Arjen Lubach bepaalt niet polisvoorwaarden CZ

Arjen Lubach bepaalt niet de polisvoorwaarden van CZ. Dat laat woordvoerder Arjen Zwaan van de zorgverzekeraar weten aan RTL Nieuws. CZ stopt in 2019 met het vergoeden van een aantal alternatieve geneeswijzen die hun klanten ‘belachelijk’ vinden, zoals reïncarnatietherapie en Ayurveda. Lubach maakte hier vorig jaar een lang item over. “Die werkte als een rode lap op een stier“, zegt de woordvoerder. “Er is sprake van een toenemend aantal klachten van mensen.

Die mensen willen niet meer meebetalen aan andere verzekerden die dit soort behandelingen volgen. “De zorgpremies worden hoger, en meer mensen gaan shoppen bij verzekeraars. Steeds grotere groepen zeggen dan: ze moeten die therapieën maar zelf betalen.

Zwaan benadrukt dat veel mensen de therapieën al belachelijk vonden vóór de uitzending van Lubach. “We kregen al langer klachten van klanten die het onzin vinden dat ze meebetalen aan dergelijke therapieën. De uitzending van Zondag met Lubach over alternatieve geneeswijzen gaf dat sentiment een boost.

Het is niet zo dat Lubach meebeslist over de polisvoorwaarden, aldus Zwaan. “Je zag daarna wel een tendens ontstaan dat er meer klachten kwamen, maar het is niet zo dat Arjen Lubach onze polisvoorwaarden bepaalt, maar hij bracht wel duidelijk die trend ook in beeld met zijn programma.

Het item van Lubach:

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen