‘Jelle Brandt Corstius, het is tijd voor zelfreflectie’

Jelle Brandt Corstius moet eens goed nadenken over wat hij allemaal heeft aangericht bij Gijs van Dam. Dat zegt voormalig NPO 1-baas Ton F. van Dijk in HP/DeTijd. Brandt Corstius krabbelt terug en laat zijn zaak tegen Van Dam ineens vallen. Er is dan ook totaal geen bewijs. “En dat is belangrijk in een rechtsstaat als de onze. Maar kennelijk niet voor Jelle Brandt Corstius die na ruim een jaar reflecteren op zijn eigen handelen niet verder komt dan te zeggen dat hij ‘zijn doel heeft bereikt’.”

Waar hééft hij het over, vraagt Van Dijk zich af. “Van welk maatschappelijk belang was er dan sprake? De beschuldiging heeft slechts geleid tot een ravage in het leven van Gijs van Dam, die zich – net zoals iedere andere Nederlander – niet kan verweren tegen een beschuldiging waarvoor geen bewijs bestaat.

Het verhaal van Brandt Corstius is zeer twijfelachtig, vindt Van Dijk. “Als de hele kwestie überhaupt een doel gediend heeft, dan is het toch vooral dat dit soort onbewijsbare beschuldigingen niet in het publieke domein thuishoren.

Kortom: het is tijd voor zelfreflectie, ook van Jelle zelf.

De HP/DeTijd-column van Ton F. van Dijk kunt u hier lezen.

Foto: BNNVARA

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen