Woi!ter

  Evers is ontslagen omdat hij te duur werd; de kosten van het programma waren hoger dan de reclamespots opbrachten. Dane gaat veel minder verdienen dan Evers, dus de luistercijfersmogen mogen ook lager worden om toch nog winst te kunnen maken met het programma. Hopelijk is dat oeverloze geleuter nu verleden tijd en kunnen we genieten van de muziek.

 5. RaymondVL

  Volgens zenderbaasje Jurre Bosman gaat iedereen vanaf morgen weer massaal naar 3FM luisteren. Hahahahaha!!!!!

 6. Mink Vaillant

  Vervelend mannetje die Dane, dus past prima bij de zender.

 7. Janusz

  Het failliet van 538 in de ochtend. Bij het horen van zijn stem alleen al schakel ik over.

 8. Peter

  Nou Woi!ter, Wolter of wat dan ook, ga maar weer terug naar je do mme lijstjes in de ochtend want je snapt er weer niks van…

 9. Gijpie

  Woltertje ongevaarlijke gek man hey! Ga lekker aan het werk joh!

 10. Enzo Voort

  Dane hoeft niet te scoren, er luistert geen hond.

 11. robb

  Die gekke broer van hem straalt ook op hem af.

 12. Ron

  Dit gaat een groot fiasco worden in 2019. Radio 2 zal de koppositie overnemen door de Top 2000 om daar voorlopig niet meer vanaf te komen waar voorheen 538 die koppositie weer over nam. Daar zat in dit jaar een steeds langere periode tussen dat dit gaat gebeuren, maar 2019 komt de genadeklap. Ook Radio 10 komt behoorlijk in de buurt komend jaar.

 13. Alex

  Ga eerst maar een half jaar luisteren, dan kan er pas een oordeel komen.

 14. Woi!ter

  Wat snap ik niet, Peter? Hoe meer luisteraars, hoe meer reclame. Hoe meer reclame, hoe meer het programma mag kosten. Door Evers te ontslaan zijn de kosten van het programma met driekwart gedaald. Er zijn dus minder luisteraars, dus minder reclame nodig om het programma te bekostigen. Daar valt weinig aan te snappen.

 15. Woi!ter

  Gijpie, Na 44 jaar in loondienst geweest te zijn leef ik nu van de opbrengst van de premie’s die jullie maandelijks verplicht moeten afdragen. Mentaal ga ik er wel op achteruit, maar ik ben ongevaarlijk, zoals jij terecht opmerkte…

 16. Mick

  Ik volg al zeer lang die polls van het AD en die zijn gemanipuleerd, dus niet geloven.

 17. aammehoela

  We wachten het wel af. Ligt ook aan de muziek die ze gaan draaien. Als ze meer jeugd willen hebben schijn je volgens Spotify meer hiphop en rap te moeten draaien. Maar 3 FM raakte daardoor al zijn luisteraars kwijt. Dus hoe gaan ze dit doen bij 538. Maar Radio NPO 2 en Radio 10 en misschien een beetje Q zullen profiteren.

 18. Peter

  Nou Woi!ter met 20 aliassen, je bewijst met die post wederom dat je dom bent. Evers scoorde enorm met zijn ochtendshow waar hij dus zelf mee is gestopt. Hij is dus niet ontslagen. Het marktaandeel was voor een groot deel aan hem te danken.
  Overigens is de kans groot dat hij over een half jaar of een jaar weer terugkeert. Dan in de middag. Zijn sidskicks blijven namelijk. Die zitten vanaf volgende week bij Genee met Veronica Inside de radioversie.

 19. Geronimo

  Die reclames voor Dane zijn trouwens focking slecht

 20. Woi!ter

  Peter, als 538 insider kan ik je verzekeren: Evers is ontslagen omdat hij te duur werd en of hij nog terugkomt is helemaal nog niet zeker. Ik heb trouwens maar één naam op dit forum; Woi!ter.

 21. Lies

  De koning van de radio heeft zelf besloten om er een punt achter te zetten. Ieder radiostation zou hem achter elkaar aannemen voor een niet nader te noemen bedrag.

 22. Woi!ter

  Lies, zo wordt het wel in de pers gebracht.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.