Chazia Mourali wil De Zwakste Schakel terug op tv

Chazia Mourali zou het leuk vinden om de bitchy kennisquiz De Zwakste Schakel nieuw leven in te blazen op televisie. Dat vertelt ze in gesprek met de VARAgids. De Zwakste Schakel was jarenlang te zien op RTL 4 tot er in mei 2004 een eind aan kwam. Om onduidelijke redenen is deze iconische quiz daarna nooit meer teruggekeerd. Eén ding is zeker: “Ik ben blij dat toen ik De zwakste schakel presenteerde er nog geen Twitter bestond, zegt Mourali, wijzend op de rol van bitchy spelleider.

De zin ‘Jij bent de zwakste schakel’ achtervolgt haar nog altijd. “Laten we even voorop stellen dat ik De zwakste schakel enig vond om te presenteren. Als ze me morgen zouden vragen, zou ik het weer doen.

Vervolgt: “Het was een programma met sarcasme, ironie en een knipoog. Ik denk dat mensen heftiger reageren op vrouwen die afwijken van de norm en het nette vrouwenbeeld. Helemaal in een uitvergrote rol die ik toen vertolkte.”

Tegenwoordig mist Mourali sterke vrouwen op tv. “Meer diversiteit aan vrouwen op de televisie zou een verademing zijn. Dat vind ik heel erg goed aan Margriet van der Linden. Eindelijk andere gezichten op de televisie. Goede nieuwe sterke vrouwen.

Ik hoop niet dat dit een vakantiefase was en straks weer verdwijnt. Dit moet mainstream worden. Ik vind dat vrouwen onderling elkaar meer mogen gunnen en zich daarover moeten uitspreken.”

Het VARAgids-interview met Chazia Mourali kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen