Peter R. de Vries uitgejoeld door publiek Robert Jensen

Peter R. de Vries werd dinsdagavond uitgejoeld door het publiek van Robert Jensen. Zij waren het niet eens met zijn linke meningen over asiel en racisme. Dat was te zien in de uitzending op RTL 5. Jensen bewijst met zijn programma in een gat te springen. Normaal gesproken wordt de mening van De Vries geslikt als zoete koek in praatprogramma’s op tv, maar bij Jensen is dat wel anders. De talkshowhost gaf De Vries ruim baan, maar durfde ook zijn tegenovergestelde mening in te brengen.

De Vries gaf in het programma toe dat hij links is. “Ja, dat wist je niet, hè?“, zei hij tegen de talkshowhost. “Je bent een beetje van je apropos nu je ontdekt dat ik eigenlijk niet rechts ben, hè?

Al snel ging het over racisme. Jensen: “Ik vind het een groot probleem dat wij als meest gastvrije mensen die ooit geleefd hebben op deze planeet een deken over ons heen gegooid krijgen dat wij een racismeprobleem zouden hebben in ons land.

Daarop applaudisseert het publiek luid. “Boe! Boeeee!!! Boe!

De Vries: “Ja, kijk, het feit dat zij allemaal al zitten te klappen omdat jij dit nu zegt, vertelt mij al een heleboel.

Vervolgens brak iemand uit het publiek in, die vindt dat De Vries in een cocon leeft. “Je zou eens met de trein moeten gaan!

Jensen: “Ik doe het gesprek hier. Het mag gepassioneerd, maar we hoeven niet door elkaar heen te schreeuwen. Het feit dat zij het met mij eens zijn en het gevoel niet hebben racisten te zijn, dat vind je verwerpelijk?

De Vries: “Het zegt mij iets hoe er op gereageerd wordt. Dat zegt mij iets, ja. Ik heb gezegd dat we helemaal niet zo gastvrij zijn in Nederland. Dat is mijn mening gewoon.”

Jensen: “Als jij zegt dat we in Nederland een groot probleem hebben in racisme, dan zeg je ook dat ik dat ontken, maar misschien ook dat ik het ben.”

De Vries: “Jij zit de hele tijd voor mij te spreken, maar je moet gewoon luisteren naar wat ik zeg.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen