BN’ers staan op tegen Johan Derksen: ‘#SorryJohan’

Bekende Nederlanders doen volop mee aan de Twitter-actie #SorryJohan, die in het leven is geroepen na uitspraken van Johan Derksen in Veronica Inside. Dat is te lezen op het sociale medium. Derksen zei in de show dat we ‘moeten ophouden met doen alsof het zo verschrikkelijk moeilijk is om uit de kast te komen, als je een beetje karakter hebt kom je daar gewoon voor uit’. Aangezien je tegenwoordig geen achterhaalde mening meer mag uitspreken, staat iedereen op z’n achterste benen.

Iedereen is boos, ook BN’ers. “Het gebrabbel van oude voetbalmannen levert in elk geval nog iets goeds op: inzicht bij hetero’s over hoe moeilijk coming out nog steeds is anno 2018 #sorryjohan Weet je wat ons land goed zou doen? Een beetje meer inlevingsvermogen, beetje meer respect voor andermans gevoelens”, zegt Erik Mouthaan.

PvdA-leider Lodewijk Asscher: “Verdrietig na het lezen van #sorryJohan – zoveel pijn. Om wie je liefhebt. Jullie verdienen steun in plaats van spot.

Claudia de Breij: “#SorryJohan dat wat ik hierover zou kunnen tweeten me veel te kwetsbaar is om het met jouw lompe borreltafel te willen delen. Behalve dan dit: doe alsjeblieft niet langer alsof je hier te te dom voor bent. Dat ben je niet. Je bent slim en empathisch en we hebben elkaar nodig.

Advocaat Sidney Smeets: “#SorryJohan dat ik meerdere keren per jaar jongens moet bijstaan die slachtoffer zijn geworden van homofoob geweld door daders die – net als jij – beweren dat, ondanks dat ze schelden met ‘homo’, ‘kankerhomo’ en ‘flikker’, ze niet homofoob zijn.

Peter van der Vorst: “#sorryjohan dat dit nog nodig is… en dat t lastig is om te erkennen dat je slechts wilde scoren over de rug van anderen. Dat vereist moed ‘ouwe rugridder’ van me. En over moed kan iedere homo die uit de kast is gekomen (of nog zit) je vanalles leren. Liefs 😘🌈

Meningmevrouw Anne Fleur Dekker. “#sorryjohan dat ik het stiekem best fijn vindt dat ik een relatie met een man heb, zodat ik niet continue scheve gezichten krijg, m’n relatie niet geseksualiseerd wordt en ik niet weer uitgescholden wordt als ik hand in hand loop. Terwijl dat tegen m’n gevoel in gaat.

D66-leider Rob Jetten: “Veel mensen delen vandaag hun persoonlijke verhaal #sorryJohan 🌈. Stoer, dapper en helaas nog altijd nodig. Hoewel NL vrij tolerant is voor de roze gemeenschap, is de emancipatie & acceptatie nooit af.

Angela de Jong: “De huidige generatie twintigers en dertigers lijkt zelfspot ingeruild te hebben voor een stel extra lange tenen en heeft blijkbaar ook te veel tijd. Om een lesbische vriendin te citeren: hebben al die mensen nou echt niets beters te doen dan zich druk te maken om wat Johan Derksen vindt?

René van der Gijp: “Ik zit aan tafel met iemand van zeventig jaar oud, die alle vrijheid heeft om te zeggen wat hij wil. Ik ben de laatste om daar iets van te zeggen. Ik zit niet op Twitter of al die andere dingen. Ik lees een krantje, daar houdt het mee op. En iedereen die van alles vindt en roept op Twitter: ga gewoon werk zoeken of zo.

Foto: Veronica

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen