Hans van der Togt: ‘Het Parool overdrijft over drukte’

Geplaatst op Wed 14 Nov 2018 om 11:45

Hans van der Togt, ooit een van de grote sterren van RTL, vindt dat Het Parool erg overdrijft over de drukte in Amsterdam. Dat vertelde hij dinsdagavond in Pauw. Van der Togt is terugverhuisd van Friesland naar Amsterdam, maar lange tijd durfde hij niet terug naar de hoofdstad vanwege de berichtgeving in Het Parool. “Ik heb altijd een abonnement gehouden op Het Parool, de Amsterdamse krant, en ik las daar over alle toeristen en drukte in Amsterdam. Toen had ik iets van: ik ga er echt nooit meer terug.”

De oud-presentator werd bang gemaakt door Het Parool. “Achttien miljoen toeristen, las ik. Nu zit ik alweer bijna drie maanden in Amsterdam en ik merk er helemaal niets van.”

De meeste Amsterdammers hebben er helemaal geen last van, aldus Van der Togt. “Ze zijn er wel, maar ze zitten allemaal bij het Rokin, het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum. Ik woon aan de rand van het centrum. Ik zie er wel een paar, maar ik merk niets van de drukte.”

Wat doet hij eigenlijk allemaal tegenwoordig? “Ik zal je eerlijk zeggen: niet veel. Ik ben al twintig jaar geleden gestopt met televisie en dus al twintig jaar met pensioen. Zo mag je het rustig noemen. Zo nu en dan komen er wel leuke dingen op mijn weg en dan doe ik dat. Krasse Knarren heb ik een paar jaar geleden gedaan. Nu dan die film.”

En ik lees heel erg veel bladen. De HP, Vrij Nederland, de kwaliteitsdingen. Maar zo nu en dan zit er ook wel eens een LINDA tussen hoor.

Foto: RTL
18 Reacties op “Hans van der Togt: ‘Het Parool overdrijft over drukte’”


 1. Jaap

  Hij heeft gelijk. Ik woon in Amsterdam Centrum. Nauwelijks tot geen last. Erger me meer aan die eentonige, zuiver en alleen op toeristen gerichte kutwinkeltjes dan aan de toeristen zelf. Oké, er moet beter gecommuniceerd worden dat de Wallen geen kermisterrein is en dat daar gewoon mensen wonen, maar verder valt het allemaal reuze mee.

 2. Zero

  Klopt, het parool kletst maar wat en schrijft artikelen die wel betaald lijken. Dat is ook mijn indruk. Waardeloze, gekochte krant.

 3. oijij9opji

  HIj heeft gelijk. Ik woon maar iets buiten het centrum en heb nergens last van. Als ik doordeweeks na 1 uur ‘s nachts door de stad fiets is het vaak idioot rustig.

 4. Freek

  Het was meteen ‘gezellig’ aan de Pauwtafel. Hans blijft een leuke vent.

 5. mark

  Als je in het weekend uitgaat dan is Amsterdam wel degelijk overspoeld met vooral Engelsen die zich hier behoorlijk misdaragen.

 6. Robert

  Zo af en toe kom ik nog wel eens in het centrum, moet zeggen zijn nog zeker wat leuke tenten, vind het er gezelliger dan de Leidseplein.

 7. Rene

  Hans is leuk! Durft tenminste wat te zeggen

 8. anoniem

  Hans

  ik ben blij dat je je eigen mening hebt gegeven in plaats van mee te praten ja Pauw je hebt gelijk.. Mensen zuig niet mee met de televisie en kranten makers

  kom op geef je eigen mening

  in deze krant staat sex advertenties

  iemand met een raambordeel vergunning wordt na 34 jaar kei hard werken door mevrouw de rechter Terwee weggestuurd. Dat is schande.

  en wat zegt mijn advocaat als mevrouw terwee een man was had ze anders beslist…

 9. Joran van der sloot

  Wat heeft iedereen toch met dat k*nker amsterdam?!

 10. Dirk

  Leuk gesprek met Hans had ik eerlijk gedacht niet verwacht .Jeroen is een vakman

 11. Trudy

  Mooie stem heeft die Hans toch. Fijne man!

 12. B Naan

  Hans is leuk! Het seizoen van Ranking The Stars waarin hij zat met Viola Holt, en samen met wijlen Sandra Reemer en Joop Braakhekke, is nog steeds mijn favoriete seizoen van RTS. Zelden zo hard gelachen!

 13. bhuf

  B Naan, mij uit het hart gegrepen.

 14. Claire

  Zet Hans neer als sidekick bij Twan….vrolijkt de boel lekker op 👍🏻

 15. Flits Bom

  Loopt Hans nog steeds zo te tanken eigenlijk?
  Het ging toch een poosje niet zo lekker met hem?

 16. Pluk vd Petteflet

  Zoziejemaarweer, is al 20 jaar met pensioen.
  Zó kan het dus óók.
  Waarom zitten wij dan nog opgescheept met al die verlopen oude vergane glorie die dan weer hier opduikt en dan weer daar een suf programma gaat presenteren?
  Wij zullen geen namen noemen, we houden het graag netjes hier in de Petteflet en op deze site, er zijn echter van die hysterische oude ongure types die vinden ‘dat het nog best kan’ … (tegen beter weten in, haha) (en zeg niet dat je nooit gewaarschuwd was, haha)
  Neem liever een voorbeeld aan zo’n keurige heer als Hans vd Togt. Op tijd vertrokken en nog altijd welkom.

 17. jomari

  Anoniem 13.21

  Iemand met een raambordeel vergunning 34 jaar keihard werken?
  Wat doet zo iemand dan nog meer dan behalve de huur ophalen?

 18. bril

  Klopt, het Parool is een waardeloze krant met irrelevante artikelen die nergens de realiteit van de stad of zijn problemen en noden weergeven. Heel idioot dat die krant op deze manier zijn bestaan slijt. Gekochte ”journalisten” daar.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.