Hans Goedkoop: ‘Andere Tijden te duur voor RTL, SBS’

Hans Goedkoop ziet zijn programma Andere Tijden absoluut niet naar verhuizen naar RTL of SBS. Het is te duur voor hen. Dat heeft hij gezegd in ’t Wordt Laat op NPO Radio 2. De NPO heeft flink bezuinigd op Andere Tijden. Het aantal afleveringen wordt teruggebracht van 35 tot 17. “Ja, dat is niet alleen een plan. Dat staat al maanden gewoon vast. Als we er dan wat tegen zeiden, dan zei de NPO: ‘We zijn nog in gesprek!’ Maar niemand was in gesprek met ons. Het stond gewoon vast.”

RTL of SBS willen het niet hebben, meent Goedkoop. “Daar is het te duur voor en het bereik niet groot genoeg voor. Daar haal je ook niet de goede adverteerders mee binnen. Het is te duur, dus je haalt het niet terug met reclame-inkomsten. Bovendien is het een ouder publiek, zoals bij de hele publieke omroep en de commerciëlen moeten het hebben van de boodschappers tot 49 jaar.”

Hij vervolgt: “Het is heel jammer, maar dat gaat niet gebeuren. Ik vind het heel pijnlijk wat er nu met ons gebeurt, vooral omdat er nog steeds geen motivatie bij geleverd is. Het is raar als je achttien jaar te horen krijgt dat je goed functioneert en dan de helft eraf moet.”

Goedkoop is dus overgeleverd aan de grillen van de NPO, maar hij gehoorzaamt hen niet zomaar. “We houden clandestien onze oude Anderetijden.nl in de lucht, onder andere omdat daarop onze bijna 700 afleveringen op te zien zijn.”

Er zijn nauwelijks kids in dit land die niet voor scripties en lessen geschiedenis niet Anderetijden.nl opslaan, dus wij zouden toch krankzinnig zijn als we zo braaf zouden zijn om die site echt te laten vallen? Zonder budget en zonder dat het mag houden we die in de lucht. Dat is de publieke omroep anno 2018 lieve mensen.”

Foto: NTR, Marieke van der Velden

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen