Dennis Schouten geeft provincie een podium bij NPO

Dennis Schouten geeft de provincie een podium bij de randstedelijke NPO. Hij komt aan het eind van de maand met de eenmalige BN’er-show Dennis terug naar de Provincie. Dat heeft omroep PowNed laten weten. Schouten brengt vier BN’ers vanuit de Randstad mee terug naar hun wortels in de provincie en brengt zo een ode aan het leven buiten de grote steden. “We laten het verschil zien tussen leven in de Randstad en daarbuiten en geven de provincie weer de aandacht die het verdient.

De bekende Nederlanders waarmee Schouten op pad gaat zijn Filemon Wesselink, Jan Engelaar (alias DJ Jean), model Sylvana IJsselmuiden en GroenLinks-Kamerlid Lisa Westerveld.

Tijdens hun reis komt Schouten steeds meer te weten over het vroegere leven van de BN’ers en bespreken ze verschillen tussen leven in de Randstad en provincie.

Zo voelt import-Amsterdammer DJ Jean zich nog altijd geen stadsmens: “Ik ben blij dat ik vanuit Rhenen in de grote stad terecht ben gekomen, maar in je hart blijf je toch altijd een provinciaal. Je bent nu eenmaal opgegroeid in een klein plaatsje en daar heerst een andere mentaliteit dan bij stedelingen. Dus tot op de dag van vandaag ben ik gewoon een provinciaal die toevallig in de grote stad woont.

Schouten kent het provincieleven als geen ander. Hij groeide op in het Twentse dorpje Glanerbrug, dat tussen Enschede en de Duitse grens ligt. Dennis: “Uit eigen ervaring weet ik dat Nederland meer is dan Amsterdam. In dit programma wil ik de provincie weer de aandacht geven die het verdient en laten zien dat het leven buiten de grote stad het allermooist is.

Dennis terug naar de Provincie wordt uitgezonden op maandag 26 november om 22.10 uur op NPO 3. Het programma duurt 46 minuten.

Foto: PowNed

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen