WNL wilde Robert Jensen hebben, NPO 3 wees hem af

Robert Jensen keert binnenkort terug op de buis met een eigen talkshow op RTL 5, maar heel even leek het erop alsof zijn tv-comeback zou plaatsvinden bij NPO 3. Dat vertelt de presentator vandaag in De Telegraaf. Jensen was in vergaande onderhandelingen met omroep WNL. “Ik heb mijn programma eerst aangeboden aan de NPO“, vertelt hij. “Mij is letterlijk gezegd: wij realiseren ons dat we dit geluid te weinig uitstralen. Ondertussen vond ik er een omroep bij: WNL vond het een fantastisch idee.

Het plan werd afgeslacht door de NPO. “Uiteindelijk kreeg ik van Suzanne Kunzeler (zenderbaas NPO 3, red.) een mailtje: ‘Ondanks het feit dat ik de mogelijkheden en de kansen zie, heb ik besloten het toch niet te doen’. Er volgde een belachelijke redenering over kansen geven aan nieuw talent. Terwijl ik al vijftig jaar dezelfde koppen zie bij de publieke omroep.

Zijn geluid had tegenwicht kunnen bieden bij de NPO, vindt Jensen. “Het is allemaal één geluid. Dat komt doordat de Vara het monopolie op talkhows heeft in dit land: daar kom je niet tussen.”

Jensen vindt het jammer dat de publieke omroep zo’n gesloten bolwerk is. “De publieke omroep is voor mij wat China is voor zakenmensen: zo’n enorm land, zo’n grote belofte. Uiteindelijk krijgt geen westerling zakelijk echt iets voor elkaar in China.”

“Ze laten je een beetje binnen en daarna gooien ze die deur weer keihard dicht. Zo ging het bij mij en de publieke omroep ook.”

Tot slot laat Jensen weten dat hij niet alleen de VARA-talkshow, maar ook die van KRO-NCRV (Jinek) en RTL (RTL Late Night met Twan Huys) te eenzijdig vindt.

Het interview met Robert Jensen kunt u lezen op de Telegraaf-site.

Foto: SBS

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen