Chazia Mourali wil De Zwakste Schakel terug op tv

Geplaatst op Wed 28 Nov 2018 om 14:00

Chazia Mourali zou het leuk vinden om de bitchy kennisquiz De Zwakste Schakel nieuw leven in te blazen op televisie. Dat vertelt ze in gesprek met de VARAgids. De Zwakste Schakel was jarenlang te zien op RTL 4 tot er in mei 2004 een eind aan kwam. Om onduidelijke redenen is deze iconische quiz daarna nooit meer teruggekeerd. Eén ding is zeker: “Ik ben blij dat toen ik De zwakste schakel presenteerde er nog geen Twitter bestond, zegt Mourali, wijzend op de rol van bitchy spelleider.

De zin ‘Jij bent de zwakste schakel’ achtervolgt haar nog altijd. “Laten we even voorop stellen dat ik De zwakste schakel enig vond om te presenteren. Als ze me morgen zouden vragen, zou ik het weer doen.

Vervolgt: “Het was een programma met sarcasme, ironie en een knipoog. Ik denk dat mensen heftiger reageren op vrouwen die afwijken van de norm en het nette vrouwenbeeld. Helemaal in een uitvergrote rol die ik toen vertolkte.”

Tegenwoordig mist Mourali sterke vrouwen op tv. “Meer diversiteit aan vrouwen op de televisie zou een verademing zijn. Dat vind ik heel erg goed aan Margriet van der Linden. Eindelijk andere gezichten op de televisie. Goede nieuwe sterke vrouwen.

Ik hoop niet dat dit een vakantiefase was en straks weer verdwijnt. Dit moet mainstream worden. Ik vind dat vrouwen onderling elkaar meer mogen gunnen en zich daarover moeten uitspreken.”

Het VARAgids-interview met Chazia Mourali kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
25 Reacties op “Chazia Mourali wil De Zwakste Schakel terug op tv”


 1. Meneer Kaktus

  Fantastische quiz. Liever vandaag dan morgen terug op de treurbuis.

 2. danny

  Was toendertijd erg leuk maar ben bang dat het nu wat lachwekkend zal zijn.
  Wie is er nu nog onder de indruk van Chazia??
  Maar ik zou het proberen wie weet…

 3. Tom

  Dat zou fantastisch zijn!! Net als De Slimste een mooie zomer of winterserie dagelijks bij RTL of NPO met the one and only Chazia!

 4. Bowie

  Ik zou haar doen

 5. Dennis

  Ze heeft haar bitchie imago zelf om zeep geholpen door met een hanenkam in DWDD te verschijnen en programma als De Kat In De Zak waar ze geen bitch was.

  Als bitch is ze niet meer geloofwaardig voor mij

 6. OMG

  Dat komt niet meer snel op de Nederlandse televisie. De licentiekosten voor het format en de productie vereisten zijn simpelweg te duur. RTL heeft aangegeven voor meer eigen producties te kiezen, of uit de catalogus van Fremantle (is ook RTL). De Talpa zenders kiezen bijna nog maar exclusief voor Talpa…

 7. rob

  Ik zeg: DOEN

 8. Jeroen

  Was een leuke quiz, met lekkere vaart erin. Maar toen ik het woord diversiteit in het artikel las dacht ik ineens: laat ook maar zitten. Moe van.

 9. dinges

  Jaaaah, Chazia terug!

 10. Johan

  Sarcasme terug? Liever niet, de wereld is er momenteel vol mee.

 11. L.

  Ik zou het heel leuk vinden! Alleen haar of het nog werkt? Toen was ze vrij nieuw en onbekend en werkte dat bitchie imago nog. Nu zal het misschien te veel een toneelspel worden, omdat we weten hoe ze echt is.

 12. Hoofstraat

  JA, John de mol Gooi De zwakste schakel met Chazia iedere donderdag op tv, zo voor het weekend zo’n lekker programma, voor dit programma zou ik weer tv gaan kijken

 13. KlatsBoem

  Nou,d’r zat helemaal geen vaart in want de schakeltechnicus moest het allemaal opspeeden. Toen werd het nog wat met die kapsonesgriet. Leuk geprobeerd in de varagids maar nee vrouwtje, ze motten jou niet!

 14. Mark

  Stond een maand geleden in de Vara gids… Zucht…

 15. Vrede

  In Ranking With the Stars bleek ze juist een enorme softie die over haar heen laat lopen door de anderen daar.

  En morgen zou ze beginnen als ze haar vragen? Is ze werkloos?

 16. Jordao

  Ze willen dit , ze willen dat………………ga maar lekker gewoon werken.

 17. Darius

  Aardige mevrouw die Chazia maar de quiz vond ik niet bijzonder. Ik keek al een paar jaar naar het origineel the weakest link, op de BBC en dat was top. Tot nu toe nooit een betere quiz gezien. Anne Robinson was geweldig in die quiz, zeer ad rem en vilein. Chazia was helaas in alles een slap aftreksel. Zelfs in haar uiterlijk een imitatie.

 18. Jordy

  mocro?

 19. José

  @OMG:
  De zwakste schakel ís een format van Freemantle.

 20. Doe

  2x per week met Dion Stax en onbekende mensen.
  Zaterdag en Zondag om 22.10 op NPO3 tot 22.45.
  Finalen spelen op Zondag. Zaterdag stopt dus met: Gaat Els weg etc.. tot morgen tot ziens..

 21. Jordytje

  Ja! Dit programma moet terug op de buis met Chazia. Zo jammer dat dit niet al eerder is gebeurd. Dit kennen mensen nog steeds en speel het aub niet met bekende mensen. Juist de gewone kandidaten waren fijn.

 22. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  “Chazia, jij bent de zwakste schakel.” “Tot ziens!!”

 23. Pluk vd Petteflet

  Mooie win-win situatie vinden wij.
  Chazia wil de zwakste schakel terug op tv.
  Wij willen Chazia Mourali terug op tv.
  Kwestie van tijd.
  Succes versterkt zichzelf.
  Iedereen even duimen, het was altijd een supergoed programma.
  Succes Chazia, wij steunen dit initiatief van harte.
  Door dik en dun. Top!

 24. Bas

  Het is zeker de moeite waard om te proberen,
  misschien dan eerst voorzichtig beginnen met b.v 5 afleveringen.
  Dacht dat het programma in Engeland altijd razend populair was.

 25. Solange

  Mourali is zo gek als een deur in Ranking the Stars werd ze helemaal afgebrand met dr kapsones…..meissie komt van At5 als voorlezer en denkt dat ze een grande dame is …..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.