Claudia de Breij vindt Jeroen van der Boom niet chic

Het zit Claudia de Breij nog altijd niet helemaal lekker dat SBS-ster Jeroen van der Boom op zo’n asociale wijze haar liedje Mag Ik Dan Bij Jou naar zich toe trok. Dat laat ze blijken in de Nieuwe Revu. Van der Boom zong haar liedje in 2015 tijdens de Toppers-concerten en bracht het daarna uit. Hij had haar helemaal niet van tevoren ingelicht. “Als een lied twee jaar uit is, mag iedereen het zonder toestemming coveren. Dat vertelde Jeroen me toen ik hem vroeg wat hij aan het doen was.

De zanger boekte veel succes met zijn optreden. “Het hele stadion zong het mee omdat ónze versie al zo groot was; niet omdat Jeroen het zong. Omdat het zo’n klaterend succes was, móest hij het wel op single uitbrengen, zei Jeroen toen.”

Ook dat was niet overlegd. “Ik had het wel chic gevonden als hij even contact had gezocht. Dan had ik gezegd dat het zingen van mijn lied bij De Toppers oké was voor mij. Ik zou dat dan netjes hebben doorgegeven aan de belangenorganisatie Buma/ Stemra. Maar een nieuw uitgebrachte single vond ik te vroeg.”

Haar eigen versie stond toen al jaren in de iTunes Top 50, legt De Breij uit. “Als een lied zélf nog iets doet in de hitlijsten, vind ik het hoffelijk dat je als artiesten onder elkaar even overlegt voordat je het opnieuw uitbrengt.”

Als een lied niets meer doet, dan denk ik: leuk, het krijgt een tweede leven. Maar als een nummer nog aan zijn eerste leven bezig is, vind ik dat je ervan af moet blijven.”

Het Revu-interview met Claudia de Breij kunt u lezen via Blendle.

Foto: Merlijn Doomernik, VPRO

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen