Ook RTL-medewerkers mochten niet langs pietblokkade

Geplaatst op Mon 12 Nov 2018 om 14:00

Ook medewerkers van RTL Nederland mochten vanochtend niet langs de pietblokkade bij het Media Park, ondanks dat dat mediabedrijf Zwarte Piet wél heeft afgeschaft. Dat meldt RTL-techjournalist Daniël Verlaan op Twitter. Anti-Piet-activisten versperden vanochtend tussen 8.30 en 9.30 uur de voetgangersbrug over het spoor bij station Hilversum Mediapark, omdat ze boos zijn dat de publieke omroep NTR door blijft gaan met Zwarte Piet in het Sinterklaasjournaal op NPO 3.

Ook Verlaan was de klos. “De line ‘mensen ik werk bij RTL we hebben alleen maar roetveegpieten mag ik er langs’ werkte helaas niet 😅.

Heeft hij tien minuten omgelopen of is hij over het hekje gesprongen? “Naar beneden over het hekkie gesprongen, ben fitte boy.

Overigens is Verlaan niet boos op de actievoerders. “Zwarte Piet is racisme, s.o. naar deze strijders 💪.

Die uitspraak levert de journalist ontvolging op op Twitter. “Jammer van die achterlijke droeftoeter tweet(s). Ontvolgen maar weer“, zegt Misha.

Verlaan is niet onder de indruk: “Lekker woordje, dat ‘droeftoeter’. P.s. dank voor het compliment pik, en je zal worden gemist.

Foto: BNNVARA
76 Reacties op “Ook RTL-medewerkers mochten niet langs pietblokkade”


 1. Tvkijker

  Hoe komen mensen er toch bij dat dit om racisme gaat? Ze blijven dat ook denken ondanks alle argumenten. Dan ben je wel erg simpel of je hebt echt een flat voor je hoofd.

 2. Curryworst

  Het Mediapark (het Rode Plein van Hilversum) geblokkeerd door een handjevol sneue typetjes en een enkel boos ne gertje.
  Dit korte momentje krijgt alle aandacht vanavond tijdens het Journaal, RTL Nieuws, RTL Boulevard, DWDD, RTL Twan en Pauw.
  Waar een klein land groot in kan zijn.

 3. Zalmneusje

  Anti-Zwarte Pieters, waarom willen jullie toch niet inzien dat Zwarte Piet gewoon een geliefd en populair figuur is. Derhalve kun je kinderen niet uitschelden of beledigen met ZP. Dat zou hetzelfde zijn als kleine witte meisjes worden ‘uigescholden’ voor Doornroosje. Allebei zijn het brave karikaturale sprookjesfiguren. Niet meer en niet minder.

 4. De surinamer

  Wel mooi dat blanke mensen bepalen wat ik als discriminatie moet ervaren. lol
  Er lijkt mij op geen enkele wijze sprake van discriminatie rond dit kinderfeest. Wel een heel hoop verwarde mensen. En dan al die Hollanders die over elkaar heen rollen om nog heiliger dan heilig te spelen. Goede sier maken heet dat toch? Het bizarre is dat er 2-3 twitter accounts zijn die deze herrie maken en alle kranten schrijven erover. Mensen, nogmaals, een democratie is een vorm waarbij de meerderheid bepaald. Niet een paar GGZ patienten die er brood aan verdienen om waanzin te melden.

 5. Ron

  Dit wordt de komende weken alleen nog maar erger met dat verzet, terecht of niet.

 6. Virginia Rens

  Hier in Tiel is Zwarte Piet gewoon zwart.

 7. Britt Scholte Lover

  Vanavond alles hierover bij rtl late night met Twan Huys! kijken dus!

 8. Dirk

  Ik neem dat deze mensen van Anti zwarte Piert die de toegang blokkeerden ook voor de rechter komen net zoals de blokkeerfriezen?

 9. Media-courantist

  De Hilversums ‘bekende’ (c-n’ers) kunnen weer lekker deugen.
  Maar even serieus: moeten wij echter Nederlanders dat soort volk niet even een lesje leren? Lesje Nederlandse normen en waren en algemene kennis. Politie zou ze keihard aan moeten pakken, de zeurpieten

 10. joost

  Taakstraffen voor deze losers van de samenleving!!

 11. StefanV

  Het kleine groepje extreem-linkse activisten heeft de aandacht weer prima op zich gevestigd. En er zijn genoeg deugende journalisten, tv-makers en andere BN’ers die er met liefde achteraan hobbelen. Niet gehinderd door enige feitenkennis of inhoudelijke argumenten.

 12. Jan

  Je zult als normaal mens toch in die grachtenbubbel leven. Wat een medelijden heb ik met die mensen. Hier buiten de bubbel, waar het leven gewoon doorgaat en we niet van elke scheet van Airfryers en Simonssen en weet ik veel wie wakker liggen, gaan we zaterdag lekker Sinterklaas en Zwarte Piet inhalen.

 13. arie

  Als RTL toch tegen onze Zwarte Piet is, hebben ze daar ook niks te zoeken.

 14. HanszWorsd

  Moeten die demonstranten niet werken? Staat circa 4000 jaar aan uitkering bij elkaar.

 15. JC

  AMEN en dat is nou juist ook het hele probleem hier!

  Eigenlijk creert de media een soort haat verhouding tussen voor en tegenstanders. De meeste mensen zijn al zo klaar met de hele discussie.

  Curryworst
  Mon 12 Nov 2018 om 14:08

  Het Mediapark (het Rode Plein van Hilversum) geblokkeerd door een handjevol sneue typetjes en een enkel boos ne gertje.
  Dit korte momentje krijgt alle aandacht vanavond tijdens het Journaal, RTL Nieuws, RTL Boulevard, DWDD, RTL Twan en Pauw.
  Waar een klein land groot in kan zijn.

 16. Japie

  De gummiknuppel er over en werkstraf geven.
  Komen die ook eens aan het werk!

 17. Piet Simons

  Wat ik mij afvraag is, wat vindt Zwarte Piet hier nou zelf van? Een groepje activisten dat zich door hem gediscrimineerd voelt en hem daarom wil elimineren. Lijkt me best beangstigend. Altijd over je schouder moeten kijken, nooit meer je leven zeker.

 18. Thijs

  Doneer voor de blokkeer friezen:

  https://www.doneeractie.nl/blokkeeractie-a7-hoger-beroep/-31174

 19. Bobby Eden

  Sneue lui bij RTL die Zwarte Piet in de ban hebben gedaan. De kijker straft jullie voor deze politiek correcte randstadkoers genadeloos af. Kijk maar naar Twan.

 20. Pakalu Papito

  Deze idioot denkt blijkbaar dat hij een negert of een mocro is. Hij kan niet eens normaal Nederlands.

 21. Pakalu Papito

  Deze zwakbegaafde denkt blijkbaar dat hij een buitenlander is. Hij kan niet eens normaal Nederlands.

 22. Pieter

  Die anti zwartepiet mensen beseffen niet dat ze het alleen maar erger maken. Ze maken van zwarte piet iets heel erg negatiefs. Zo word zwarte piet gewoon een 100% scheldwoord met een ergere discrimerende/racistische lading dan hoe het ooit voorheen geweest is wanneer zwarte piet niet meer in de media of op straat getoond word als kindervriend.

 23. Piet Simons

  Door de racisme kaart te trekken heeft dit volk zich Zwarte Piet toegeëigend om hem vervolgens te kunnen kruisigen. Maar met hoevelen zijn die lui eigenlijk? De groep voorstanders is volgens mij vele malen groter, er wordt bijvoorbeeld massaal gestort voor de blokkeerfriezen. Zien ze nou zelf niet in dat ze met een kansloze missie bezig zijn? Sterker nog, hun houding werkt alleen maar averechts, zowat elke Nederlander kotst dit volk uit. En zo maken ze van zichzelf paria’s!

 24. achtmet

  Het zijn echt een stelletje zielepoten die anti pietjes !Ga gewoon werken ipv proberen een kinderfeest te verzieken resp.af te breken !
  Dat lukt jullie nooit wij zijn toch met meer …VEEL MEER !

 25. anoniem

  Ik zie het er nog wel van komen dat ook volwassenen hun schoen gaan zetten…

  Als we ons even druk zouden maken om andere dingen die in Nederland afgeschaft worden, zoals onze verzorgingsstaat?

 26. Momo

  @anoniem

  Ben je nou echt zo dom dat je niet inziet dat Zwarte Piet slechts het begin is? Democratie is democratie en de meerderheid is voor Zwarte Piet. Dombo.

 27. anoniem

  @Momo: De afbraak van onze verzorgingsstaat is al wat langer aan de gang dan de pietendiscussie.. Maar lijkt wat minder te leven onder de Nederlander.. :-)

 28. Stephanie

  Ik hou zo van zwarte piet! Echt een goude gozer

 29. Meneer Kaktus

  Iedere keer als ik keihard in Virgien dreig klaar te komen denk ik even aan Sylvana Simons en kornuiten en kan ik weer even vooruit met m’n liefdesspel van hoog niveau.

 30. Momo

  @anoniem

  Die verzorgingsstaat wordt toch echt afgebroken door politici waar we zelf op gestemd hebben. Ben je het er niet mee eens, dan stem je maar op een ander. De afschaffing van Zwarte Piet wordt ons opgedrongen door vage instanties die er helemaal niks over te zeggen hebben. Als we aan die minderheid gaan toegeven is dat het begin van het einde van de democratie.

 31. anoniem

  @Momo: In een sociale democratie houd je ook rekening met de minderheden.

  Recht van de sterkste is geen democratie…

 32. Zo zit het

  Waarom gaan die gasten niet protesteren in Curacao en die andere eilanden. Oh nee, ze hebben geen geld. Ze zijn allemaal werkloos en dat hebben ze aan de blanken te danken die Sinterklaas met Zwarte Piet vieren. En daarom voor de zoveelste keer: Lang Leve Zwarte Piet !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 33. Momo

  @anoniem

  Democratie betekent dat het volk regeert en het overgrote deel van het volk wil Zwarte Piet. De grondwet zegt niets over minderheden hun zin geven als de meerderheid het niks vindt. Rekening houden betekent dus niet afschaffen van Zwarte Piet. Het betekent dat dat handjevol mensen het recht heeft een eigen intocht met een eigen soort pieten te organiseren.

 34. Holtor

  @Momo: het draagvlak voor zwarte Piet is in de afgelopen 5 jaar met 20% gedaald. Als deze trend doorzet, hoef je je binnenkort niet meer zo druk te maken.

 35. anoniem

  @Momo: Zodra de meerderheid haar wil dwingend oplegt aan een minderheid, is het geen democratie meer maar een tirannie.

  Net zoals als over pakweg 10 jaar niemand meer een zwarte Piet wil spelen, we dan ook de rechten mogen beschermen van de enkeling die er nog in gelooft.

 36. Momo

  @anoniem

  Niemand dwingt anti-pieten om het Sinterklaasfeest MET Zwarte Piet te vieren. Zoals ik zei, ze hebben alle recht om hun eigen intocht te organiseren. Het zijn de anti-pieten die hun wil opleggen aan de pro-pieten door te eisen dat Zwarte Piet afgeschaft wordt. De meerderheid van het volk wil Zwarte Piet dus dat zou de NTR ook moeten laten zien, zeker aangezien het volk ervoor betaalt.

  Maar nu komt de aap dus uit de mouw. Je maakt je helemaal niet druk om de verzorgingsstaat, je bent ook gewoon een tegenstander van Zwarte Piet.

 37. Momo

  @Holtor

  En de bronnen waar jij die cijfers vandaan hebt zijn natuurlijk HEEL betrouwbaar. Bovendien stellen ze de verkeerde vragen. Hoeveel van de ondervraagden zijn werkelijk TEGEN Zwarte Piet en vinden dat hij afgeschaft moet worden? Dat is natuurlijk heel wat anders dan de mening dat veranderingen niet zo erg zijn. Wel interessant dat bijna alle intochten buiten de Randstad dit jaar alleen Zwarte Pieten hebben.

  Mijn advies aan jou: maak jij je niet zo druk om de kleur van een onschuldig sprookjesfiguur.

 38. anoniem

  @Momo: Ik denk ook niet dat men het moet verbieden als over zo’n 10 jaar in een zaaltje nog ouderwets Sinterklaas wordt gevierd. En men kan er dan in programma’s voor minderheden over berichten.

  Maar idd. onze verzorgingsstaat boeit me meer…

 39. Deadly Viper

  De meeste mensen boeit het niet eens het zijn al die tokkies met Zwarte Piet profielfoto’s op Facebook en dat tuig zoals die Blokkeerfriezen die zich zo druk maken…

  Het gaat om de kinderen en bijna alle kinderen kennen de roetveegpiet al.

  Langzamerhand zie je zwarte Piet overal verdwijnen en wordt vervangen door de Roetveeg Piet.

  Je ziet het in TV programma’s er komt geen reclame meer met Zwarte Piet er in en in winkels zie je het ook niet meer.

  Het gaat om de kinderen en die maken zich niet zo druk het zijn alleen de volwassenen zowel pro als anti piet die zo lopen te huilen.

 40. Momo

  @anoniem

  Snap jij dat deze zeer kleine minderheid Zwarte Piet wel wil verbieden? En niet bereid is hun eigen Sinterklaasfeest met eigen pieten in een achteraf zaaltje te vieren en dat er slechts in programma’s voor minderheden over bericht wordt? Nee, ze willen aan iedereen hun wil opleggen alsof we in een tirannie leven. DAAR maken mensen zich druk over.

  Als jij je echt zo druk maakt om de verzorgingsstaat, dan stem je de volgende keer maar op een partij die het wil behouden. Kijken of de meerderheid het met je eens is. Zo niet, dan moet je er maar gewoon mee leren leven.

 41. Momo

  @Deadly Viper

  Dan ken jij zeker alleen maar domme kinderen. Genoeg kinderen die wel kunnen zien dat die neppiet de buurman is. Kinderen hebben nog niet door dat ze gehersenspoeld worden. Volwassenen zien dat wel en begrijpen dat deze opgelegde verandering een aantasting van de democratie is. En als het kinderen niet uitmaakt, dan laten we Zwarte Piet toch lekker zoals hij is? Het zijn uitkeringstrekkers zoals jij en Jerry die lopen te janken dat het racisme is, niet de kinderen.

 42. B klein

  De “leider” is een terrorist die gezocht wordt vanwege misdaden. Apart dat als dit klopt hij niet opgepakt en uitgeleverd wordt.
  Dit troepje is duidelijk op een ding uit. Geld! Het slavernijgebeuren wordt er bij gehaald om straks een claim in te dienen.
  De geschiedenis wijst uit dat juist gekleurde stammen in hun stammenstrijd al eeuwen slaven maakten en gebruikten.
  Dus hoezo is dit alleen “blank” probleem.
  Alleen een op de plek gezette burg misbruikt deze plek om als een van de laatste proberen vol te houden dat t multiculti geslaagd is. Politici en toegeven dat ze vredelijk fout zitten is niet zo’n gelukkige combinatie. Voor de rest blijft 95% van ned gewoon zwarte piet vieren. En die paar verraders verdwijnen zodra de aandacht stopt. Zullen die dan ff wit weg trekken.

 43. anoniem

  @Momo: Ik ga mij denk ik over het Sinterklaasfeest pas echt zorgen maken, zodra speculaaskruiden op de lijst verboden middelen komen te staan.. :-)

  Maar inmiddels is ook de pietdiscussie aan onze tradities toegevoegd, naast natuurlijk de discussie of je al dan niet je kinderen voor de gek moet houden.

 44. Annoniemus

  Waarom werd dat schoelje niet gearresteerd ?
  Ze belemmerden mensen om naar hun werk te gaan !!!!

 45. Holtor

  @Momo: hahaha Roetveeg Piet een bedreiging voor de democratie? Weet je wat pas een bedreiging is voor de democratie? Dat kritische mensen die in een tijd van toenemende globalisering hun mening durven bijstellen, hun stem moeten delen met egocentrische angsthazen wiens leven weinig meer omvat dan het vastklampen aan achterhaalde lokale tradities. Ik zou zeggen ga lekker als Zwarte Piet verkleed een wereldreis maken en laat je verlichten.

 46. Blubdub

  De discussie over dit onderwerp is een verspilling van tijd en geld die beter voor echte problemen gebruik zouden kunnen worden.

 47. Momo

  @Holtor

  Alles wat tegen de wil van de meerderheid wordt opgedrongen door de minderheid is een bedreiging voor de democratie. De egocentrische angsthazen zijn anti-pieten zoals jij die bang zijn van het kleurtje van een sprookjesfiguur en eisen dat dat veranderd wordt alleen omdat zij dat willen. Maak jij maar eens een wereldreis en verlicht jezelf, dan zal je zien dat er meer landen zijn dan Nederland met een Zwarte Piet-figuur. De wereld is groter dan alleen maar Amerika.

 48. Panda

  @Holtor

  Rot toch op met je wereldreis. Het gaat hier om enkele landen, die door de anti-Pieters steevast en leugenachtigerwijs als “de hele rest van de wereld” worden bestempeld. Als jij echt gelijk hebt, waarom moet je je dan bedienen van leugens om dat “gelijk” kracht bij te zetten, vraag ik mij af?

 49. Holtor

  @Momo en Panda; zijn jullie ervan op de hoogte dat een VN comité de uitspraak heeft gedaan dat Zwarte Piet moet veranderen? Weten jullie überhaupt hoeveel, en welke, landen de VN vertegenwoordigt?

 50. Panda

  Je bedoelt dat kleine clubje grappenmakers dat zonder enige kennis van zaken begon te bazelen? “Waarom Sinterklaas als we de Kerstman al hebben?” Met een dergelijke uitspraak, die getuigt van een volledige gespeenheid van de ter zake doende kennis, diskwalificeer je jezelf volledig.

 51. Holtor

  @Panda: je plaatst in je berichten steeds uitspraken tussen aanhalingstekens. Ik hoop dat je begrijpt dat deze in het Nederlands taalgebruik zijn bedoeld om te citeren. Het door jouw aangehaalde citaat over de kerstman kom ik echter helemaal niet tegen in het rapport. Staat dit citaat misschien ergens anders? Misschien kun je je argument om het VN comité te diskwalificeren daarom nog iets nader expliceren. Het rapport staat overigens gewoon online.

 52. Momo

  @Holtor

  De VN heeft helemaal geen autoriteit daarover. Die commissie vertegenwoordigt ook niet de VN zelf, zelfs niet de landen waar de leden vandaan komen. Er is ook duidelijk gezegd dat hun rapport niet bindend is. Interessant is trouwens dat ze geen uitspraken hebben gedaan over soortgelijke figuren in andere VN-landen.

  Dat citaat van Panda verwijst naar een uitspraak van Verene Shepherd, de vrouw die de commissie leidde. Ik snap niet hoe je dat gemist hebt.

 53. Holtor

  @Momo: Ok dan geef ik jullie daarin gelijk, dat van de kerstman is een zeer slecht argument van deze persoon. Dat staat echter los van het feit dat er ook goede zijn. Deze zijn formeel vastgelegd in het rapport zelf. Vanzelfsprekend is dit slechts een advies maar voor ieder weldenkend mens zou dit VN signaal toch in zekere mate relevant moeten zijn. Met ‘soortgelijke figuren in andere VN-landen’ heb ik geen idee wie je bedoelt. Heb je voorbeelden? Ik leer nl. graag.

 54. Pakalu Papito

  @Holtor

  Nee, er zijn helemaal geen goede argumenten, omdat Zwarte Piet veel verder teruggaat dan de Westerse slavernij van Afrikanen en nooit bedoeld is geweest als raciale karikatuur van de zwarte medemens. Ze hebben zich overduidelijk niet verdiept in het verleden van deze traditie. De leden van deze commissie zijn alles behalve neutraal en hebben een eigen politieke agenda. Die opmerking over Santa Claus bevestigt wel hoe weining serieus we de rest van dat rapport moeten nemen. Elk weldenkend mens denkt trouwens voor zichzelf en laat zich niet de les lezen door een incompetente en corrupte organisatie als de VN.

  Beetje raar dat je zo’n uitgesproken mening hebt over iets waar je weinig over weet. Google is your friend. Maar enkele voorbeelden van Zwarte Piet in het buitenland zijn Hadji Firoez in Iran (die op de werelderfgoedlijst van de VN staat), koning Balthasar tijdens Driekoningen in verschillende Europese landen en de bijbehorende pages in Spanje, Border Morris dansers in Engeland, Suida Baba in Polen en Nega Maluca tijdens het carnaval in Brazilië (de enige die echt als racistisch beschouwd kan worden).

 55. Holtor

  Wat je waarschijnlijk verbaasd is dat ik idd ondanks een sterke menining open minded genoeg ben om argumenten van de ander serieus te nemen. Zouden meer mensen in deze discussie kunnen doen. Dank voor je informatie!

 56. Momo

  @Momo

  De argumenten van de anti-pieten kan ik helaas grotendeels niet serieus nemen omdat zij duidelijk slecht geïnformeerd zijn over de achtergrond van Zwarte Piet. Niet elk argument is gelijkwaardig.

 57. Holtor

  Het eenvoudige feit dat je blijkbaar bepaalde groepen mensen kwetst met Zwarte Piet impliceert toch al dat je het serieus moet nemen?

 58. Momo

  @Holtor

  Is dat zo? Ook als het op verkeerde informatie is gebaseerd? Het is maar een handjevol mensen, hoor. Niet hele groepen mensen. Men kan zich door van alles en wat gekwetst voelen, we kunnen daar niet allemaal rekening mee houden. Sommigen mensen vinden de islam of homoseksualiteit helemaal niks, moet dat dan maar ook afgeschaft worden? Het mooie van onze democratie is dat de anti-pieten nergens toe gedwongen worden, ze kunnen gewoon hun eigen intocht organiseren.

 59. Holtor

  Dat zijn lastige vergelijkingen die je maakt. Maar als voor jou het afschaffen van Zwarte Piet voelt als het afschaffen van een religie dan begin ik te begrijpen waarom deze discussie zo diep zit.

 60. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  Knap dat holtor eindelijk de kwestie begint te begrijpen. De discussie borrelt slechts 30-40 jaar…..

 61. Momo

  @Holtor

  Dat zijn geen lastige vergelijkingen. Religie is net zo’n sprookje als Zwarte Piet. Bovendien zijn het jullie anti-pieten die van Zwarte Piet een gigantisch probleem maken alsof het een van de grootste onrechten is die in de wereld bestaan. Blijkbaar is het een HEEL belangrijke issue, dan moet je er niet van opkijken als anderen ook een uitgesproken mening erover hebben. Maar ik zie dat je een probleem hebt om het punt van een argument te begrijpen. Je moet niet van alles gaan aanpassen of zelfs afschaffen omdat een kleine minderheid zich gekwetst voelt, zeker niet als het op verkeerde informatie is gebaseerd.

 62. Holtor

  Religie en Zwarte Piet zijn inderdaad allebei sprookjes. Dat ben ik met je eens. Een andere overeenkomst is dat aanhangers van deze beide sprookjes hun identiteit erdoor laten bepalen en daarom veel te serieus nemen. Aanpassingen in religie is daarom ook altijd lastig gebleken. Toch vindt het plaats. Het is spijtig voor je.

 63. Momo

  @Holtor

  De tegenstanders van Zwarte Piet laten hun identiteit nog meer bepalen door hun eigen huidskleur. Zo veel zelfs, dat ze zich identificeren met een sprookjesfiguur, terwijl er geen reden is om aan te nemen dat Zwarte Piet de zwarte medemens representeert. Hij is een onschuldig sprookjesfiguur met toevallig een donkere huid, hoe serieus neem je zoiets als je naar de rechter stapt om het te verbieden? De voorstanders nemen dit serieus omdat de aantasting van de democratie geen sprookje is. Zij willen zich niet aanpassen vanwege valse beschuldigingen van racisme door een zeer kleine minderheid.

  Aanpassingen van religie vinden vooral plaats omdat de meerderheid van de aanhangers er mee eens is. Spijtig is dat je geen benul hebt van democratie en overduidelijk helemaal niet bereid bent om te “leren”.

 64. Holtor

  Dank voor je input Gerard!

 65. Holtor

  Nee Momo, jij hebt geen benul van democratie. In jouw simplistische visie wordt dit systeem gereduceerd tot ‘de meerderheid regeert’. Je valt daar steeds weer op terug. Daarbij vergeet je kennelijk dat de Staat rechten van minderheden moet garanderen. Aanvullend wil ik je erop wijzen dat we een parlementaire democratie hebben. Volksvertegenwoordigers beslissen. En een lesje voor jou: Volgens Thorbecke was dit van het grootste belang omdat een volksvertegenwoordiger niet moest doen wat het volk wil maar wat het volk zou willen als zij wist wat goed voor haar was. Hij had Plato goed begrepen en wist blijkbaar dat het grote gevaar van de democratie behelst dat de domme meerderheid gaat regeren. Je mag je aangesproken voelen. Maar dat doe je waarschijnlijk niet omdat je zo enorm overtuigd bent van je eigen denkbeelden dat het welhaast op een soort fundamentalisme lijkt.

 66. Momo

  @Holtor

  Jij moet echt de grondwet erop nalezen. Minderheden worden beschermd. Dat betekent absoluut niet dat mensen met een MENING die in de minderheid is hun zin krijgen. Anti-pieten zijn geen beschermde minderheid. Wat hun wel gegarandeerd wordt is dat ze het recht hebben om hun eigen leven invulling te geven. Dus als zij een Sinterklaasfeest zonder Zwarte Piet willen, dan hebben zij het recht om een eigen intocht te organiseren.

  Een democratie is zeker wel gebaseerd op wat de meerderheid wil. Totale unanimiteit is namelijk bijna nooit te behalen. De meerderheid die de minderheid haar zin geeft zou de omgekeerde wereld zijn. En ontzettend gevaarlijk, dat is werkelijke tirannie. Jouw idee van democratie is echt doodeng. En waarom haal je Thorbecke en Plato erbij? Je moet wel een beetje met je tijd meegaan!

  Zoals ik al zei, jij bent helemaal niet bereid om te leren, dus ga niet beweren dat IK zo overtuigd ben van mijn eigen denkbeelden. Jullie anti-pieten zijn fanatiekelingen in jullie volharding dat een onschuldig sprookjesfiguur een aantasting is van de rechten van een complete bevolkingsgroep.

 67. Lies

  @Momo: zucht. het is een kinderfeest….

 68. Momo

  @Lies

  Ja, dus maak je niet zo druk om de kleur van een sprookjesfiguur. Maak jij je nou maar druk om je kinderen die gewoon vreemde mensen uitschelden. Weet je hoe moe wij allemaal worden van mensen zoals jij. Straks moeten we nog apen gaan verbieden omdat zwarte mensen daarvoor uitgescholden worden.

 69. Holtor

  Momo; we gaan het zien. Over 10 jaar kun je je alleen nog in Baflo en omstreken als Zwarte Piet verkleden. Een voordeel voor je; de huizen zijn er vrij goedkoop.

 70. Momo

  @Holtor

  Dus jij steunt een autoritaire staat waarin de wil van het volk niet telt. Geweldig.

 71. Holtor

  En nog terugkomend op je laatste bericht.

  1.’Minderheden worden beschermd. Dat betekent absoluut niet dat mensen met een MENING die in de minderheid is hun zin krijgen.’
  Klopt, maar het betekent WEL dat minderheden, die zich gediscrimineerd voelen op basis van hun etniciteit, bescherming genieten. Hier stuurt het rapport van het CERD ook op aan als je dit gelezen hebt.

  2.’Een democratie is zeker wel gebaseerd op wat de meerderheid wil’. Dit is een stroman argument; ik zeg nl. nergens dat dit niet het geval is. Ik zeg dat het niet daartoe gereduceerd mag worden. Dat is wat anders.

  3.’Zoals ik al zei, jij bent helemaal niet bereid om te leren, dus ga niet beweren dat IK zo overtuigd ben van mijn eigen denkbeelden.’
  Een onjuiste gevolgtrekking (dus), bovendien heb je de eerste premisse totaal nog niet overtuigend beargumenteerd.

  Overall een matig verhaal.

 72. Holtor

  ‘Dus jij steunt een autoritaire staat waarin de wil van het volk niet telt. Geweldig.’

  En weer een onjuiste gevolgtrekking. Waar zeg ik dit?

 73. Holtor

  Maar laten er een einde aan breien. Ik heb hoe dan ook zeer veel plezier beleefd aan de discussie. Dank voor je tijd Momo! En ik wens je oprecht een fijn Sinterklaasfeest.

 74. Momo

  @Holtor

  Bescherming tegen discriminatie, ja. Zwarte Piet is geen discriminatie. Minderheden hebben zelf de keus om Sinterklaas te vieren, met of zonder Zwarte Piet. Maar nogmaals, anti-pieten zijn geen beschermde minderheid in Nederland.

  De wil van de meerderheid is de basis van de democratie, anders krijgen we niks voor elkaar. Onze democratie beschermt het hebben van een mening die een minderheid vormt, maar stelt zeker niet dat deze geldt boven de mening van de meerderheid.

  Je hebt alle informatie die ik je heb gegeven genegeerd, evenals al mijn correcties van jouw misvattingen.

  Jij steunt de trend dat mensen onder druk toegeven aan de mening van een minderheid. Doodeng.

 75. Holtor

 76. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  Hulde momo! Sommige types (vb. holtor & Co) zullen het nooit begrijpen…..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.