Frank Dane krijgt niet de hoofdprijs van Radio 538

Frank Dane krijgt geen absurd hoog salaris als de nieuwe ochtendspits-dj van marktleider Radio 538. Dat vertelt hij zelf in de Volkskrant. Het gerucht gaat dat Dane 500.000 euro per jaar gaat verdienen voor vier uur werken per dag, terwijl de huidige ochtendspits-dj Edwin Evers volgens bronnen maar liefst 4 miljoen euro per jaar verdient. “Zijn luistercijfers zijn heel hoog. Hij heeft dat in 21 jaar opgebouwd. Ik weet dat ik niet vanaf dag 1 even goed kan scoren“, geeft hij aan.

Iedereen bij Radio 538 ­accepteert dat, aldus Dane. “Ze hadden ook een dj van buiten kunnen kopen, iemand die zich heeft bewezen. Met mij nemen ze een risico, dus ze betalen me niet de hoofdprijs. Meer wil ik daar niet over zeggen, dat is privé.”

Evers bedient elke ochtend 1,2 miljoen luisteraars en levert Radio 538 volgens kenners veertien à vijftien miljoen euro aan éxtra reclame-inkomsten op, wat ook zijn megasalaris verklaart.

Dane moet zich dus eerst gaan bewijzen van Radio 538. Zijn salaris zal er wel iets op vooruit gaan, ook omdat hij niet meer kan bijschnabbelen. “Wat ik deed, was nogal versnipperd met die middagshow, een programma op vrijdagavond en als presentator en verslaggever bij RTL ­Boulevard. Vanaf januari maak ik alleen de ochtendshow op 538.

Het Volkskrant-interview met Frank Dane kunt u hier lezen.

Foto: Talpa Radio

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen