Linda de Mol had geen tijd voor Michelle Obama

Zeventig Nederlandse media deden een verzoek, de LINDA werd uitgekozen. Trots meldde het tijdschrift vanochtend dat zij als het enige medium van ons land de voormalig first lady Michelle Obama heeft mogen interviewen over haar autobiografie. Begin oktober zijn Jildou van der Bijl, de hoofdredacteur van het blad, en sterinterviewer Antoinnette Scheulderman afgereisd naar New York om haar te ontmoeten. Maar waar was Linda de Mol? Zij had iets anders te doen.

De Mol kon niet, aldus Van der Bijl. “Linda kon niet – écht niet. Ze had op beide data draaidagen voor April, May & June. Dan kun je écht niet weg, want op die dagen is een set gehuurd, staat een hele crew klaar, andere acteurs… Bovendien kost zo’n interview sowieso een paar dagen, je kunt niet op een dag heen en weer naar New York of Washington.”

De tv-koningin baalde er net als haar redactie flink van. “Even schoot door mijn hoofd dat het hele plan dan niet door zou gaan, maar ik dacht ook meteen: dan zetten we de beste interviewer van Nederland erop.”

Dat werd Scheulderman. “Ik stond op een gegeven moment in de supermarkt, toen ik het bericht kreeg dat we binnen een uur alle namen moesten doorgeven die Antoinnette ooit heeft geïnterviewd. Dat wist Antoinnette gelukkig zelf.

Uiteindelijk ging het interview door. “We bestaan vijftien jaar, dat vierden we twee nummers geleden nog. Dat we Michelle mochten spreken en samen met haar zo’n bijzonder nummer konden maken, voelt als een bekroning op dat jubileum.”

Het is toch bijzonder dat LINDA. inmiddels een kwaliteitsmerk is met zo’n geweldig groot platform dat Michelle zich daarbij thuis voelt. Een mooi cadeau dat ze ons heeft uitgekozen.

Het kan zijn dat het Michelle Obama is die op de eerste Linda-loze cover van de LINDA staat. Lees daarover: Linda weet al wie er op Linda-loze cover LINDA komt.

Het hele verhaal van Jildou van der Bijl leest u op de Linda-site.

Foto: Official White House Photo by Chuck Kennedy, public domain

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen