‘Rutte-Mouthaan-gerucht checken journalistieke plicht’

Guido den Aantrekker, de baas van weekblad Story, ziet het checken van de geruchten over een affaire tussen minister-president Mark Rutte en RTL-verslaggever Erik Mouthaan als zijn journalistieke plicht. Dat heeft hij gezegd in Shownieuws. Story, toch wel het sappigste entertainmentblad van het land, heeft het gerucht deze week op de cover staan. Het maakt de tongen los, maar er is ook veel kritiek, omdat speculeren over iemands geaardheid behoorlijk gevoelig ligt.

Den Aantrekker kon niet om de geruchten heen. “Er bereikten mij de laatste tijd heel veel geruchten dat hij iets gehad zou hebben met Erik Mouthaan, een verrassende naam. Die geruchten gingen al wat langer. Vorige week kreeg ik het ineens weer te horen uit de inner circle van het Binnenhof.”

Het wordt vaak terloops gemaild, legt Den Aantrekker uit. “Er is een heel Haags cocktailcircuit. Op de ambassades wordt heel veel gekletst en geroddeld. Dan komt zo’n naam wel eens binnen vallen. Ik denk op een gegeven moment: ja, het is ook onze journalistieke plicht om dat natuurlijk te gaan onderzoeken. Wij hebben dus heel erg simpel zowel Erik als Mark om een reactie gevraagd. Erik mailde mij gelijk terug dat hij het gerucht kent en het absoluut niet waar is.”

Mouthaan ontkende echter in de tegenwoordige tijd. “Dat was niet helemaal de vraag, want ik vroeg juist of hij het ooit gehad had. Zo geheim was het dus kennelijk niet meer. En Mark Rutte liet heel netjes officieel via zijn woordvoerster aan ons weten dat het een ‘loos gerucht’ betrof. Wat dat betreft moeten we ons daar maar even bij neer leggen en veel meer dan dat kunnen we er op dit moment niet van maken.

Renate Gerschtanowitz: “Het zou wel leuk zijn.”

Lees ook:
Erik Mouthaan ontkent verhouding met Mark Rutte (maandag)
Vorst over Mouthaan-Rutte: ‘Er moet een aanleiding zijn’ (dinsdag)
Mark Rutte ontkent affaire met Erik Mouthaan (woensdag)

Foto: Story-rechtenvrij, Roland Gaedtgens

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen