Sophie Hilbrand trapte in eigen photoshop

Sophie Hilbrand stond laatst op de cover van tijdschrift Elle en dacht heel even dat ze er echt zo mooi uit zag als op de coverfoto. Dat vertelt de presentatrice in de VARAgids. In dit digitale tijdperk laat iedereen zich online van zijn mooiste kant zien, maar eigenlijk gebeurt dat in tijdschriften al veel langer: modellen en sterren worden net iets mooier gemaakt dan ze daadwerkelijk zijn. “Terwijl we allemaal snappen dat dit niet de realiteit is. Ik trapte zelf laatst ook in de photoshop.

Ze vervolgt: “Ik stond in Elle en kreeg complimenten over de foto’s: ‘Jeetje wat prachtig’ – werd er gezegd. Ik keek ernaar en dacht: Oh ja, zo zie ik eruit. Terwijl ik weet: zo zie ik er helemaal niet uit. Kortom, ik ging er toch een beetje in mee hoe ik afgebeeld werd.”

Hilbrand pleit ervoor dat we helemaal niet perfect hoeven te zijn. Dingen mogen en moeten ook gewoon mislukken, vindt ze. “Ik lees momenteel het boek 12 Rules for life van Jordan B. Peterson, een aanrader. Hij legt uit dat mensen van zichzelf niet ongelukkig mogen zijn waardoor als er iets ongelukkigs plaatsvindt, je zit met een dubbel gevoel van ongeluk.”

Er mislukt iets maar je mag van jezelf niet mislukken. Dan ben je bij voorbaat ongelukkig, ongeacht het voorval. Terwijl, dát is het leven. Dat heeft iedereen weleens.”

Het VARAgids-interview met Sophie Hilbrand kunt u lezen via Blendle.

Foto: Estera Marysia, BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen