Shula Rijxman vindt artikel over miljonairsleven onzin

Geplaatst op Sun 11 Nov 2018 om 13:00

Shula Rijxman vindt het artikel dat in april in de Story stond over haar vermeende miljonairsleven groteske onzin. Dat laat ze dit weekend weten in Volkskrant Magazine. Story onthulde de foto’s van Rijxmans riante optrekje in het chique Blaricum. Van belastinggeld in één van de duurste gemeenten van Nederland, was de teneur. “Dat laatste stond in de Story. Daar klopt helemaal niks van. Dat huis heb ik samen met Sabine gekocht ruim voordat ik bij de NPO ging werken.”

Rijxman begrijpt het beeld dat ze een geldwolf zou zijn niet zo. “Ik vind het vooral grappig om te lezen omdat ik, de geldverslindende Shula, er zelf voor heb gekozen over te stappen van IDTV naar de NPO en daarmee de helft van mijn salaris heb ingeleverd.”

Haar salaris is alleen maar verder gekelderd. “Sinds de Wet Normering Topinkomens heb ik opnieuw salaris ingeleverd. Toch blijf ik zitten, omdat ik geloof in wat ik doe. Dus zo geldverslindend ben ik.”

De woning die Rijxman in Blaricum bewoont is in 2002 gekocht voor ruim zeven ton. Volgens de Story zit er inmiddels een overwaarde op van een miljoen euro.

Lees ook: Shula ‘NPO’ Rijxman leidt miljonairsleven (30 april)

Foto NPO
17 Reacties op “Shula Rijxman vindt artikel over miljonairsleven onzin”


 1. Tom van Akkeren

  Als je bij de beleidsmakers van de NPO werkt ben je per definitie een graaiert. Je graait verplichte afdrachten van de bevolking bij elkaar om propaganda tégen diezelfde betalende bevolkingsgroep uit te zenden en roomt ondertussen een niet onaanzienlijk percentage naar jezelf toe. Graaiert dus.

 2. Remi

  … De Shula’s, of hoe ze ook mogen heten allemaal,
  lachen ons als hardwerkende Nederlanders kéihard uit.

 3. aammehoela

  Tom, de nieuwe naam van R a a f moet weer zijn gal spuien. Niets, maar dan ook niets is goed aan de NPO. Als je het vergelijkt met de CO is juist alles goed bij de NPO. Betaal er graag 4x zo veel voor als de reclame zou verdwijnen. Wil niet zeggen dat ik alles goed vind bij de NPO, maar t.o.v. de CO …. zoveel beter.
  Shula is geen graaier, dan had ze wel bij een bank gewerkt.

 4. Janu

  Dat geld had ze oa van verkoop event bureau aan idtv. Vervolgens heeft ze idtv ten gronde gericht (oa door fraude praktijken in haar bestuurstijd), is ze daar op tijd vertrokken voor de ellende en neergestreken op pluche. Weliswaar hardwerekende vrouw.

 5. dynamische dennis

  Ze heeft salaris ingeleverd en verdient nu “nog maar” 180.000 euro?

  Wat fijn voor ons, normale zielen, dat zij over haar hart heeft gestreken, in al barmhartigheid, en ons blijft verlichten met haar briljante visie en beleid. Shula, wij hebben opnieuw een kaarsje aangestoken voor jou. Dank, nogmaals dank.

  Kan ik nog ergens doneren? Oh wacht, dat doen we al, via de belastingen.

 6. Esther

  @aammehoela

  Je naam en teksten doen me denken aan m’n kleine neefje van 7.

 7. Woiiter

  Na 7 maanden reageren op een onzinverhaal? Ja, logisch….

 8. chris?

  M.C. wel het juiste verhaal vertellen. Zij heeft een ernstige ziekte en daar gaat het interview over wat voor invloed dat op iemands leven heeft. en zijdelings werd aangehaald de nare mails die zij ontvangt over haar riante inkomen.

 9. scott_0

  Die grijns van dat wijf doet me koken.

 10. Joop55

  Rijxman kan beter op ede orde geroepen worden en in de Kamer verantwoording afleggen voor dit waanzinnige slechte leiderschap. Hagoort had tenminste de skills om een NPO-delegatie te leiden.

 11. west

  @ RAAF TOM VAN AKKEREN S VAN DE PUT en wat u voor werk! ook bij de tv ??
  zeker voor het miniumloon want u bent geen graaier natuurlijk !u stentk SP zeker want van hun mag je niet rijk wiorden of veel geld verdienen!

 12. west

  en wat doet u voor werk

 13. HanszWorsd

  Lekker scharen in Blaricum. Weer eens wat nieuws tussen al die openlijke hetero’s en latente homo’s.

 14. HanszWorsd

  Hoor trouwens net dat Sabine, de pillow princess is.

 15. troky

  shula het staat in de volkskrant

  van kwaliteitskrant naar rioolkrant……………………….

  4 euro
  4 weken

  volkskrant dieper kan je niet zakken

  iedereen die de volkskrant maakt

  schaam je, 4 weken 4 euro……..Foei foei

  zeg wat is jullie doelgroep volkskrant!

 16. critikast

  @troky
  Dan lees je toch lekker De Telegraaf. Dan blijf je wakker, dom en rechts. Van jouw soort hebben we er veel te veel in Nederland. Je kijkt zeker ook naar GTST en The Voice. Dom schepsel!

 17. troky

  hi critikast

  eerlijk niets is waar wat je schrijft

  als je voor 4 euro 4 weken kost

  wat zal de moeder van de uitgever denken
  ik dacht dat me …. voor een kwaliteitskrant werkt.

  Zeg wat is jullie doelgroep volkskrant
  mmmmmmmm critikast

  dacht ik al!

  critikast en als ik nu 5 euro betaald voor 4 weken

  lik je me dan klaar.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.