Volkskrant noemt Johnny ‘onze eigen Angelina Jolie’

De Volkskrant bombardeert SBS 6-ster Johnny de Mol dit weekend tot de Angelina Jolie van de lage landen. ‘Onze eigen Angelina Jolie’, kopt de krant op zijn voorpagina. Onder de titel ‘De nieuwe do-gooders’ pakt de krant vervolgens uit met een eindeloos lang artikel over wat voor geweldig werk De Mol wel niet doet voor de vluchtelingen op Lesbos. Het dagblad meent dat De Mol en zijn projectpartner Adil Izemrane met hun organisatie zelfs ‘sneller zijn dan de VN’.

De Volkskrant prijst de inzet die De Mol toont op Lesbos, waar inmiddels ook veel mensen wonen die schoon genoeg hebben van alle vluchtelingen. “Eilanders die aanvankelijk immens gastvrij waren, steken nu banden lek van de eilanders die nog steeds willen helpen.

De Mol gaat echter door. Hij zegt zelf: “Ik begrijp best dat niet iedereen in Europa kan blijven en dat sommigen terug zullen moeten naar hun eigen land. Maar ik wil iedereen wel menswaardig behandelen. Wij gaan niet eerst kijken of mensen dat wel verdienen.

De presentator is zó ontzettend begaan met alle vluchtelingen, dat hij het op een gegeven moment zelfs moeilijk vond om terug te keren naar Nederland voor zijn tv-show Holland’s Got Talent. “Het eerste wat ik wilde was weer terug.

Een echte weldoener dus. Sterker nog: de miljardairszoon wilde zijn tv-carrière opgeven om fulltime vluchtelingen te gaan helpen. “Mijn toenmalige baas Erland Galjaard heeft dat uit mijn hoofd gepraat.

De presentator, die baadt in luxe en alles heeft wat zijn hartje begeert, vindt dat mensen die niets doen maar flapdrollen zijn. “Wie helemaal voor niets of niemand opkomt, is gewoon een flapdrol.

Is het niet een beetje ijdel om zo gretig mee te werken aan een artikel waarin je eindeloos wordt opgehemeld? “Johnny de Mol is enigszins overvallen door het idee voor dit verhaal over zijn hulpverlenerswerk: gaat hij een Angelina Jolie van de lage landen worden? En is dat terecht? Maar hij beantwoordt appjes met nieuwe vragen prompt, tussen bomvolle draaidagen, een reis naar Argentinië en zijn huwelijk“, aldus de Volkskrant.

Het Volkskrant-artikel ‘De nieuwe do-gooders’ (15 minuten lezen) kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS, William Rutten

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen