Nick & Simon klagen over gebrek aan airtime

Het Volendamse duo Nick & Simon vindt het jammer dat hun liedjes zo weinig op de radio gedraaid worden. Het is vechten tegen de bierkaai. Dat zeggen ze in gesprek met tijdschrift Playboy. Op een plek in de hitlijst Top 40 hopen ze al niet eens meer – daar staat volgens hen alleen nog maar urban en hiphop in – maar ze willen wel graag airtime. “Wij zijn al blij als we een nummer op de radio gedraaid krijgen, als we de playlist halen. Dat beschouwen we als een succes“, zegt Nick Schilder.

Simon Keizer geeft aan dat niemand in het genre gedraaid wordt. “Het is niet onze status, dat is de status van het hele Nederlandstalige genre. Guus heeft hetzelfde probleem. Zelfs Marco moet vechten om zijn liedjes op de grote Nederlandse radiozenders gedraaid te krijgen.

Dj’s omarmen het Nederlandse lied niet, aldus Schilder. “Bij welke grote mainstreamzenders wordt nu nog regelmatig Nederlandstalige muziek gedraaid? Bijna nergens. Moet je je voorstellen dat er in Nederlandse musea geen werk meer te zien zou zijn van Nederlandse kunstenaars. Omdat buitenlandse kunstenaars beter scoren.

Of dat er in Nederlandse bioscopen geen Nederlandse films worden gedraaid. Of dat er op de Nederlandse televisie alleen maar buitenlands voetbal te zien zou zijn? Dat zouden we met zijn allen heel gek vinden. Maar als het om Nederlandstalige muziek gaat, vindt iedereen dat blijkbaar heel normaal.

Het duo laat weten zich in elk geval niet ondergewaardeerd te voelen, vanwege de vele uitverkochte concerten. Keizer: “Maar als Nederlands product zou onze muziek wel iets breder gedragen mogen worden, vind ik.”

Het Playboy-interview met Nick & Simon kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen