Robert Jensen en Peter R. de Vries clashen over NPO

Robert Jensen kroonde Peter R. de Vries dinsdag in zijn talkshow voor even tot de premier van Nederland, zodat hij in die hoedanigheid zijn mening kon geven over allerlei zaken. Hij werd onder meer gevraagd naar zijn mening over de NPO. Dat was te zien in de uitzending op RTL 5. Jensen en De Vries konden het niet eens worden over de publieke omroep. De talkshowhost vindt de NPO veel te links, terwijl de misdaadjournalist vindt dat de huidige NPO juist miljoenen extra zou moeten krijgen.

De Vries ergert zich aan de heersende opinie over de NPO. “Ik begrijp eerlijk gezegd niet waarom er in bepaalde media zo ontzettend op de NPO wordt afgegeven. Dan klinkt gelijk dat het ‘van onze belastingcenten’ wordt gefinancierd. Dat hoor ik nooit als er straaljagers of fregatten worden afgeschaft of andere kapitale uitgaven worden gedaan.

De NPO krijgt in 2019 zo’n 780 miljoen euro. “Het is zo’n klein, miniem bedrag. Laten we nou gewoon zorgen dat we een hele sterke NPO hebben. Als ik het zou mogen beslissen als premier, zou ik zeggen: ‘Laten we er nog pakweg 50 miljoen tegenaan gooien, dan kunnen we alle reclames skippen en hebben we een hele mooie, sterke, goede publieke omroep.’ Dat is iets peanuts op een totale begroting van Nederland.”

Jensen: “Het is gewoon een propagandamachine van links. Hoe kan je dat nou niet zien? De VARA heeft alle talkshows.”

De Vries: “Ja, nou?

Jensen: “Dat is redelijk eenzijdig. Het zou leuk geweest zijn als ze er een rechtse talkshow hadden neergezet toen De Wereld Draait Door op vakantie ging. Maar nee hoor, er zit weer hetzelfde. Omdat het jouw beeld is…”

De Vries: “Het is niet mijn beeld, maar ik voel het gewoon niet zo. Ik zie bij Pauw, Matthijs en Eva Jinek ook genoeg andersdenkenden aan tafel. Je zat laatst zelf ook aan tafel bij Pauw en toen werd jou ook gevraagd wat je anders zou doen en dan kon je dat helemaal niet uitleggen eigenlijk. En wat doe je? Vervolgens nodig je mij uit. Dan doe je ook precies hetzelfde wat anderen doen.

Jensen: “Ik wil helemaal niet één geluid laten horen. Wij zitten nu toch ook heel open te praten?

De Vries: “Zo doen Pauw en Van Nieuwkerk dat ook.”

Jensen: “Welnee, joh. Waarom gaan rechtse politici daar dan niet zitten? Ze worden onder vuur genomen van alle kanten.”

De Vries: “Is dat zo erg dat je een keer kritisch wordt ondervraagd? Die rechtse politici zijn gewoon schijtbakken.”

Jensen: “Jesse Klaver komt ook niet in mijn show. Nee, hij komt alleen maar in dat veilige bed van de publieke omroep. Daar wordt hij behandeld als de Messias.”

Het is de publieke omroep en dan zouden er een paar talkshows moeten zijn waar ze zich wel prettig voelen. Je ziet het gewoon niet. Het gaat erom dat het andere geluid van mijn belastinggeld niet naar voren komt.

De Vries is het er niet mee eens. “Ik vind Pauw een voortreffelijke latenight-talkshow.”

Lees ook: Peter R. de Vries uitgejoeld door publiek Robert Jensen (vanochtend)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen