SBS-exit voelde als falen voor Georgette Schlick

Voor Georgette Schlick voelde haar vertrek bij SBS 6 als falen. Nog altijd blikt ze er op terug als een onprettige fase. Dat vertelt de directeur van tv-productiebedrijf Fremantle in weekblad Elsevier. De SBS-groep werd in 2011 overgenomen door Sanoma en Talpa en Schlick werd aangesteld als de nieuwe directeur, maar anderhalf jaar later vloog ze er alweer uit. Een beetje zoals het met alle SBS-directeuren gaat dus. “Ik was de verkeerde persoon op de verkeerde plaats“, zegt ze nu.

SBS, dat nu volledig in handen is van Talpa, bevond zich in een roerige periode. “Er bestond behoefte aan een polariserende CEO die duidelijk stelling nam. Dat is mijn aard niet. Ik ben beter in verbinden. Het is de rijkste les uit mijn leven geweest.

Ze was de eerste vrouwelijke baas van SBS. “Het is niet zo dat ik me een rolmodel voelde die de vrouwelijke helft van de mensheid in de steek heeft gelaten. Maar ik ben een streber, ik wil winnen. Dus ik had wel het vervelende gevoel gefaald te hebben.

Nu werkt ze voor tv-bedrijf Fremantle (Blue Circle), dat onder meer Boer Zoekt Vrouw en RTL Late Night produceert. “Ik heb eigenlijk niet geaarzeld. Hoewel ik in mijn hoofd al min of meer afscheid had genomen van de mediawereld.”

Het Elsevier-interview met Georgette Schlick kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen