‘Kijker wil geen RTL dat ook zo nodig moet deugen’

GeenStijl-adjunct Bart Nijman vindt het ongelooflijk onhandig van RTL dat het opeens de deugroute heeft ingeslagen. De kijker zit daar helemaal niet op te wachten. Dat zegt hij in zijn column in Nieuwe Revu. Nijman vindt de keuze voor Twan Huys, die flinke imagoschade opliep door afspraken met Zwarte Piet-aanhanger Jenny Douwes te schenden, een typisch voorbeeld. “Twan is met de verkeerde motieven aangetrokken door een nieuwe lichting deugdirecteurtjes bij RTL.

RTL heeft zijn verdienmodel ‘van prettig wegkijkvermaak voor de Gewone Man ingeruild voor de elitaire moraal van binnen de Amsterdamse Ring’, aldus Nijman. “RTL moet ineens deugen.

De kijker wil helemaal geen Huys, meent Nijman. “Huys was de megatransfer die alleen voor dat soort mensen interessant was, maar de kijker enkel het signaal geeft: ‘Oh for fuck’s sake, gaan de commerciëlen ons nu ook al de les lezen in plaats van entertainen?’”

RTL is Geer & Goor en Ik Hou Van Holland, stelt hij. “En geen tafels met dure advocaten over gecompliceerde strafzaken, niet Jerry Afriyie’s kromme klachten over onze culturele waarden, en al helemaal niet de deftige moraal waar de Trump-haat uit voorkomt.

Zijn advies? “Pleur Twan eruit. Zet Beau van Erven Dorens op zijn plek.

De Revu-column van Bart Nijman kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen