Johan Derksen opent aanval op turnen: ‘Is geen sport’

Johan Derksen heeft maandagavond in zijn programma Veronica Inside de aanval geopend op de turnsport. Volgens hem is het helemaal geen topsport. Dat heeft hij gezegd in de uitzending op Veronica. Epke Zonderland heeft zich zaterdag voor de derde keer in zijn carrière tot wereldkampioen rekstok gekroond. “Ik houd eigenlijk maar van twee topsporten: voetbal en wielrennen. En dan krijg je nu Epke. Dat wat hij doet, is heel, heel knap, maar het heeft in mijn opinie niets met sport te maken.”

Derksen: “Het is een jury die hem cijfers geeft. Het is heel knap, maar het is acrobatiek. Het is geen sport. Het is voor Cirque du Soleil. Ik vind het geen sport als een volwassen man koppeltjeduikelt aan zo’n rek. Dat vind ik echt een circusvoorstelling.”

Ook de turnfamilie Wevers kreeg een veeg uit de pan. “Die hebben twee dochters die turnen. Die vader heeft ruzie met de hele turnbond en hij is nu zelf de trainer. Zij is met een flik flak maken van de balk gevallen en dan zie je die vader staan alsof zijn hele gezin bij een brand is omgekomen. Zo’n gezicht trekt hij.”

Vreselijk, aldus Derksen. “Die man is obsessief met dat rare sportje bezig. Dat meisje is 26 jaar en die zit nou nog steeds met dat rare haar in dat knotje. Laat die zich een keer verwennen door iemand met een Harley ofzo. Die doet niets anders dan op die balk trainen met die vader, die er vast met een zweep bij staat.”

Ik vind het echt mensonterend. Met dat soort mensen moet de overheid gaan praten. Het hele gezin leeft voor die balk. Het is maar gymnastiek hoor.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen