‘VI scoort niet met donkere voetballers op cover’

Johan Derksen merkte in zijn tijd als hoofdredacteur van het voetbalblad Voetbal International – hij stopte in 2013 – dat edities met donkere voetballers op de cover niet goed verkochten. Dat heeft hij gezegd in Veronica Inside. Het was niet goed voor de inkomsten als er een donkere voetballer op de voorkant van het blad stond. “Ik ben hoofdredacteur van VI geweest en als ik een zwarte speler op de cover zette werd dat in de losse verkoop altijd slecht verkocht. Ja, absoluut.

Waar verkocht het tijdschrift dan wél mee? “Ik durf niet te zeggen wie het best verkocht: Dirk Kuyt. Het is absurd, maar zo zit Nederland in elkaar. Je hoeft er niet voor weg te lopen, maar mevrouw Simons vindt álles racistisch.

Hij refereert aan Sylvana Simons. Zij kwam deze week in het nieuws omdat de VARAgids tientallen abonnees heeft verloren, omdat zij vorige week op de cover stond.

Derksen: “Dat begrijp ik in zoverre dat het niet met het feit te maken heeft dat ze zwart is maar een hysterica is en iedereen een antipathie tegen haar heeft. Zij vertaalt het weer dat het komt omdat ze zwart is. Absoluut niet.”

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen