Freek Vonk wil geen tijd vrijmaken voor Televizier-gala

Freek Vonk wordt ieder jaar uitgenodigd voor het Televizier-Ring Gala, maar voelt er niet veel voor om aanwezig te zijn bij het televisiefeest. Dat vertelt de Martin Gaus van de 21ste eeuw in Veronica Magazine. Vonk was er slechts één keer bij. “Toen ik de Gouden Stuiver won. Daarna ben ik er nooit meer geweest, ook al word ik er elk jaar weer voor uitgenodigd. Ik verafschuw het niet, maar het kwam er niet van. Ik verzuim het ook om voor zoiets tijd vrij te maken, terwijl het best leuk kan zijn.

Voelt hij zich niet thuis bij al die tv-collega’s? “Ik denk dat ik wel een beetje een vreemde eend in de bijt ben, omdat ik in essentie geen tv-presentator ben. Ik ben een bioloog en wetenschapper met veel liefde voor de natuur. Alles wat ik daarnaast doe, is secundair. Daardoor voel ik me niet honderd procent tv-presentator, al ben ik dat natuurlijk wel een beetje.

Tijdens zijn relatie met Eva Jinek was hij toch wel een echte showbizzman. Zij heeft nu een kind met een ander. “Ik heb hem niet gezien, maar ik heb Eva natuurlijk wel gefeliciteerd. Ik gun het haar van harte en ik weet zeker dat ze een geweldige moeder is en zal zijn.”

Met wie is hij bevriend uit de tv-wereld? “Met een paar kan ik goed opschieten, onder wie Jeroen Pauw en Jochem Myer. Voor de rest zie ik niet echt mensen uit die wereld.

Foto: Paco Núñez, BNNVARA

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen