Wereldreis op Wielen niet op Net5 maar op SBS 6

Het nieuwe realityprogramma Wereldreis op Wielen wordt toch niet uitgezonden op Net5. De leiding van Talpa heeft gekozen voor een plek op het grotere podium van SBS 6. Dat heeft de zender laten weten. Wereldreis op Wielen werd vorig jaar september al aangekondigd, maar eerst als een programma voor Net5. Kennelijk was men bij Talpa een beetje bang voor de zoveelste Net5-mislukking, aangezien alles wat niet lijkt op een stokoude herhaling van NCIS lijkt te floppen op de zender.

Hoeveel geld Net5 er ook tegenaan gooit, bijna alle Nederlandse programma’s van de zender worden nauwelijks bekeken. Zo ook House Rules NL dat momenteel twee keer per week te zien is en Grenzeloos Verliefd met Arie Boomsma.

Volgens een woordvoerster van Talpa TV vindt de zendergroep het programma gewoon wat beter passen bij SBS 6. “Wereldreis op Wielen is opgenomen binnen de programmering van SBS6, omdat dit beter past bij onze kijkers voor deze zender. Het is dus een optimalisatie van het kijkschema.

Voor het nieuwe programma Wereldreis op Wielen hebben twee gezinnen en twee duo’s alles in Nederland achtergelaten, voor het avontuur van hun leven. Ze gaan een reis maken van 20.000 kilometer: in een karavaan kleine huisjes op wielen proberen ze om vanuit Canada het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika te bereiken.

De eerste aflevering is op maandag 22 oktober om 21.30 uur op SBS 6.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen