Arjen Lubach bij Seth Meyers: beelden staan online

Arjen Lubach haalt vandaag zo’n beetje alle media met zijn optreden in de Amerikaanse talkshow van Seth Meyers. Iedereen bericht erover, tot de NOS aan toe. Het tienminutengesprekje met Meyers, die met zo’n 1 miljoen kijkers ongeveer net zo veel kijkers trekt als Lubach zelf in Nederland doet, staat nu ook online op YouTube. Het optreden kwam tot stond omdat Meyers onlangs bij het jubileum van Boom Chicago in Amsterdam was, waar hij zijn carrière is begonnen.

Meyers merkte op dat veel pogingen om satirische televisie te maken in Nederland zijn gestrand. “Ik heb gewerkt bij zo’n beetje al die shows die sneuvelden“, grapte Lubach daarop.

De talkshow van Meyers wordt ’s nachts uitgezonden. “Je kunt hier iedere zender ’s nachts aanzetten en er zijn altijd drie mensen met volle make-up over het nieuws aan het praten. In Nederland is er rond die tijd een klok te zien. Echt waar.”

Meyers: “Het was een geweldige show. Ik keek altijd naar klok.

Verder vertelde Lubach nog dat Janine Abbring het met hem heeft uitgemaakt op het dak van het Rockefeller Center, waar de NBC-show wordt opgenomen, en praatte hij over zijn satirische filmpjes.

Lubach vanochtend op NPO 3FM: “Het was heel leuk.

Foto: YouTube

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen