Joop van den Ende intimideerde Jack Spijkerman

Geplaatst op Fri 19 Oct 2018 om 11:45

Jack Spijkerman is in het verleden ernstig geïntimideerd door Joop van den Ende. Hij vatte hem op een feestje zelfs bij de kraag. Dat vertelt de presentator in een interview met Patrick Kicken voor Radio.nl. Spijkerman presenteerde in de jaren tachtig De Steen en Been Show op Radio 3, waarin Heb je een wens, vraag het de VARA een bekend onderdeel was. De presentator kwam op het idee om niet alleen op de radio, maar ook op televisie wensen te gaan vervullen van de mensen thuis.

De voormalig tv-ster zegt: “Ik had daar eerst al eens bij de VARA behoorlijke ruzie om omdat ik er lucht van kreeg dat er een nieuw programma zou komen: ‘Heb je een wens, vraag het Peter Jan Rens.’ Toen ben ik echt naar binnen gestámpt bij Vera Keur. Ik zei: ‘Als dat komt, ben ik nú weg. Ik zit godverdomme wensen te vervullen op de radio en dan krijg je Peter Jan Rens met een wens op televisie.’ Ik was echt woest. Dan hadden ze minimaal moeten overleggen. Peter Jan Rens heeft het programma dus nooit gehad.

Maar toen, na een jaar of vijf, kwam Joop van den Ende naar me toe. Ik had net met Felix Meurders zitten praten van: ‘Kunnen we daar een televisieversie van maken?’ Gewoon een beetje brainstormen. Ik zei: ‘We gaan het eens opschrijven.’

Uiteindelijk lag er een tv-format. “Toen werd ik gebeld door Joop van den Ende. Hij zei: ‘Kan ik je spreken?’ Toen zei hij: ‘Ik wil dat wensenprogramma wel gaan doen van jou.’ Ik zei: ‘Ja, dan heb je pech Joop, want dat heb ik net aan de VARA gegeven op papier hoe wij dat willen gaan doen.’ ‘O, dat is jammer’, zei hij.

Van den Ende liet het er niet bij zitten. “Vijf weken later komt de Surpriseshow van Henny Huisman, ook wensen vervullen. Dat bleek een Engelse formule te zijn die hij snel gekocht had, dus ik kon niks zeggen. Ik heb wel in een interview gezegd: ‘Dat hebben ze gejat van ons.’ Hij heeft met mij gepraat dat hij het wilde doen en toen had hij het helemaal niet over een Surpriseshow. Toen had je ineens Henny Huisman. Het bleek te bestaan in Engeland, dat kan.

Daar was de musicaltycoon niet blij mee. “Drie maanden later ben ik Joop van den Ende tegengekomen op een première. Hij pakte mij bij mijn kraag, trok mij helemaal naar zich toe en zei: ‘Als jij mij nog één keer beschuldigt van diefstal, dan is het einde carrière voor jou.’ Boem.”

Een week later staat er een foto van dat moment in de roddelbladen met als ondertitel: ‘Jack Spijkerman complimenteert Joop van den Ende met de Surpriseshow.’ Ha ha ha. Over invloed gesproken. Ik kon later prima door een deur hoor met Joop. Ik zit niet rancuneus in elkaar en Joop ook niet. Maar het is toch wat, hè?

Het interview met Jack Spijkerman kunt u hier bekijken.

Foto: RTL
35 Reacties op “Joop van den Ende intimideerde Jack Spijkerman”


 1. Meneer Kaktus

  Die flikker gunde mij dat programma niet. Uiteindelijk kwam het bij de commerciëlen terecht omdat het ego van Jack een succesvolle versie bij de PO onmogelijk maakte.

 2. Sjors van Kempen

  Zo werkt dat bij Joop. Een tokkie met losse handjes, maar voor de buitenwereld de gepassioneerde opa-figuur spelen.

 3. anoniem

  Jack ga plassen

  lelijk oud ding

 4. ruben

  Meneer Joop van den Ende

  is niet te breken

  Top man, voortaan altijd met meneer aanspreken, geen Joop maar Meneer Joop van den Ende begrepen

  Ruben

 5. Rob

  Lekker belangrijk

 6. Hendrik

  Waarom opeens deze oude koeien uit de sloot halen?

 7. Dubbelkans

  You Too?

 8. Joop55

  Spijkerman doet een Brandt Corstius , iets in de wereld slingeren en uiteindelijk komt het gevaarlijk dicht in de buurt van smaad, om te scoren voor de buitenwereld omdat heel fokkin Nederland moet weten dat er een paar postduifjes wellicht wat sensueel gefrustreerd zijn. Next.

 9. Job de echte

  Joop is een nepperd….

 10. all

  Is die Joop niet de zoon van de Feestneuzenverkoper op de haarlemmerstraat? Daar kochten wij als kind altijd vuurwerk. Zat hij verkleed als clown op een stoeltje, heel triest allemaal.

 11. anja

  Zeg het maar meneer Kaktus, is hier het hellend vlak begonnen

 12. Pater Hazebroek

  ¨Internationale clownerie¨ noemt hij dat zelf.
  Treurig toch?

 13. dan wilson

  Jack Spijkerman, dat was toch die man die in zijn VARA-tijd week in week uit Pim Fortuijn door de stront trok en daardoor mede verantwoordelijk is voor zijn dood.

 14. Eddie Emmer

  Wel een leuke titel en zeker niet te laat: “Heb je een wens, vraag het Peter Jan Rens.” Emiel Ratelband doet het ook, dus waarom Peter Jan niet. Het wachten is nog steeds op het moment dat er een zoon van hem wordt geboren met de naam ‘Circus’. Wolter Kroes heeft zijn zoon ook Tom genoemd. Maar zonder gekkigheid die interviews van Patick Kickken zijn doorgaans echt superleuk! En nu ook weer best openhartig wat Jack zegt!

 15. west 1

  Jammer dat Louis Davids. Fien de la Mar , Helma en Selma , Max van Praag , Mia Smelt, Leo Pagano Henk van Stiperiaan , tante Hannie Ageeth Scherphuis,
  Theo uden Masman, Johan Bodengraven , Kees Schilperoort , Han Hollander
  Arie snoek en Ab Goubits, en de vele andere die zo populair waren zoveel jaar geleden er niet meer zijn , die zouden heel wat te vertellen hebben gehad! Zou nacht werk betekenen voor @ M.C , ja oud nieuws doet het heel goed !!

 16. west 1

  Vraag me af wat voor redactie er bij MC zit , DEZE SITE IS ECHT OM TE LACHEN

 17. q8

  jack spijkerman kent joop?
  en willen wij dat weten?

 18. José V.

  Fact check: onjuist! De Surpriseshow begon in 1988 en volgens dit verhaal van Spijkerman zou er rond 1983 gesproken zijn over een wensenprogramma van Rens. Rens is echter pas in 1986 bij de VARA gekomen dus dat is niet mogelijk.

 19. Remi

  Ergens “heb ik zoiets van” dat ik ‘m hier geloof, onze Jack …

 20. M.Astor.Beerenschot

  Gelukkig heeft henny huisman die show gedaan, je moet er toch niet aan denken dat die puisternk*p van Spijkerman aan je deur staat. De man heeft toch geen enkele symphatie, dat had Henny wel en niet zo’n beetje ook!

 21. Zo doen we dat

  Stuur engnek dan wilson allemaal ff een mаiltje op rijswijk01@tele2.nl

 22. Pater Hazebroek

  Clonwtje Taco is het failliet van de Nederlandse TV, Godverdomme nog aan toe!

 23. Simon

  Tja het format ‘een wens vervullen’ is net zo min te beschermen als een talentshow of een real-life soap dus ‘gepikt’ lijkt mij ook wat overdreven van Spijkerman.

 24. sjef van oekel

  ik wil Henny Huisman terug op tv met de supriseshow bij de kro

 25. F.Vandenmeer

  Ja, dat zou top zijn, die Huisman is nog steeds een van de leukste mensen van tv.

 26. scott_0

  Dzjek zit niet rancuneus in elkaar maar wil het toch graag even melden.

 27. P.g.

  Spijkerman, de man zonder enig talent maar met een behoorlijke zelfoverschatting op elk gebied. Weet heel goed dat hij niets kan, trapt zoveel mogelijk mensen naar beneden, dan heeft hij het idee dat hij nog iets voorstelt. En leuk? Nou dan ben je wel ver heen als je hem leuk vindt. De man kan niets. Verdient tv noch radio. Eng en rancuneus en vrij dom.

 28. Hoppie

  Spijkerman, een ramp op 2 poten. Had onderwijzer moeten blijven maar vermoedelijk kan hij dat ook niet.

 29. Berend

  Spijkerman is net zoiets als Paul de Leeuw; kan niets maar niet weg te krijgen.

 30. Sjaak

  Deze Spijkerman moest het altijd hebben van andere mensen die wel leuk waren. Het enige talent van hem is graaien.

 31. Marianne

  Hier zit een boek in.

 32. Soep

  Ach ja Spijkerman, de man met het grootste bord voor zijn kop van de hele Nederlandse showbizz. Echt volkomen talentloos. Vindt zichzelf een cabaretier, heb je een emmer voor me?

 33. euro

  Ook niet weg te rammen, zou ongedierteverdelging helpen?

 34. Joop.nl

  Mooi verhaal. Het maakt ook duidelijk dat het daar een grote boevenbende is en egotrippers en machomannetjes de dienst uitmaken.

 35. Henriette

  Het is net GTST. Het is uit het leven gegrepen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.