EO-Tijs weet ook niet waarom hij was genomineerd

Ook Tijs van den Brink heeft geen flauw idee waarom zijn programma Tijs en de Ramadan genomineerd was voor de Europese tv-prijs Prix Europa. Dat bekent hij in gesprek met De Telegraaf. De EO stuurde anderhalve week geleden trots een persbericht uit over Van den Brinks nominatie in de categorie Europese journalist van het jaar 2018, maar eigenlijk weet niemand waarom de presentator meedong. “Het klinkt heel goed, maar eerlijk gezegd wist ik weinig van de prijs.

Van den Brink begrijpt er helemaal niks van. “Ik ben driehonderd keer gefeliciteerd, maar waarom ik was genomineerd was niet heel duidelijk. Ik heb de organisatie nog gemaild, maar niets teruggehoord.”

Uiteindelijk viel de EO-ster buiten de top vijf. “De nominatie staat in ieder geval leuk op mijn cv. En deze mensen hebben Tijs en de ramadan ook gezien en gewaardeerd.”

Er was vrij veel gedoe, dat het allemaal niet kon dat ik twee dagen ging mee vasten. Van de andere kant klonk juist dat ik te kritisch was op moslims. Maar ik ben open die wereld ingegaan.”

Het Telegraaf-interview met Tijs van den Brink kunt u lezen via Blendle.

Foto: EO, Willem-Jan de Bruin

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen