Albert had bonje met John de Mol om kritiek op Talpa

Albert Verlinde heeft jaren geleden een flinke ruzie gehad met John de Mol, omdat hij een kritische column schreef over zijn toenmalige tv-zender Talpa. Dat bekent de presentator deze week in Nieuwe Revu. Verlinde werkte jaren geleden voor De Mol bij Radio Noordzee. Hij schreeft toentertijd ook een column in de NRC. “Ik voelde me onafhankelijk en schreef iets over Talpa dat niet goed viel bij John“, legt de showkenner uit. Daaraan toevoegend: “Dat is al heel lang geleden, hoor.

Wat schreef hij dan precies? “Die zender slaagde toen niet en ik schreef dat het een soort smurfendorp was waar John de Mol als Grote Smurf rondliep en Linda de Mol als Smurfin op een stoepje zat te huilen.”

Verlinde vond het wel een aardige vergelijking. “Maar John begreep er niks van dat een eigen werknemer zoiets schreef“, zegt hij. “Achteraf snap ik dat heel goed. Hij werkte met zóveel passie aan die zender, het ging niet zoals hij voor ogen had en ik piste er overheen.

Toch staat hij er nog steeds achter. “Als columnist of entertainmentdeskundige moet ik ook een bepaalde mate van vrijheid en onafhankelijkheid kunnen hebben om te verwoorden wat ik denk.

Inmiddels is de ruzie voorbij. “Ook met Erland Galjaard heb ik behoorlijke aanvaringen gehad. Maar met vrijwel niemand is dat blijvend; dat zie je nu John me terughaalt op tv.

Dat wordt nog wat als Verlinde straks op SBS 6 zit. De Mol, sinds dit jaar eigenaar van het ANP, schorste Evert Santegoeds in maart bij Shownieuws omdat hij een Talpa-gerucht verklapte in de krant.

Verlinde: “Ik ga niet de brave Albert uithangen die mooie programma’s van Talpa gaat aankondigen. Ik wil blijven prikkelen, anders heeft het geen zin om naar ons te kijken. Het moet wel spraakmakend zijn. Er moet wel iets gebeuren.

Het Nieuwe Revu-interview met Albert Verlinde kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen