SBS-exit voelde als falen voor Georgette Schlick

Geplaatst op Fri 19 Oct 2018 om 12:30

Voor Georgette Schlick voelde haar vertrek bij SBS 6 als falen. Nog altijd blikt ze er op terug als een onprettige fase. Dat vertelt de directeur van tv-productiebedrijf Fremantle in weekblad Elsevier. De SBS-groep werd in 2011 overgenomen door Sanoma en Talpa en Schlick werd aangesteld als de nieuwe directeur, maar anderhalf jaar later vloog ze er alweer uit. Een beetje zoals het met alle SBS-directeuren gaat dus. “Ik was de verkeerde persoon op de verkeerde plaats“, zegt ze nu.

SBS, dat nu volledig in handen is van Talpa, bevond zich in een roerige periode. “Er bestond behoefte aan een polariserende CEO die duidelijk stelling nam. Dat is mijn aard niet. Ik ben beter in verbinden. Het is de rijkste les uit mijn leven geweest.

Ze was de eerste vrouwelijke baas van SBS. “Het is niet zo dat ik me een rolmodel voelde die de vrouwelijke helft van de mensheid in de steek heeft gelaten. Maar ik ben een streber, ik wil winnen. Dus ik had wel het vervelende gevoel gefaald te hebben.

Nu werkt ze voor tv-bedrijf Fremantle (Blue Circle), dat onder meer Boer Zoekt Vrouw en RTL Late Night produceert. “Ik heb eigenlijk niet geaarzeld. Hoewel ik in mijn hoofd al min of meer afscheid had genomen van de mediawereld.”

Het Elsevier-interview met Georgette Schlick kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA
19 Reacties op “SBS-exit voelde als falen voor Georgette Schlick”


 1. Pater de Monnik

  Het voelt niet alleen als falen, het WAS ook falen!

 2. Henk

  Ze veranderd Hart van Nederland compleet, wat toen allemaal is teruggedraaid

 3. Joop55

  SBS wordt nooit wat, al zend je 24 u per week Kabouter Plop uit dan nog blijft de zender net zo relevant als dat het nu is.

 4. Pluk vd Petteflet

  Georgetta Schlick kan ook niet toveren hè …
  Bagger wordt klei als je het de tijd geeft, en dán pas kan je boetseren en vormgeven.
  Er zit nu weer een beetje teveel H2O bij SBS dus het is weer PET.
  Prettig weekend everybody!!1!

 5. Rubicon

  Denk dat ze gelijk heeft. Verkeerde persoon. Verkeerde plek. Hebben ze bij SBS sowieso handje van. Kijk naar haar opvolgers. Enige wat ik mis is dat ik die streberigheid en wil om te winnen nooit zie. Niet gezien bij SBS en ook niet bij Freemantle. Mag wat meer uitgesproken smoel/visie naar buiten hebben op zo’n positie.

 6. Bep

  Joop 55… met 24 uur Kabouter Plop trekt het meer kijkers dan nu.

 7. mike

  Georgette dacht er goed aan te doen de voorgaande directeur Eric van Stade en aanverwante mensen af te kraken, maar zie hier. Karma deed zn werk. De marktaandelen holden naar beneden in Georgette en Remko van Westerloos tijd. Big Failure inderdaad Georgette, met je toverstokje. Je hebt alleen maar ellende getoverd.

 8. Bart

  Hoor haar nog zeggen bij Dwdd: Koken op tv is uit.
  En dat Nederland Muziekland en Veronica Goes terug zouden keren. Dat eerste ging om een gesponsord slap aftreksel van het origineel en het tweede was een totaal ander programma dan vroeger. Voor de rest heeft ze SBS eigenlijk alleen maar afgebroken i.p.v. opgebouwd. Dit alles samen met Remko van Westerloo, Karin de Groot, René Oosterman en Juliette van Heemskerk. Zij wisten allemaal wel hoe ze SBS weer op moesten bouwen. Een ding hebben daar bij allemaal nooit gedaan en dat is luisteren naar wat mensen willen. Ze hebben geen hart van televisie en geen feeling met het publiek omdat enige kennis van televisie en mensenkennis ontbreekt. Dit is helaas scheering en inslag bij bedrijven tegenwoordig. Vergaderen zich kapot maar ondertussen komt het bedrijf niet verder voor uit omdat men totaal het doel van de onderneming uit het oog is verloren. Personeel heeft het bijltje er al bij neergegooid omdat ze steeds tegen de zelfde dingen aan lopen.

 9. Mark

  Hap Schlick Weg.

 10. Pim

  Ze zal nooit vergeten worden. Niet door haar talenten of kennis van media maar wel door op het podium te komen van de sbs najaarspresentatie met een toverstokje!! Haha iedereen heeft het er nog over. Helaas bleek zij geen Hans Kazan of Hans Klok bij sbs. Alleen de huidige leiding van sbs doet het nog slechter wat op zich ook noemenswaardig is. Met dank aan Karin de Groot.

 11. Erik de Wit

  Van een rookworst naar een tosti ham kaas moeten eten.

 12. Marcel

  Georgette is een onbetrouwbaar sujet…. Veel praten, glimlachen maar heel weinig inhoudelijk zeggen… Dat weet de hele mediawereld….

 13. Ron

  Zij is mede verantwoordelijk voor de teloorgang van RTLLN met haar productiemaatschappijtje. Tel je zegeningen…

 14. Geronimo

  Gras is groen, de hond die blaft en een zeemeeuw komt schreeuwend binnen, schijt het nest onder en vliegt vervolgens op. Na deze vaststelling is een gevoel van totale ontworteling mijn deel. Gelukkig is de nachtwinkel open en kan ik nog iets sterks inslaan dat mij kan helpen mijn houvast te hervinden.

 15. Peter

  Dat wijf heeft niks gepresteerd. Maakt zich alleen druk om de inrichting en heeft een crimineel al echtgenoot. Maar goed dat ze eruit getiefd is.

 16. herman

  en haar poessie stinkt ook

 17. HanzWorsd

  De naam klinkt als de hoofdredacteur van Seventeen.

 18. Ron

  @Peter Degene die erna kwam, die de Monninck dat is pas een vreselijk figuur. Die heeft toch een partij een stijve p i k van zichzelf.

 19. Ron

  De Monninck heeft Sanoma naar de afgrond geholpen. Hangt inmiddels er al een tijd boven te bungelen. Maar hii is net als de kapitein van dat Italiaanse schip er net op tijd vanaf gesprongen. En nu gaat hij het bedrijf van John om zeep helpen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.