RTL 4-ster Jamai Loman heeft nieuwe nier

RTL 4-ster Jamai Loman heeft een nieuwe nier. Dat vertelde hij zojuist tegen Ruud de Wild in de NPO Radio 2-show De Wild in de Middag, waar hij in juni ook zijn nierproblemen onthulde. Loman heeft een zware behandeling achter de rug. “Er was haast geboden. Ik moest uitgebreid getest worden of mijn lichaam een transplantatie aankan, dat gaat van vaat- tot botonderzoek, maar ook alle potentiële donors moesten onderzocht worden. Zowel lichamelijk als geestelijk“, zo vertelt hij.

Hij vervolgt: “Uiteindelijk bleek er een match met mijn zwager en ging daarmee het licht op groen voor de transplantatie.”

Op foto’s is te zien dat Jamai flink is afgevallen. Op de vraag van De Wild hoe dat komt, antwoordde Loman: “Met name vochtverlies, dat scheelt echt enorm en de periode voorafgaand aan de transplantatie heb ik een zwaar dieet gevolgd. En ik let nu ook goed op mijn voeding.”

De zanger en presentator heeft erg veel zin om weer aan het werk te gaan. “Mentaal zou ik de marathon kunnen lopen, maar het is misschien verstandig eerst een rondje door het Vondelpark te rennen.”

Ik kan nog geen concert van anderhalf uur geven, maar ik kan wel weer optreden. Er staan gelukkig al weer optredens gepland en in januari ga ik weer The Voice doen.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen