Pauw betreurt vergelijking Gosschalk met Weinstein

Geplaatst op Fri 16 Nov 2018 om 15:30

Jeroen Pauw betreurt dat castingboef Job Gosschalk door zijn talkshow is vergeleken met Hollywood-smeerpijp Harvey Weinstein. Dat heeft hij donderdag gezegd in antwoord op een vraag van zijn tafelgast Sophie Hilbrand. Nieuwe Revu opende vorig jaar de Gosschalk-beerput, maar zijn naam werd aanvankelijk nog even onder de pet gehouden. In die periode werd hij door sommige media aangeduid als ‘de Nederlandse Harvey Weinstein’. Ook door Pauw.

Hilbrand sprak Pauw daar donderdag op aan tijdens zijn gesprek met Gijs van Dam. “Mag ik jou nog iets vragen over deze kwestie? Op een gegeven moment speelde ook het verhaal van Job Gosschalk en toen was nog niet helemaal bekend om wie het ging. Daar was je toen naar op zoek en toen stond er wel heel groot in beeld ‘De Nederlandse Harvey Weinstein’.”

De vergelijking met Weinstein gaat ook wel weer iets te ver, vindt Hilbrand. “Hij was echt voor alles en nog wat beschuldigd: er lagen verkrachtingsaanklachten, etcetera. Dat was natuurlijk ook best olie op het vuur.”

Pauw beaamt dat. “Ja, zeker. Ik moet ook zeggen – het is een beetje een flauw excuus, maar omdat jij er nu over begint wil ik het wel zeggen – dat ik niet zie wat er achter mij staat. Er kunnen nu dus allerlei lullige dingen achter mij staan, ha ha.”

“Later heb ik begrepen dat het er stond en hebben we er ook wel over gesproken. Ik vind ook dat we het niet hadden moeten doen, want er was geen enkele reden voor om dat op die manier te doen.”

Foto: BNNVARA
16 Reacties op “Pauw betreurt vergelijking Gosschalk met Weinstein”


 1. Joop55

  Me Too. Ik betreur het ook.

 2. Momo

  Ik vind Sophie lekker.

 3. Tom van Akkeren

  Prettig om te lezen dat de #metoo heksenjacht een langzame dood aan het sterven is. Wat heeft het vrouwen opgeleverd? Niets! Behalve dan dat vrouwen op de werkplaats met veel argwaan worden benaderd en dat verlegen mannen definitief afscheid hebben genomen van het man-vrouwspel. Liever alleen blijven dan dat een wraakzuchtig wijf 20 jaar later alsnog je leven kapot maakt zullen ze denken.

 4. Pits

  Tom van Akkeren, aansteller.

 5. scott_0

  Hij heeft niemand verkracht. Die wijven wilden gewoon een rol in een film en vinden het dan niet erg om zijn zak te legen.
  En 20 jaar later zijn ze opeens verkracht. Ga dan meteen naar de politie of houd je bek.

 6. Dennis Rab

  Tom van Akkeren, ben je echt zo sneu? Je klinkt heel erg gefrustreerd man, wat hebben vrouwen jou allemaal aangedaan in je leven lol

 7. anoniem

  de toeschouwers van dwdd en van Pauw en van Twan

  ik lach jullie uit

  en waarom

  omdat jullie je laten gebruiken als case hondjes…

  ik ga nooit meer als toeschouwer of publiek aachter de gasten of presentoren zitten

  Jullie lijk net zielige debielen.

 8. Pits

  Nogmaals: Niet vaak iemand meegemaakt die zo onbeschrijflijk dom is als scott_0.

  Blijkbaar mag je wel slachtoffers van seksuele intimidаtie en/of aanranding schofferen, maar mag je van die schoffering weer niets zeggen.

 9. Pits Poes

  Wat we in een rechtstaat doen, is dingen voorleggen aan de rechter.
  Op deze manier van naming and shaming …. is iedereen de dupe.

  Het recht moet zijn loop hebben echter er zijn zelden bewijzen in dit soort zaken.
  Laten we voorzichtig zijn met het zomaar iemand beschuldigen.
  Je bent onschuldig totdat het tegendeel is bewezen.

 10. T

  Feit: mensen kunnen nou eenmaal niet relativeren, dingen in perspectief zien, of gradaties of nuances inbrengen in zaken.

  Als niet tegen zwarte piet bent ben je een racist, als een moslim een aanslag pleegt zijn alle moslims moordenaars, als je in je billen bent geknepen ben je een MeToo slachtoffer… door de (social) media wordt dit allemaal opgeblazen want: sensatie… en dat is wat scoort en trekt aandacht.

 11. Ed

  Pauw betreurt vergelijking Gosschalk met Weinstein. Anders zou ik hem van antisemitisme verdenken. Beide zijn oprecht zionisten en terecht!

 12. Ben Horrorwitch

  Los van religie… mensen doen soms slechte dingen.
  Er maken vast heel veel machtige mensen misbruik van hun positie en vallen onze wijffies lastig door hun mallagga mie moe op te eisen. Of anders gezegd met hun fla flip te bibberen.

 13. B klein

  Hilbrand samen met dat ook enge ventje waldemar.
  Hebben het alleenrecht op het gelijk.
  Krijgen steeds meer trekjes van onze buren in de vorige eeuw.
  Echt walgelijk!!😖😖😖😖😖

 14. Coby

  Alleen het zionisme kan de wereld reden. Ed. Gelukkig weet D. J. Trump en de Saoedische Koningshuis dit gelukkig ook.

 15. critikast

  Pauw en Hildebrand…samen in de kliko…dat zie ik wel zitten !

 16. Ruud

  @Tom, wat heeft het vrouwen opgeleverd? De grootste discussie hier in Nederland ging over Jog Gosschalk en Gijs van Dam. Die ging nauwelijks over vrouwen. Het heeft vrouwen dus eigenlijk niets opgeleverd.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.