Volkskrant noemt Johnny ‘onze eigen Angelina Jolie’

Geplaatst op Sun 21 Oct 2018 om 9:15

De Volkskrant bombardeert SBS 6-ster Johnny de Mol dit weekend tot de Angelina Jolie van de lage landen. ‘Onze eigen Angelina Jolie’, kopt de krant op zijn voorpagina. Onder de titel ‘De nieuwe do-gooders’ pakt de krant vervolgens uit met een eindeloos lang artikel over wat voor geweldig werk De Mol wel niet doet voor de vluchtelingen op Lesbos. Het dagblad meent dat De Mol en zijn projectpartner Adil Izemrane met hun organisatie zelfs ‘sneller zijn dan de VN’.

De Volkskrant prijst de inzet die De Mol toont op Lesbos, waar inmiddels ook veel mensen wonen die schoon genoeg hebben van alle vluchtelingen. “Eilanders die aanvankelijk immens gastvrij waren, steken nu banden lek van de eilanders die nog steeds willen helpen.

De Mol gaat echter door. Hij zegt zelf: “Ik begrijp best dat niet iedereen in Europa kan blijven en dat sommigen terug zullen moeten naar hun eigen land. Maar ik wil iedereen wel menswaardig behandelen. Wij gaan niet eerst kijken of mensen dat wel verdienen.

De presentator is zó ontzettend begaan met alle vluchtelingen, dat hij het op een gegeven moment zelfs moeilijk vond om terug te keren naar Nederland voor zijn tv-show Holland’s Got Talent. “Het eerste wat ik wilde was weer terug.

Een echte weldoener dus. Sterker nog: de miljardairszoon wilde zijn tv-carrière opgeven om fulltime vluchtelingen te gaan helpen. “Mijn toenmalige baas Erland Galjaard heeft dat uit mijn hoofd gepraat.

De presentator, die baadt in luxe en alles heeft wat zijn hartje begeert, vindt dat mensen die niets doen maar flapdrollen zijn. “Wie helemaal voor niets of niemand opkomt, is gewoon een flapdrol.

Is het niet een beetje ijdel om zo gretig mee te werken aan een artikel waarin je eindeloos wordt opgehemeld? “Johnny de Mol is enigszins overvallen door het idee voor dit verhaal over zijn hulpverlenerswerk: gaat hij een Angelina Jolie van de lage landen worden? En is dat terecht? Maar hij beantwoordt appjes met nieuwe vragen prompt, tussen bomvolle draaidagen, een reis naar Argentinië en zijn huwelijk“, aldus de Volkskrant.

Het Volkskrant-artikel ‘De nieuwe do-gooders’ (15 minuten lezen) kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS, William Rutten
16 Reacties op “Volkskrant noemt Johnny ‘onze eigen Angelina Jolie’”


 1. Pluk vd Petteflet

  Tsja.. je kan ‘m noemen wat je wil maar ’tis geen lekker wijf.
  Was de Volkskrant de weg kwijt?

 2. Smeg ma

  Hoeveel vluchtelingen heeft dit deugmens in zijn veilige Hollandse villa ondergebracht? Of komt het dan iets te dichtbij? Moet wel leuk blijven he!

 3. Tamara

  misschien een idee dat hij zich om de Nederlandse daklozen gaat bekommeren in plaats van vluchtelingen die uitgeprocedeerd zijn….

 4. Sören L.

  Yikes. Kruiwagen Johnny. Waarom wil ik zijn verhaal niet geloven?

 5. Huib

  “Ik begrijp best wel dat niet iedereen in Europa kan blijven” Dat zegt Jesse Klaver ook steeds. Uitsluitend voor de vorm. In werkelijkheid steunen ze iedere migrant in hun strijd om hier te blijven, wel of niet uitgeprocedeerd. Ze trachten alle procedures te rekken. Ieder geval noemen ze schrijnend. Mensen die economische vluchtelingen willen weren noemen ze racisten. Kan me voorstellen dat ze daar op Lesbos dit soort types helemaal zat zijn.

 6. Hennie

  Nou moet ie niet beledigend gaan doen. Want de gunfactor is een kwetsbaar ding.

 7. HanzWorsd

  Ik zou hem niet doen, zijn vrouw daarentegen…

 8. Rutger

  Terwijl MC zich nuttig maakt voor de maatschappij door iedere dag stukjes te schrijven over Twan Huys en stukjes overtypt uit columns en roddelbladen, zit Johnny de Mol een beetje mensen in precaire en mensonterende situaties te helpen. Laat hem ook eens wat nuttigs doen!

  @ Smeg ma: in het stukje staat dat hij weleens een vluchtelingen in zijn huis opneemt. Jammer hè?

 9. scott_0

  Dikke getatoeëerde flapdrol dankzij pappie. Alles in zich om flink te deugen en te weldoenen. barffffff

 10. Jans

  @ Tamara: als je in Nederland dakloos bent, kies je daar zelf voor.

 11. Sjaak

  Hoezo vluchtelingen?
  Alleen maar kerels tussen de 20 en 35
  Als het echt over oorlogsgeweld zou gaan stuur je eerst de zwakkeren dus kinderen en vrouwen.
  Dit soort gasten komt alleen maar voor de riante uitkeringen in Europa en de zelfbenoemde kwaliteitskranten NRC en Volkskrant laten ons graag de leugens geloven dat het hier echt om zielige vluchtelingen gaat. Vies corrupt zooitje.
  We worden bedondert mensen en Johnny de Mol bedondert mee.

 12. bril

  Totaal ongeloofwaardig. Doei.

 13. SOLANGE

  Laat ik er nou geen woord van geloven…..Laat Pappie eens een opvangvilla voor de vluchtelingen bouwen… geld zat…

 14. Flapdrol

  Doe iets! Koop een kruisboog!

 15. Pater Hazebroek

  Rot op Sjonnie de Mol.

  Je ziet er niet uit en je kan niks.
  Met die rooie, dgeneratieve rotkop van je.

  Dat gecultiveerde imago van blanke pit slaat ook nergens op. Terminaal zieken en mongolen knuffelen als rijkeluiszoon.. Gatverdegatver.
  Blijf weg van de TV svp.

 16. Darius

  Ach de echte weldoener stelt zich heel bescheiden op en verricht het in stilte.
  En dan roepen dat zij die niet helpen flapdrollen zijn. Voor het gemak vergeet mijnheer dat de mensen die 38 uur per week werken voor hun geld en vakntiedgen met partner en kinderen willen doorbrengen daar geen tijd voor hebben. Zij hebben geen gigantisch vermogen om op terug te vallen en beschikken niet over zeeen van eigen vrije tijd. Johnny is linksom-rechtsom een zeer verwend mannetje geboren met gouden lepeltje in zijn bekkie en troost zijn geweten met goed doen.
  Dat is zeer prijzenswaardig maar doe dat in stilte en neem anderen niet de maat!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.