Derksen niet onder indruk van ‘hysterische homootjes’

Johan Derksen is niet onder de indruk van het verdriet van de homoseksuele voetbalfans Bowi (20) en Daan (25) over de homo-onvriendelijke sfeer in Veronica Inside. Dat liet hij vrijdagavond weten in de voetbaltalkshow. Bowi en Daan gingen deze week viral met een openhartige brandbrief aan de KNVB over homovijandigheid in de voetbalwereld, maar zij werden dinsdag niet bepaald gesteund door VI. Sterker nog: hun brief werd door Derksen gebruikt om een homograp te maken.

Derksen en zijn collega’s van Veronica Inside hebben een onderbroekenlijn en hij verwacht dat de nieuwe Albert Verlinde-show 6 Inside er ook één begint. “Maar bij hem staat Inside dan natuurlijk op de achterkant“, zei hij.

Best wel geestig, maar omdat bijna iedereen tegenwoordig leeft met het adagium ‘een dag niet beledigd, is een dag niet geleefd’ ontstond er veel kritiek.

Bowi en Daan waren vooral sip om de opmerking van Derksen die na de grap volgde: “Je moet ook een beetje zelfspot hebben als homo. Je bent niet meteen homofoob als je een homograaf maakt. Homo’s moeten er wel tegen kunnen dat er grappen over ze gemaakt worden.

Derksen weet niet hoe het is om je als homo in de voetbalwereld te bewegen, vinden Bowi en Daan. “Ik zat met kippenvel op de bank naar Derksen te luisteren“, reageerden ze woensdag. “We voelen ons hierdoor alleen maar gesterkt om met onze boodschap verder te gaan. Derksen realiseert zich absoluut niet wat zijn opmerkingen doen met jongere voetballers die nog in de kast zitten.

‘Jonge homootjes’

Derksen trekt zich er niets van aan, zei hij gisteren in de show. “Ik heb er niets van meegekregen. Wilfred belde me ’s avonds en hij zei: ‘Het is weer wat, hè?’ Ik zei: ‘Wat?’ Ik had er niks van meegekregen, want ik zit niet op Facebook, ik Twitter niet en ik laat me toch niet gek maken door twee hysterische jonge homootjes?

Meer is het niet. Twee jochies die een brief naar de KNVB sturen over dat wij een paar grapjes maken en ze daar helemaal van de leg van zijn. Ze moeten eens een flinke jongen worden.”

De voetbalanalist is er klaar mee. “We moeten nou eens ophouden met dat het nou zo verschrikkelijk moeilijk is om uit die kast te komen. Als je een beetje karakter hebt, dan kom je daar gewoon voor uit, hè?

Zij storen zich eraan dat op de tribune homo-onvriendelijke kreten worden geslaakt. Dat hoort niet en is onbeschaafd, maar het is niet zo dat homo’s heilig verklaard zijn en daar geen grapjes over gemaakt mogen worden hoor. Die selectieve verontwaardiging begint me de strot uit te hangen.”

Marco Kroon wordt in z’n kont geneukt. Die hoor je toch ook niet klagen?

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen