Matthijs van Nieuwkerk vindt Emile Ratelband mediageil

Matthijs van Nieuwkerk maakte er donderdag tijdens zijn gesprek met Emile Ratelband en zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers geen geheim van dat hij hem op aandacht belust vindt. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Ratelband wil dat de rechter hem twintig jaar jonger verklaart. Met hulp van Kuijpers. “Ja en daar wordt het interessant wat mij betreft, want het is – zo zou je er in elk geval naar kunnen kijken – een groteske zucht naar aandacht. Jou niet vreemd“, zegt Van Nieuwkerk.

De positiviteitsgoeroe vindt het op zich prima dat Ratelband mediageil is. “Ga je gang en een beetje ludiek is het ook, want het is best wel grappig om dit een keer te bedenken, maar het wordt pas spannend als het echt voor de rechter verschijnt. Jan-Hein, hoe serieus neem je hem?

Ratelband: “Nou ja, waarom neem je haar nou wel serieus en mij niet serieus?

Van Nieuwkerk: “Nou, dat ga ik je na de uitzending heel rustig uitleggen.”

Ratelband: “Na de uitzending?

Van Nieuwkerk: “Nou, laat ik wel reageren. Het is natuurlijk een groteske zucht naar aandacht. Een dag niet in de krant is een dag niet geleefd. Dat vind ik niet erg, maar…”

Ratelband: “Heb ik jou vanochtend gebeld om te vragen of ik hier mocht komen of heb jij mij gebeld?

Van Nieuwkerk: “Dat klopt, omdat ik het interessant vond dat Jan-Hein Kuijpers naast jou zit.”

RTL Boulevard legde Ratelband donderdag ook al voor of hij misschien niet mediageil is. Toen gebruikte hij hetzelfde argument.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen