Patty Brard overwoog zelfmoord toen 100 kilo naderde

Patty Brard zat meer in de knoop dan gedacht met haar oude, omvangrijke lijf. Ze heeft zelfs zelfmoord overwogen. Dat vertelt de televisiediva, die dit jaar drastisch is afgevallen door middel van een gastric bypass, in de Story. Brard vindt 100 kilo wegen een reden voor zelfmoord. “Toen ik op een gegeven moment die 97,9 kilo aantikte, dacht ik: als ik bij de 100 kilo kom, pak ik een touw. Dan wil ik dood. Ik ben sinds ik zoveel ben afgevallen veel gelukkiger en veel zelfverzekerder.

Maar waarom wilde ze in vredesnaam dood? “Wat voor mij ook heel erg meespeelde, was dat ik diabetespatiënt was geworden door mijn overgewicht. Mijn broertje is ooit aan de gevolgen van diabetes overleden.

Die zelfmoordgedachte is nu niet meer aanwezig. “Het is helemaal niet gezegd dat het erfelijk is, maar toch… Een van de eerste mooie opstekers die ik in dit traject kreeg, was dat ik van mijn diabetes af ben.

Ik ben echt een ander mens geworden en ik hoop dat ik een inspiratie voor anderen kan zijn.”

Patty Brard is sinds kort de vaste sidekick van Twan Huys in de RTL Late Night-uitzendingen op vrijdag.

Het Story-interview met Patty Brard kunt u lezen via Blendle.

Foto: NTR, Lilian van Rooij

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen