Verbijsterend: Twan Huys duikt onder 200.000-grens

Twan Huys verdrinkt steeds verder in het nietsontziende kijkcijfermoeras. Hij is de achtste uitzendweek van zijn talkshow RTL Late Night maandagavond begonnen met een huiveringwekkend slechte 188.000 kijkers (5 procent). Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat RTL Late Night minder dan 200.000 kijkers trekt op de late avond van RTL 4. Onder Humberto Tan waren de cijfers van de talkshow nog nooit zo slecht als nu.

Humberto Tan werd op een gegeven moment van de buis gehaald omdat zijn talkshow nog maar 400.000 à 500.000 kijkers per avond trok, maar dat zijn scores waar Twan Huys alleen maar van kan dromen.

Gedurende vijf jaar RTL Late Night scoorde Tan één keer minder dan 300.000 kijkers: zijn dieptepunt lag op 297.000 kijkers. Huys heeft nu al drie keer onder de 300.000-grens gescoord. Sinds de vijfde uitzendweek scoort 81 procent van zijn uitzendingen niet genoeg kijkers voor een plek in de kijkcijfer top 25.

Het zou buitengewoon merkwaardig zijn als een grote zender als RTL 4, dat veel financiële belangen heeft en zorg draagt over honderden werknemers, niet druk op zoek is naar een vervanger voor Huys.

Huys is binnengehaald door programmabaas Erland Galjaard, maar die is al lang weer weg. Her en der wordt wel cynisch gefluisterd dat de aanstelling van Huys zijn cadeautje is aan concurrent John de Mol, voor wie hij naar verluidt in januari aan de slag gaat.

Eén ding is zeker: Twan Huys en de RTL-kijker zijn geen match en dat gaat het ook niet worden. De RTL-kijker verlangt een kritischere gastheer dan Humberto Tan, maar tegelijkertijd ook meer amusement dan Twan Huys te bieden heeft.

Door de almaar dalende kijkcijfers zit Twan Huys in een negatieve spiraal. Het wordt steeds lastiger om goede gasten te strikken met zulke lage kijkcijfers. En de gastenlijst is al om te huilen.

RTL 4 ontkent het stellig, maar het scenario wordt steeds realistischer dat Twan Huys de kerst niet gaat halen, ondanks zijn driejarige contract.

Concurrent Pauw trok maandag 972.000 kijkers (37 procent).

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen