Paul Witteman stopt met Buitenhof: ‘Wordt me te veel’

Paul Witteman stopt eind dit jaar op zijn eigen verzoek met de presentatie van de talkshow Buitenhof. Hij wordt opgevolgd door journalist Hugo Logtenberg. Dat heeft BNNVARA laten weten. Witteman presenteerde Buitenhof eerst van 1995 tot 2006, en daarna van 2014 tot heden. “De live uitzendingen van Buitenhof zijn op de zondagmiddag, maar diezelfde middag presenteer ik ook al het live programma Podium Witteman. Twee live programma’s achter elkaar is iets teveel van het goede.

De presentator vervolgt: “Bovendien wil ik me ook graag op andere tv-bezigheden kunnen blijven richten, zoals onlangs het televisie-tweeluik ‘Uit coma’ bij BNNVARA op NPO 2.

Gert-Jan Hox, content-directeur van BNNVARA, zegt: “Wij zijn Paul zeer erkentelijk voor zijn jarenlange bijdrage aan ‘Buitenhof’. Gelukkig blijft hij behouden voor BNNVARA. We zijn al met hem in gesprek over een nieuw programma.”

Hugo Logtenberg gaat dus namens BNNVARA de presentatie van Buitenhof voor zijn rekening nemen, naast zijn werk als onderzoeksjournalist voor NRC Handelsblad. Logtenberg werkte eerder als journalist voor Het Parool.

Hox: “Met Hugo verwachten we een uitstekende opvolger voor Paul te hebben aangetrokken. Hij leidde eerder de politieke redactie van NRC en nu de onderzoeksjournalistieke redactie van die krant. Als politiek interviewer op tv is hij nieuw, maar we hebben veel vertrouwen in Hugo voor de toekomst.”

De laatste Buitenhof-uitzending van Paul Witteman is op zondag 9 december. De andere presentatoren van Buitenhof blijven Diana Matroos (VPRO) en Jort Kelder (AVROTROS).

Foto: NTR

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen