Dries Roelvink krijgt Wilders voor Boulevard-camera

Het is Dries Roelvink gelukt om PVV-leider Geert Wilders voor de camera te krijgen als politiek verslaggever van RTL Boulevard. Dat was dinsdagavond te zien in de uitzending op RTL 4. Roelvink toog naar Den Haag om politici te vragen naar eten en sporten. Er zaten ook twee quotes van Wilders bij. “Het is wel dertig jaar geleden dat ik hier in het restaurant heb gezeten, eerlijk gezegd“, zei de politiek leider. En ook zei hij niet zo veel te sporten: “Te weinig, dat zou ik meer moeten doen.

Hoe kwam dit gesprekje tot stand? Roelvink: “Wilders zag achter mij een ander programma en hij dacht: ik kies voor Dries, want die gaat me niet politiek doorzagen.

Hij vond het wel spannend om Wilders te zien lopen. “Toen we Wilders spraken, was het gewoon een beetje angstig om te zien. Er liepen dus vijf man omheen en je ziet de wapens echt zitten. Die kunnen ze zo pakken. Ik moest er om eentje heen.

Verder vertelde Klaas Dijkhoff dat hij van een broodje bal met saté houdt, Jesse Klaver dat hij gek is op frikandel speciaal en Rob Jetten dat hij te weinig sport.

Minister-president Mark Rutte kwam niet voorbij. Roelvink: “Daar stond ik op te wachten. Ik wist van welke roltrap hij moest komen, maar ik hoorde dat hij ’s avonds pas aan het werk ging, dus hij was er niet. Dat was wel een teleurstelling voor ons.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen