Van Nieuwland denkt nog wel eens aan Voice-succes

Sandra van Nieuwland denkt af en toe nog wel eens terug naar haar tijd bij The Voice, waarin het grote publiek haar adoreerde om haar unieke covers en ze als eerste Nederlandse artiest ooit met drie singles tegelijk in de top tien van de Top 40 stond. Dat zegt ze in het Noordhollands Dagblad. Van Nieuwland is de afgelopen jaren compleet uit de spotlights verdwenen. “De afgelopen twee jaar wilde ik schrijven. Verder eigenlijk niets. Ik wilde me niet aan de buitenwereld laten zien.”

Niet iedereen vond het handig dat ze verstoppertje ging spelen. “Mijn vader waarschuwde nog: ‘Je moet wat doen, zorg dat je weer in beeld bent, straks is iedereen je vergeten.’ Maar ik kon dat niet en wilde niet. Het was wel even goed. Ik moest uitrusten, opladen en mezelf de ruimte geven.”

Wat was er dan allemaal aan de hand? Ze moest zichzelf vinden. “Zes jaar geleden leefde ik in een gekkenhuis. Het was waanzinnig. En iedereen ging ervan uit dat ik me geweldig voelde dankzij het succes. ‘Wat doe je dit goed, je leven is nu zo veranderd.’ Maar ik was net gescheiden en zat met een groot verdriet en verlies.”

Nu begint Van Nieuwland weer van voor af aan met een zelf gefinancierd en gemaakt album én een theatertour. “Natuurlijk denk ik nog wel eens terug aan dat grote succes. Zeker nu ik voor een nieuwe theatertour sta. Maar je bent niet je succes. Aan de andere kant ben je ook niet je falen al dat al bestaat. Dus dat is dan meteen een grote opluchting.

Van Nieuwland werd in december 2012 uitgeschakeld in de halve finale van The Voice, toen teamgenote Leona Philippo de voorkeur kreeg van haar coach, Trijntje Oosterhuis.

Foto: YouTube, RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen