M als vervanger RTL Late Night ‘waardeloos idee’

Wordt-ie vervangen of blijft-ie zitten? Sommige critici weten het zeker: Twan Huys mag na de kerst niet verder met RTL Late Night. Zijn magere kijkcijfers zouden RTL 4 tonnen per week kosten. Al heel wat namen zijn de revue gepasseerd in discussies over mogelijke vervangers, maar die van Margriet van der Linden is bij werkelijk niemand opgekomen. Behalve bij een lezer van de VARAgids dan. “Wat was zij een fantastische vervangster voor Matthijs“, zegt Else in de lezersbrievenrubriek.

Else ziet het al helemaal zitten. “Zou het niet mooi zijn om haar Late Night te laten presenteren?

Het voorstel van Else is opvallend, omdat vooralsnog werd aangenomen dat Van der Linden precies twee fans had: Shula Rijxman en Angela de Jong.

Özcan Akyol, die de lezersbrieven beantwoordt, vindt het in elk geval een onmetelijk slecht idee. “Nee, dat is een waardeloos idee. Het programma dat zij presenteerde, was geen waardige vervanger van DWDD, laat staan dat één item spraakmakend is geweest.”

Akyol: “Nadia Moussaid komt veel eerder in aanmerking voor een latenighttalkshow. Let wel: dit betekent niet dat Margriet helemaal van televisie verbannen moet worden. Iedereen verdient een tweede en derde kans in Hilversum. Het duurt gewoon een poos voor de juiste vorm wordt gevonden.”

Hoewel M afgelopen zomer niet geliefd was bij de kijkers thuis, drukt Rijxman er volgend jaar toch een tweede seizoen doorheen. Ze heeft goede banden met Van der Linden en producente Irene van den Brekel.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen