Saïda Maggé vindt De Wereld Draait Door te gezellig

Saïda Maggé, de nieuwe presentatrice van Nieuwsuur, vindt NPO 1-vooravondster Matthijs van Nieuwkerk een absolute vakman, maar kijkt voor de kritische interviews liever naar Jeroen Pauw. Dat zegt ze in de Volkskrant. Maggé is een groot fan van Pauw. “Ik vind hem een van de beste interviewers van Nederland. Hij is zó prettig. Hij prikkelt, heeft gevoel voor humor, laat soms merken wat hij van iets vindt maar dat stoort niet, is ontzettend goed voorbereid“, zegt ze.

Vervolgt: “Hij weet zich precies aan te passen aan zijn gast, waardoor het een gelijkwaardig gesprek wordt. Een pingpongwedstrijd. Heerlijk om naar te kijken.”

En hij heeft nog spannende, knetterende interviews. Die mis ik bij andere programma’s. Matthijs van Nieuwkerk is een briljante presentator, maar DWDD is wel heel gezellig.”

Ook is Maggé onder de indruk van Clairy Polak. “Clairy is de koningin. Tijdens mijn studententijd, toen ze vaker op tv was, keek ik tegen haar op. Zo’n goede interviewer en heel neutraal. Je wist bijna niets van haar.”

Jeroen Pauw heeft een programma om zijn persoonlijkheid heen gebouwd, aldus Maggé. “Voor zo’n show moet je levenservaring hebben. Ik ben 31 en invalpresentator. Laat ik dat maar eerst goed onder de knie krijgen. Maar als het fundament ooit staat, zou ik graag meer van mezelf laten zien.”

Het Volkskrant-interview met Saïda Maggé kunt u lezen via Blendle.

Foto: NTR, Rogier Veldman

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen