Johan Derksen opent aanval op turnen: ‘Is geen sport’

Geplaatst op di 06 nov 2018 om 9:00

Johan Derksen heeft maandagavond in zijn programma Veronica Inside de aanval geopend op de turnsport. Volgens hem is het helemaal geen topsport. Dat heeft hij gezegd in de uitzending op Veronica. Epke Zonderland heeft zich zaterdag voor de derde keer in zijn carrière tot wereldkampioen rekstok gekroond. “Ik houd eigenlijk maar van twee topsporten: voetbal en wielrennen. En dan krijg je nu Epke. Dat wat hij doet, is heel, heel knap, maar het heeft in mijn opinie niets met sport te maken.”

Derksen: “Het is een jury die hem cijfers geeft. Het is heel knap, maar het is acrobatiek. Het is geen sport. Het is voor Cirque du Soleil. Ik vind het geen sport als een volwassen man koppeltjeduikelt aan zo’n rek. Dat vind ik echt een circusvoorstelling.”

Ook de turnfamilie Wevers kreeg een veeg uit de pan. “Die hebben twee dochters die turnen. Die vader heeft ruzie met de hele turnbond en hij is nu zelf de trainer. Zij is met een flik flak maken van de balk gevallen en dan zie je die vader staan alsof zijn hele gezin bij een brand is omgekomen. Zo’n gezicht trekt hij.”

Vreselijk, aldus Derksen. “Die man is obsessief met dat rare sportje bezig. Dat meisje is 26 jaar en die zit nou nog steeds met dat rare haar in dat knotje. Laat die zich een keer verwennen door iemand met een Harley ofzo. Die doet niets anders dan op die balk trainen met die vader, die er vast met een zweep bij staat.”

Ik vind het echt mensonterend. Met dat soort mensen moet de overheid gaan praten. Het hele gezin leeft voor die balk. Het is maar gymnastiek hoor.”

Foto: SBS
64 Reacties op “Johan Derksen opent aanval op turnen: ‘Is geen sport’”


 1. RT

  Heerlijke tv.

 2. Boris

  Wat een gênante en kinderachtige uitspraken weer.

 3. Remi

  Ik heb hier enórm van genoten.
  Johan sloeg weer de spreekwoordelijke spijker op de kop !

  Even later zat juffrouw Wevers bij Pauw.
  Komisch ;)

 4. By the way

  Laat die man toch raaskallen; het voegt helemaal niks toe om hier een ‘nieuwsartikel’ van te maken.

 5. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  Derksen heeft volkomen gelijk. Ook zijn mening aangaande pijltjes gooien… gouwe gozer die Derksen. De enige op TV met een beetje verstand en een mening waarvoor hij durft uit te komen.

 6. Zomaar

  Man klets werkelijk uit z’n nek, maar grappig is het wel.

 7. Derk

  Goh wat grappig allemaal. Not.

 8. GEERT

  Die Derksen begint steeds meer te raaskallen. Hij zit er alleen maar om mensen af te kraken.
  Misschien is dat zijn topsport…..

 9. Olivier

  En een spelletje waar 22 volwassen mannen achter een bal aanrennen is wel topsport?

  Voetbal is een spelletje, geen sport. Een heel saai spelletje zelfs. Waar ook nog eens veel te veel over geluld wordt door overbetaalde oude vandagen.

 10. Bart

  Johan heeft natuurlijk helemaal gelijk. Helemaal over de vader van die 2 meisjes.

 11. Sukk0l

  Alzheimer is niet iets om om te lachen. Talpa moet deze man tegen zichzelf in bescherming nemen.

 12. anonymous.

  Hij wordt heel Dement?

 13. Berr

  Rare haar in een knotje? Ik heb geen verstand van turnen, maar zelfs ik kan bedenken waarom dat is. Als je je haar los laat hangen dan gaat het bij een sprong in je gezicht hangen en je hebt je handen niet meer vrij om het weg te halen met alle gevaren van dien. Of het komt tussen je handen en de balk te zitten. Als je handen daardoor dan al niet van de balk glijden (levensgevaarlijk) kun je je hoofd — waar je hoofd aan vastzit, Johan! — niet meer vrijelijk bewegen, wat ook weer toch een riskante situatie leidt. Even je hersens gebruiken, zeiksnor! Of heb je ooit geturnd zonder knotje en heeft de onvermijdelijke val je denkvermogen aangetast?

 14. Dirk

  Natuurlijk heeft johan gelijk ,ook zijn opmerking over lozano van psv , waren er maar meer mensen die zo de waarheid zeggen op tv .

 15. Rene

  |Het is toch wel treurig dat veel mensen de idioterie van de vader met zijn twee kinderen volkomen normaal vindt. Dat zijn niet de kritische geesten in deze maatschappij. Sukk01, GEERT. Boris, Derk, allemaal vinden ze het normaal wat vader Wevertje allemaal uitvoert. Fijn voor jullie dat dit onbesproken moet blijven.

 16. Grumpy

  Hij heeft gelijk. Zo is Derksen geen sportjournalist, maar een cabaretier.

 17. critikast

  Derksen heeft een afwijkende mening, die hij ook nog durft uit te spreken. Ik geef hem gelijk. Jeugdsporten komen bij de NOS niet aan bod, alleen als het meisjes van 13 jaar betreft die door de turnzaal zwieren. Maar b.v. afgelopen weekend twee Europese jeugdkampioenen bij het veldrijden zijn niet een een berichtje waard en die zijn al ruim 20 jaar. Johan for president: turnen in de kliko als sport !

 18. Peter

  Ook hier is het welles/nietes….

  Wat een discussies tegenwoordig man man man

 19. Trui

  En dan die overbetaalde gladjanussen die alleen maar achter een balletje aanrennen. Iedere avond weer dat rotvoetbal op tv.

 20. Roos

  Hilarisch ! Heerlijke tv was dat bij het laatste stukje van VI met Johan Derksen.
  Het deed me even aan Toon Hermans denken.

 21. Simon

  Allemaal flauwekul van Johan als je ziet hoe serieus ouders dat spelletje nemen met de naam ‘voetbal’. Het gaat zo ver dat ouders weggestuurd worden omdat ze hun emoties niet de baas kunnen.

 22. KingAlert.

  Als je wilt kun je iedere sport belachelijk maken.
  Voetbal = 22 mannen in een korte broek die elkaar en een bal een richting uit trachten te schoppen in een netje die ze van te voren hebben opgehangen

  Zwemmen zo hard mogelijk proberen aan de overkant te komen, en als je er dan bent zo snel mogelijk weer terug?

  Wielrennen een wedstrijd tussen artsen met het doel een mens zoveel mogelijk met stimulerende middelen vol te stoppen zodat hij als eerste een van te voren afgesproken afstand aflegt.

  Boksen elkaar zo aftuigen dat de een niet meer opstaat de ander heeft dan gewonnen.

  Veronica Inside. een verzameling mannen die in een sportkantine allang aan het corveeen gezet waren omdat zij week in week uit dezelfde grapjes maken, maar die hun publiek ontlenen aan middelbare mannen die uitgeblust van een dagje niets doen op de bank hangen en graag vrouwonvriendelijke grapjes horen omdat zij als ze in de omstandigheden zijn dat ze een echtgenote hebben thuis niets in te brengen hebben.

 23. Henk

  Altijd je geld verdiend met dat rare spelletje. Hoe zit het met matchfixing in Nederland? Dat doen toch niet alleen onze zuiderburen?

 24. q8

  ik ben fan van van johan,
  maar soms gaat ie ff iets te ver,
  ik heb meer waardering voor epke metland , dan voor die zwaar overgewaardeerde en ongewassen voetballers,
  maarja,zo heeft iedereen een mening,

 25. Ome H

  Hij heeft geen gelijk maar ik kan er hartelijk om lachen.

 26. cathy

  Nu sla je de plank wel heel erg mis Johan …

 27. Bennie Normaal

  Alsof voetbal een sport is, het gaat alleen over geld, transfers en afze!ken.

 28. l

  Als je de verhalen van oud-turnsters(o.a. Verona van de Leur) over hun coaches hoort dan is dat vaak verschrikkelijk. Iedereen heeft wel kortere of langere tijd een (top)coach gehad die aan billen of borsten zat. Over de psychische druk vanuit coaches heb ik het dan nog niet. Dan laat ik de pedo’s die foto’s nemen tijdens de wedstrijden van schaamstreek nog buiten beschouwing. Johan heeft gelijk; de meisjes moeten beschermd worden.

 29. 😂

  LOL

 30. Annoniemus

  Soms denk je wel eens Johan je kan beter even zwijgen , dit was louter wartaal wat er uit kwam !

 31. Lariekoek

  Johan vindt de sport van Verhoeven ook niets; paardensport vindt hij ook niets en uiteraard turnen en andere takken van sport (Is voor de circus). Sommigen zijn het ook nog met hem eens. In ieder geval laat ik een bejaarde niet voor mij bepalen wat ik sport vind en ook niet welk muziek ik mooi moet vinden.

 32. Godefroy France

  Het wordt steeds duidelijker/genanter, dit fossiel heeft een beperkt inlevingsvermogen aangaande echte sporten en sporters, zijn 22 overbetaalde plakplaatjes rennen 1 1/2 uur achter bal, tactiek is te moeilijk voor deze eencelligen, zij kennen maar een tactisch trucje iemand verrot schoppen en meteen de handen in de lucht ikke ikke onschuldig, gedurende 70% van de speeltijd lopen ze te lanterfanten, bij winst wordt de stad afgebroken / bij verlies wordt dezelfde stad afgebroken, de onterecht verdiende miljoenen gaan op aan bling bling, dure auto’s, koptelefoons, empathie en iets anders dan voetbal gaat te ver voor hun beperkte schedelinhoud, hoewel, enkele blonde tokkie blondines mogen niet ontbreken.

  dit zijn dan de enige sportievelingen die het predikaat SPORT verdienen volgens het orakel derksen, hoofdmoot van dit VI geneuzel is paaldansen, heb ze geneukt, ga ze neuken, kutscheten, onderbroeken, en dito onderwerpen en voor deze armoede worden ze rijkelijk beloond, wat een aanfluiting.

 33. Verdel

  Johan weet wel beter maar moet zo af en toe voor wat reuring zorgen. Hij weet ook wel dat acrobatiek een derivaat van het turnen is.

 34. WolXter

  Johan vertelde hoe HIJ er over dacht. Mag dat ook al niet meer?

 35. Pluk vd Petteflet

  Damsport.
  Schaaksport.
  Denksport.
  Turnen.
  Curling.
  Schoonspringen.
  Dhr. Derksen heeft wel een punt

 36. weethetbeter

  Epke is uitzonderlijk goed, groots sporter ,Johan heeft niet altijd gelijk ,doorgaans vind ik z”n humor wel leuk .!!!!!

 37. Frans

  Hij mocht willen dat hij zo een schoonzoon had.

 38. Rughaar

  Terechte opmerking.

 39. Pieter Karelse

  @KingAlert.

  of iemand die reageert en zo onder de plak zit thuis, dat hij niets meer leuk vindt
  relativeren is ook een kunst

  die trainer van die meiden is tiran en dat is bekend, Johan weet tenminste waar hij over spreekt, en jij?

 40. H.

  Blijft humor- TOPSHOW

 41. Ikke

  Aldus de grote meneer die zelf in de voetbalsport nooit fatsoenlijk tegen een bal kon trappen, alleen maar keihard tegen iedereen aanschoppen met ander kleur shirt.

 42. Emile

  Wat Johan vindt van de prestatie van Epke Zonderland getuigt van een beperkt inzicht in sport. Noem mij een voetballer die net als Epke 35 uur per week traint. Voor mij is de prestatie van Epke Zonderland zonder meer topsport.

 43. Remi

  Nu we het toch over turnen hebben …

  … Wat mij met name verontrust, is dat onze favorite ex-turnster Verona
  reeds maanden geen “updates” meer plaatst op haar eehh … website.

  Ik denk dat het een beetje voorbij is … juffrouw van der Leur & partner.
  Het is opeens ontzettend braaf op Verona’s website.

  Jammer.
  Wat is daar aan de hand ?
  Iemand ?

  (Gelukkig hebben we de vele filmpjes nog ;)

 44. Britt Scholte Lover

  Terechte opmerking van Johan, die Sanne wevers elke keer dat ze de beste turnster is terwijl ze al 32 is en dus te oud is en dat haar de hele tijd in een knotje.
  Zal ze Verona vd leur achterna gaan soms?

 45. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  Er is inderdaad maar een plek waar topsport wordt bedreven en dat is in het circus. Soms 2 keer op een dag tot het uiterste gaan en niet af en toe eens op een kampioenschap. Die zogenaamde kampioenen trainen zich suf om op een kampioenschap een fractie van een seconde sneller te lopen, fietsen of zwemmen.
  Of om een millimeter hoger of verder te springen. En in vrijwel alle gevallen mislukt dat. Terwijl circusacrobaten ELKE DAG hoger en verder springen dan welke topsporter ook.

 46. b

  Behoorlijke domme uitspraak van Derksen .

 47. c

  Behoorlijke domme uitspraak van Britt Scholte Lover .

 48. Mark

  Enige topsport is als je lang achter elkaar een ultieme prestatie presenteert, zoals langeafstandschaatsen, elfstedentocht, marathon, uren lang zwemmen zoals Maarten v/d Weijden, Tour de France, enz.

  In die zin is Darts ook een topsport want Barney heeft ook wel eens een halve finale van 2 uur gespeeld en direct daar achteraan nog een finale van 2 of 3 uur.

  Even een oefening van een minuut bij turnen is dus geen sport? Maar wel opvallend dat ze daar dan JAREN voor trainen om zoveel mogelijk in de smaak te vallen.

  Bij Olympische Spelen ook: men traint dag in en dag uit een jaar (of 2) lang om een honderdste seconde sneller te zijn.

 49. merel

  Ik vond de uitzending vooral aan het begin hilarisch. Wie verzint het om het licht uit te doen als Feyenoordfan Jan Boskamp aan het woord is.

 50. Curryworst

  Ik vond het een hilarisch fragment hoe Derksen los ging op Zonderland en Wevers. Niet dat ik het met hem eens ben maar kan er hartelijk om lachen.

  Overigens heb ik wel medelijden met Sanne Wevers. Haar vader zat met een chagrijnig gezicht naast zijn dochter en tevens pupil. Die daarvoor faalde op de balk.
  Een beetje vader zou zijn dochter troosten en een arm om haar heen slaan.
  Hij niet.
  Ze heeft ook geen vriend om bij uit te huilen of steun te zoeken. Heeft ze geen tijd voor. Trainen, trainen, trainen.
  Wat een eenzaam bestaan.

 51. Geronimo

  Turnen is een triple A-sport. Die mensen werken zich het apenzuur om dingen te kunnen waar jij en ik alleen maar van kunnen dromen. Johan toch, gekkie.

 52. Johan

  Derksen sloeg vandaag de plank helemaal mis. Normaliter een leuke flapuit maar hij moet wel zijn plek weten en zelfs zinn grenzen kennen. Met zijn vietbalniveau destijds zou hij nu niet verder gekomen zijn dan de 4e klasse amateurs van nu.

 53. toxilogic

  Het punt waar iedereen aan voorbij gaat id dat turnen net als kunst schaatsen een jury sport is en daarom niet thuishoort in het rijtje topsport, dwnz dat het hier niet om top atleten zou gaan, zelfs Johan erkent dat.

 54. B-noniem

  Derksen roept nu maar wat domme dingen om aandacht te krijgen.
  Turnen is een fysiek zware sport, waar je uren voor moet trainen. Een rekstokoefening goed uitvoeren is een stuk zwaarder dan bij voetbal een doelpunt scoren.

 55. ali osram

  derksen kan niet eens turnen

 56. Saskia

  Johan R. de Vries. Negatieve aandacht is ook aandacht.

 57. HanszWorsd

  Snor zit op niveau van de (voetbal)kijker, zeer laag dus.

 58. Blauw

  Nee, voetbal is geen onzinspelletje, het slaat absoluut ergens op om met 11 man achter een stom balletje aan te rennen. Dat begrijpt iedereen. Ik vindt turnen veel meer een sport dan voetbal en wielrennen. Ik kan nl ook fietsen. Zo redeneert die vieze snor met pruik. Zal die man uit zijn bek stinken zeg.

 59. Japie

  Haar in een knotje? Is het niet beter dat ze een badmuts op zet Johan?
  Dan heeft ze helemaal geen last van wapperende haren.

 60. Marco55

  En zo is het!

 61. Willem J

  Ondanks dat voetbal mij geen ruk interesseert ben ik al jarenlang een fervente fan van VI, niet in de laatste plaats door de uitgesproken meningen van Johan Derksen, en de aanstekelijke humor van Gijp. Uitspraken gedaan door deze mannen resulteren bij mij doorgaans in een bulderende lach, iets wat geen enkele conferancier ooit voor elkaar heeft gekregen! Ga zo door met dit schitterende programma, voor de echte voetbalfan zijn er neuzel programma’s plenty op tv…

 62. 6lsd2

  Ik dacht steeds dat er een geit in de studio was maar dat bleek René van der Geit te zijn die aan het lachen was om de meest stupide uitspraken die ik ooit gehoord heb.

 63. anoniem

  Door mensen als dhr. Derksen vraag je je soms ook af of voetbal een sport is…

 64. cheng

  voetbal is vooral een sport waar de meeste geld zit daar staat ook meestal de winnaar. je kan met geld alles kopen. zie het belgisch voetbal daar worden wedstrijde gekocht. in spanje bij topclub valencia , real madrid of barcelona dat zijn meteen ook de rijkste voie de afgelopen jaren de belangrijkste eurpeese prijzen zoals de europalig of de champion lige hadden gewonnen. ik kan helaas niet zeggen of ze nou door sportive prestatie of nou door geld hebben gewonnen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.