Wilfred Genee: ‘Twan Huys is boobytrap van Erland’

Wilfred Genee denkt dat Jan Roos zomaar eens gelijk kan hebben met zijn uitspraak dat Twan Huys een cadeautje van Erland Galjaard aan John de Mol is. Dat heeft hij laten blijken in zijn radioshow bij BNR. Huys past totaal niet bij het kijkersprofiel van RTL, maar toch is hij binnengehaald door oud-tv-baas Galjaard. Een saillant detail is dat hij naar verluidt vanaf januari voor De Mol gaat werken. Galjaard heeft RTL in puin achtergelaten en dat komt De Mol natuurlijk goed uit.

Genee over de aanstelling van Huys: “Dat heeft Erland Galjaard bedacht. Hij heeft waarschijnlijk gewoon een boobytrap achtergelaten. Zou het kunnen, dat het zo gegaan is?

Zijn gast Teun van de Keuken: “Dat zit een beetje in jouw zieke brein, maar ja: wie weet. Zouden mensen zo in elkaar zitten?

Genee: “Ik heb jaren bij RTL gewerkt en ik kijk nergens meer van op. Ha ha.”

Hella Hueck, bekend van RTL Z: “Nee, dat denk ik niet, want er zitten toch nog wel wat mensen omheen die ook nadenken? Toch?

Genee: “Daarom zitten wij nu bij Veronica, ha ha. Ik moet gaan oppassen op mijn woorden.”

Wie vindt Genee eigenlijk een goede vervanger voor Huys? “Nadia Moussaid en dan alterneren met Beau van Erven Dorens, om de drie maanden.

Eén ding is zeker: Huys moet eruit, vindt hij. “Ik vind hem echt slecht in die rol. Bij Nieuwsuur vond ik hem een goede presentator, maar nu word ik ongemakkelijk als ik naar hem zit te kijken. Een pijnlijk gevoel. Ik gun het hem niet. Ik zit ernaar te kijken en dan denk ik: je moet jezelf dit niet aan doen.

RTL moet volgens hem de knoop doorhakken. “Als hij zelf opstapt, krijgt hij zijn salaris niet mee. Hij moet veel meer naar zijn eigen stiel toe: dingen gaan behandelen waar hij goed aan is. Maar ik denk dat dat ook niet gaat werken voor dit publiek. Twan is een vakman en Nieuwsuur deed hij fantastisch, maar kan hij nog door als dit stopt?

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen