Miljuschka is haar moeder Astrid Holleeder dankbaar

Miljuschka Witzenhausen laat zich in de media nauwelijks uit over haar moeder Astrid Holleeder, maar in een liefdevolle post op Instagram toont ze nu uitgebreid haar onvoorwaardelijke steun aan haar moeder. Dat is te zien op het sociale medium. Astrid Holleeder voert al geruime tijd een verbeten strijd tegen haar broer en topcrimineel Willem Holleeder, waardoor ze een geheim leven moet leiden. Ondanks alle moeilijkheden is Miljuschka haar moeder altijd blijven steunen.

Witzenhausen: “Liefhebben is een groot goed. Ik denk dat je om lief te hebben vanuit thuis het gevoel moet krijgen goed genoeg te zijn en het waard moet voelen om liefde te ontvangen en te geven. Mijn moeder heeft dit gedaan. Het is haar gelukt om binnen vrij lastige omstandigheden mij veilig te laten voelen, zelfvertrouwen te geven en onder haar liefdevolle toezicht mijn vleugels uit te laten slaan.

Op de bijbehorende foto is te zien hoe Holleeder achter haar dochter staat; ze mag immers niet herkend worden. “Net zoals op deze foto geeft ze me altijd rugdekking terwijl ik mijn levenspad beloop. Ze is mijn rots in de branding.

Het is even wennen dat haar moeder nu een BN’er is, zegt Witzenhausen. “Door haar dappere daden en boek is ze inmiddels een beetje van heel Nederland. Iedereen heeft een mening over haar, de vrouw die boven alles mijn moeder is. Soms wens ik dan dat in de meningsvorming een beetje het oogpunt liefhebben word meegenomen.

Online is het heel makkelijk om iets te zeggen. Je bent anoniem onzichtbaar maar kan wel een riolering van woorden over iemand uitstorten. Ik weet dat dit iedereen overkomt de laatste tijd in meerdere of mindere mate. Daarom wil ik jou vragen een foto te delen van degene die jij lief hebt. Zodat we de online wereld een iets mooier, positiever plekje kunnen maken.

SBS-misdaadjournalist Thijs Zeeman vindt het een mooie post. “Ik vond het vooral een heel liefdevol bericht van een dochter over haar moeder. In dit geval is het Astrid Holleeder. Het geeft ook wel aan wat voor impact het heeft op haar familie, dus ook op Miljuschka, zegt hij bij Shownieuws.

Aan de ene kant levert het commotie op, aan de andere kant laat ze gewoon zien dat ze haar leven leeft en dat ze voor haar moeder staat. Ze spreekt zich uit, dat durft ze, ik vind het wel stoer.”

De post:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Liefhebben is een groot goed. Ik denk dat je om lief te hebben vanuit thuis het gevoel moet krijgen goed genoeg te zijn en het waard moet voelen om liefde te ontvangen en te geven. Mijn moeder heeft dit gedaan. Het is haar gelukt om binnen vrij lastige omstandigheden mij veilig te laten voelen, zelfvertrouwen te geven en onder haar liefdevolle toezicht mijn vleugels uit te laten slaan. Net zoals op deze foto geeft ze me altijd rugdekking terwijl ik mijn levenspad beloop. Ze is mijn rots in de branding. Door haar dappere daden en boek is ze inmiddels een beetje van heel Nederland. Iedereen heeft een mening over haar, de vrouw die boven alles mijn moeder is. Soms wens ik dan dat in de meningsvorming een beetje het oogpunt liefhebben word meegenomen. Online is het heel makkelijk om iets te zeggen. Je bent anoniem onzichtbaar maar kan wel een riolering van woorden over iemand uitstorten. Ik weet dat dit iedereen overkomt de laatste tijd in meerdere of mindere mate. Daarom wil ik jou vragen een foto te delen van degene die jij lief hebt. Zodat we de online wereld een iets mooier, positiever plekje kunnen maken #ikhebjelief #mama #samenzijn #liefde

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen