Tv-recensenten niet enthousiast over Robert Jensen

De nieuwe talkshow van Robert Jensen op RTL 5 wordt met weinig enthousiasme ontvangen door de tv-recensenten van ons land. Vooral Het Parool maakt gehakt van hem. Dat is te lezen in de kiosk. Jensen keerde dinsdag terug op de buis, omdat hij vindt dat de televisie van nu veel te links is en veel onderwerpen niet aan bod komen. “Er gebeurde dinsdagavond iets wonderbaarlijks op televisie. Op RTL 5 was een geluid te horen dat je anders nooit hoort“, schrijft de Volkskrant cynisch.

Tv-recensent Haro Kraak van de Volkskrant was weinig verrast door de boodschap van Jensen: “Je mag niks meer tegenwoordig – zo was het geluid dat je nooit hoort samen te vatten.”

Het Parool vindt het vooral kwalijk dat Jensen ‘met onwaarheden strooide’. “De gevestigde orde in Nederland brengt fake peilingen uit waaruit moet blijken hoe blij we zijn met de EU“, zei hij bijvoorbeeld.

Bovendien leek hij niet echt geïnteresseerd in zijn gast Nigel Farage, schrijft de krant. Hij diende volgens het dagblad vooral als middel om Jensens eigen mening uit te dragen. “Die kent een paar kernpunten: politici zijn incapabel omdat ze politici zijn én de sterke mannelijke leider is een zegen. Dat laatste punt maakte Jensen met een stukje autocue-cabaret. Zo pijnlijk ongrappig dat zelfs de lachband er maar moeizaam om kon grinniken.

Onverbiddelijk oordeelt Het Parool dat Jensen ‘ver over zijn hoogtepunt’ heen is.

NRC’s Arjen Fortuin denkt er ook zo over. “Tegen het einde van het gesprek zei Jensen dat hij voor BBC-journalist ging spelen, zette hij een zeikerig stemmetje op en vroeg hij waarom Farage zo snel na de Brexit-zege was vertrokken. Het leek de act van een man die doodsbang is dat hij serieus wordt genomen.

Het werd later in de uitzending, met het conference-achtig deel over de zware tijden die de klassieke man doormaakt, niet beter, vindt Fortuin. “Twee keer liet Jensen een buzzer afgaan, waarna hij – daar was dat rare stemmetje weer – zijn eigen uitspraken politiek correct becommentarieerde. Het leek nergens naar.”

Angela de Jong van het AD is gematigd positief. Ook over zijn kijkcijfers (322.000 kijkers). Op NPO Radio 1: “Ik vond het nog best veel als ik heel eerlijk ben, want volgens mij trok zijn Amerikareeks 200.000 kijkers ofzo. Jensen is niet een enorm kijkcijferkanon. Wij vinden hem als journalisten allemaal enorm interessant en ik vind het ook heel logisch, want het werd aangekondigd als de langverwachte rechtse talkshow. De gast die hij had kreeg alle ruimte om zijn verhaal te vertellen en ik vond het ook best leuk om te horen, hoor.

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen