‘Rutte-Mouthaan-gerucht checken journalistieke plicht’

Geplaatst op do 11 okt 2018 om 12:30

Guido den Aantrekker, de baas van weekblad Story, ziet het checken van de geruchten over een affaire tussen minister-president Mark Rutte en RTL-verslaggever Erik Mouthaan als zijn journalistieke plicht. Dat heeft hij gezegd in Shownieuws. Story, toch wel het sappigste entertainmentblad van het land, heeft het gerucht deze week op de cover staan. Het maakt de tongen los, maar er is ook veel kritiek, omdat speculeren over iemands geaardheid behoorlijk gevoelig ligt.

Den Aantrekker kon niet om de geruchten heen. “Er bereikten mij de laatste tijd heel veel geruchten dat hij iets gehad zou hebben met Erik Mouthaan, een verrassende naam. Die geruchten gingen al wat langer. Vorige week kreeg ik het ineens weer te horen uit de inner circle van het Binnenhof.”

Het wordt vaak terloops gemaild, legt Den Aantrekker uit. “Er is een heel Haags cocktailcircuit. Op de ambassades wordt heel veel gekletst en geroddeld. Dan komt zo’n naam wel eens binnen vallen. Ik denk op een gegeven moment: ja, het is ook onze journalistieke plicht om dat natuurlijk te gaan onderzoeken. Wij hebben dus heel erg simpel zowel Erik als Mark om een reactie gevraagd. Erik mailde mij gelijk terug dat hij het gerucht kent en het absoluut niet waar is.”

Mouthaan ontkende echter in de tegenwoordige tijd. “Dat was niet helemaal de vraag, want ik vroeg juist of hij het ooit gehad had. Zo geheim was het dus kennelijk niet meer. En Mark Rutte liet heel netjes officieel via zijn woordvoerster aan ons weten dat het een ‘loos gerucht’ betrof. Wat dat betreft moeten we ons daar maar even bij neer leggen en veel meer dan dat kunnen we er op dit moment niet van maken.

Renate Gerschtanowitz: “Het zou wel leuk zijn.”

Lees ook:
Erik Mouthaan ontkent verhouding met Mark Rutte (maandag)
Vorst over Mouthaan-Rutte: ‘Er moet een aanleiding zijn’ (dinsdag)
Mark Rutte ontkent affaire met Erik Mouthaan (woensdag)

Foto: Story-rechtenvrij, Roland Gaedtgens
15 Reacties op “‘Rutte-Mouthaan-gerucht checken journalistieke plicht’”


 1. DENK

  Story verzint een roddel of gerucht en onder de smoes van “journalistieke plicht” moeten zij dit gaan “checken”. Hoe naief denken dit soort bladen wel dat anderen zijn?

 2. Tvkijker

  Het is vooral erg dat het alsnog gepubliceerd wordt, nadat het duidelijk ontkend is. Vervolgens melden dat er veel anonieme bronnen zijn en je het daarom toch brengt is natuurlijk erg makkelijk.

 3. Piet

  Wat gij niet wilt dat u geschiedt doe dat ook een ander niet.

 4. Kas

  Zuсht…

 5. Maria

  Snap het probleem niet, Erik ziet er altijd netjes uit. Met zo`n man zou hij overal kunnen verschijnen.

 6. De MP zelf

  I did not have a sexual relationship with that toy boy.

 7. Koen

  De Story journalistiek? Tuurlijk joh!

 8. Wanny

  Dat zou het alleen zijn als de uitkomst van het checken van enig belang was. En dat is het niet, behalve voor de direct betrokkenen. Dus geen enkele journalistiek belang wordt hier gediend, behalve dan het vullen van een roddelblaadje.

 9. Kees Neppérus

  Zou Rutte nu opeens de waarheid spreken?

 10. HanzWorsd

  Checken, welnee. Super achterhaald, was iets van de jaren 90, nu kun je gewoon maar wat roepen. Kijk maar naar deze site, of mijn reacties. Raken kan noch wal.

  Crowdfund actie voor Glamorama!

 11. Theo

  Hahaha… Sukkel… Guido den Aantrekker

 12. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  Zet Gijle Guido maar op deze zaak…!

 13. SOLANGE

  Rutte ontkend toch daar is ie goed in …liegen…..

 14. Sandra

  Hoezo sappigste entertainmentblad? Story is de kleinste van de vier en wordt het minst gelezen.

 15. Ano Nymous

  Als je bladen als Story serieus neemt zit sowieso er een steekje aan je los.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.