RTL ontkent dat Art Rooijakkers op plek Huys komt

Geplaatst op Wed 10 Oct 2018 om 10:00

RTL ontkent dat er met Art Rooijakkers wordt gesproken over het vervangen van Twan Huys. Wel wordt met hem gepraat over een eigen talkshow. Dat heeft de zender laten weten via zijn rubriek RTL Boulevard. Rooijakkers heeft op Radio 538 min of meer bevestigd dat RTL hem graag op de plek van Huys wil zetten, als die presentator ziek is of op vakantie. Op die manier zou RTL natuurlijk gelijk een ander gezicht kunnen uitproberen op de late avond, aangezien Huys een grote flop is.

Volgens RTL wordt er nu echter nog niet gedacht aan de vervanging van Huys. Rooijakkers krijgt een eigen talkshow. “Bij de overstap van Art Rooijakkers naar RTL 4 is er gesproken over een eigen talkshow voor de kersverse presentator. Dat laat de zender vandaag aan ons weten“, aldus Luuk Ikink.

Ikink vervolgt: “Er gingen wat verhalen over dat Art in de running zou zijn om Twan Huys te vervangen als die op vakantie gaat, maar volgens RTL gaat het hier om een talkshow die losstaat van RTL Late Night.”

Toch heeft Huys wel degelijks vervanging nodig als hij een keer ziek is of op vakantie wil. “Daar is nog niet over gesproken. Er wordt wel gezegd dat Twan sowieso een keertje op vakantie gaat. De vervanger zou zomaar eens Art kúnnen zijn, maar dit gesprek ging echt over een eigen talkshow. We weten dus niet of dat dagelijks of wekelijks is. Dat moeten we afwachten.”

Foto: RTL
39 Reacties op “RTL ontkent dat Art Rooijakkers op plek Huys komt”


 1. kampie

  Een te voorbarige Art. Staat goed bij je nieuwe werkgever.

 2. Boris

  Waar anders dan op het tijdslot van RTL Late Night kan zo’n talkshow dan plaatsvinden. Indirecte bevestiging dat het klaar is met Twan.

 3. peter

  Art als talkshowhost. Ik kan hem nog niet plaatsen in deze rol eigenlijk.

 4. Job de echte

  Iedereen snapt dat het klaar is met Huys. Doormodderen heeft geen zin.

 5. Roos

  Dus ze vervangen de ene presentator van buiten RTL met de andere presentator van buiten RTL. Lekkere middelvinger naar de presentatoren die al jaren bij RTL werken. Dit gaat ook niet werken, Art is nog kleurlozer dan Twan..

 6. Ron

  Misschien willen ze het tijdslot wel laten delen, op bepaalde avonden Art en op de overige dagen Twan. Al lijkt me dat gezien de kijkcijfers van deze laatste ook niet helemaal realistisch….

 7. Alex

  Art had het over wanneer Twan met vakantie gaat.

  Wat een sensatiezoekerij weer.

 8. Anonymous

  @Alex Niet alleen sensatiezoekerij, maar ook kwaadsprekerij. Koste wat kost wilt men RTL en in het bijzonder RTLLN slecht in het nieuws brengen.

  Al weken doet men (o.a. MC) niet anders, elke dag verschijnt er wel weer een artikel op deze (riool) site of andere media om RTL de vernieling in te helpen.

 9. Niels777

  wat ik zou doen, wisselpresentatie. Dan is het ook niet zo’n gezichtsverlies voor Twan en RTL. Beau, Art, Twan en dan kunnen ze in een later stadium bekijken wat de beste keus is. Ik zou ook de naam veranderen in ‘Late Night’ dus RTL weglaten.

 10. Bart

  Ik denk dat RTL4 met andere soorten van late nigth’s moet komen geduurde het hele jaar door. Verschillende programma’s en meer variatie maar waarin wel altijd het gesprek van de dag in centraal blijft staan. Van de verschillende late night’s 2x een serie per jaar en deze volgen elkaar op. De hele zomer blijven er late night’s geprogrammeerd van 22.30 tot 23.45/24.00u bij RTL4

  Enkele voorbeelden:

  Beau live vanuit een grandcafe met 3 stoelen voor 3 gasten waar hij een uur lang mee praat. (een soort RUR)

  Lekker Laat met Paul de Leeuw waarin de presentator dit concept dat hem past als een jas verder kan uitbouwen. Op donderdag keert de gast presentator terug (parenavond)

  Een Nederlandse versie van het Belgische programma Gert Late Night
  Hiervoor vind ik Erik Dijkstra en Frank Evenblij heel geschikt. Zij moeten dan wel de overstap maken naar RTL maken. Eventueel kan Erik Per seconde wijzer blijven maken voor BNNVARA. Frank en Erik kunnen verder voor RTL7 wekelijks Bureau de Sport maken en nog wat andere (sport) programma’s

  Andere late nigth’s die ook voor het zelfde tijdslot zijn maar voor slechts 1 of 2 weken of voor 1x in de week (bijvoorbeeld zondag laat)

  Van der Vorst ziet sterren kan een aantal weken lang als late nigth fungeren met studio (nieuw) en locatie items.
  5 jaar later – met een nieuwe presentator omdat Beau dan die andere late night gaat doen. Zou Art kunnen doen
  Een Kwestie van Kiezen – terugkeer van deze talkshow met een op een gesprekken
  (kan ook op RTL7) zou met Twan kunnen maar bijvoorbeeld ook met Peter van Zadelhof, Merel Westrik of Art.
  Linda’s Zomer/Winterweek – format ongewijzigd maar wel de locatie. Niet meer in een studio maar gewoon op een zomer of winter locatie.

  En Twan, moet ie weg? Nee niet perse. Hij past met een huidige show gewoon niet bij RTL4. Breng RTL Z terug naar RTL7 en maak er een nieuws/sportzender van. Twan kan hier wekelijks Nieuws aan tafel maken, College tour, Een Kwestie van kiezen en een journalistiek reportage programma.

  Maak van RTL Z een Classic zender met oude programma’s, film, series, kinderprogramma’s filmen series, muziek en sport. Bijvoorbeeld een echte 80/90 zender. Bij succes deze 2 los koppelen en ook met een 70’s zender komen.

 11. Alex

  @Bart
  Ik zou RTLZ helemaal weg halen. Veel zal het in de huidige toestand niet opleveren en nu RTL7 leeggetrokken is van het enige succes, moet die zender alle aandacht krijgen.

 12. Bart

  @Alex Ja dat bedoel ik ook. RTL Z terug RTL7. Het huidige kanaal van RTL Z vullen met oude series, films en programma’s.

 13. chris?

  @ Bart; Mooie voorstellen maar BNN VARA zal nooit toestaan dat Eric Dijkstra programma’s gaat maken bij RTL4 en dan gelijktijdig bij BNNVARA. Ik geloof trouwens dat Dijkstra niet zo 1,2,3 naar de commerciële overstapt.

 14. Hans S.

  Als het om geld gaat gooit Eric Dijkstra zijn principes ook zo over boord.

 15. Yup

  Jullie geloven echt in jullie eigen onzin artikelen. Hij heeft nooit uitgesproken dat ie Twan zou gaan vervangen.

 16. Yup

  Even ter aanvulling ik heb het over dit suggestief geschreven artikel>
  http://www.mediacourant.nl/2018/10/art-rooijakkers-praat-over-vervangen-twan-huys/

 17. Merel

  @bart
  Zoek hulp.
  En een baan.
  Met zulke lange Posts geef je alleen duidelijk aan dat je niet helemaal in orde bent.
  En dat je geen werk hebt.
  Doei Bart

 18. Roobie

  MC is weer aardig aan het stoken

 19. Yup

  @Anonymous
  Wed 10 Oct 2018 om 10:59

  Gaat ze niet lukken. Te knullige journalistiek hier. Niemand binnen de media neemt het nog serieus ;)

  (nb. ik ben NIET van een rtl, talpa, of npo kamp)

 20. B klein

  Juist als je denkt veel erger dan tan en twan komen ze met art. Gruwelijk zelfingenomen narcistisch ventje. Maakt een keiharde copie van het programma aan het einde van de wereld van queen Floortje. Die kan dit overigens wel. Prachtig programma waar de gasten centraal staan. Schitterende beelden. En dan komt dit griezeltje. Echt wel zo walgelijk slecht. Poses die de indruk moeten wekken dat “rambo” op de boot, boomstam, rand vd jungle en noem nog maar wat slechte cliche’s op. Zelf veel aan het woord. Slechte “grappen”, gespeelde emotie. Nare manier van veren plaatsen bij anderen. Vanzelfsprekendheid waarmee veren in de eigen reet geplaatst worden. Altijd aan vrouwen in het programma zitten. Ziet er vaak heel ongemakkelijk (ongepast??) uit. Kortom alle bagage aanwezig om straks te concluderen 3x is scheepskrom!!
  Lijkt wel op een mooie vrouw die telkens gaat voor de foute man die er vervolgens een puinhoop van maakt.
  En dan achteraf is het format schuldig aan het opzichtig falen van inhoudsloze tobbers die fake zijn en fake overkomen.
  ZAPPEN

 21. HanzWorsd

  Art is best wel gay, en hij heeft z’n naam niet mee.

 22. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  Misschien is Art latent!?

 23. Japie

  Huys met vakantie gaat? Jazeker hij gaat binnenkort met permanente vakantie.

 24. Bart

  @Merel Maak je geen zorgen. Ik heb een baan. Daar ben ik nu nog steeds. In de ochtend niet. Jij al thuis zeker? Ik ben verder prima in orde. Ik vind het leuk om over media te praten net als velen hier. Als jij daar niet van houd, wat kom je dan hier doen? Dit hierboven was niet zoveel werk maar gewoon een tekst van het weekend kopiëren en het is ook nog eens een goed idee.

 25. Bart

  @chris? Erik heeft volgens mij geen vast contact bij BNNVARA. Heeft ook al voor RTL7 dingen gedaan.

 26. HanzWorsd

  @Bart, die slimme Merel heeft mij wel aan het denken gezet. Jouw posts zijn inderdaad veel te lang.

 27. Lies

  RTL: ga eens praten met die YouTube gasten, hoe heten ze, Giel en die andere twee.
  Laat hun een format bedenken. Vul dit zelf in met de juiste presentatrice of presentator. Maar dat laatste zal RTL niet lukken.
  Er is genoeg jong talent te vinden. Zo vind ik Lex Uiting leuker dan Twan Huys. Helaas is Lex maar 5 minuten in beeld en saaaaaaaaie Twan bijna een uur. Gaap!

 28. Bart

  @HansWorsd Lang maar wel inhoudelijk. Kunnen we niet van iedereen zeggen. Ik noem naar een Hans of een Merel.

 29. HanzWorsd

  @Bart, zou je inhoudelijk kunnen onderbouwen wat je inhoudelijk dan niet onderbouwd vindt? Probeer even een stukje duiding te vinden naar mijzelf toe.

 30. Lies

  @HanzWorsd: op deze website staat ‘inhoudelijk’ en ‘duiding geven’ gelijk aan iemand compleet afbranden. Dat gaat vaak gepaard met opmerkingen of het overnemen van je nickname. En vervolgens gaat men onder jouw naam verder met het posten.
  That said, ik vond je post van 11.23 best goed!
  Good luck.

 31. J

  @Lies: Ja, StukTV heeft genoeg formats die denk ik op tv ook zouden werken. Is denk ik wel meer uit te halen, zeker voor RTL5 kunnen ze daar veel meer de samenwerking in zoeken. Desnoods kortere programma’s/formats van 25/30 minuten.

 32. HanzWorsd

  @Lies, ben je dronken?

 33. N Rop

  Lies
  Wed 10 Oct 2018 om 19:02

  Even je huiswerk doen. Wel eens gehoord van RTL MCN die bijvoorbeeld Stuk TV produceren…….. ff checken misschien. Dus ja, er zitten al best wel wat getalenteerde youtubers bij RTL.
  Is dus al gelukt Liesje ;)

 34. Lies

  @N Rop: goed te horen! Ga strafwerk maken…

 35. Bart

  @J Zeker eens!
  @Lies Dank je!

 36. Bart

  @N Rop Ik ken alleen een hoop ongetalenteerde Youtubers. Ook die bij RTL zitten. Stuk TV vormt hier zeker wel een uitzondering op. Van deze jongens zie ik veel te weinig tot niets terug op RTL5 en Videoland. Een gemiste kans zeggen de heren zelf ook.

 37. N Rop

  Bart
  Wed 10 Oct 2018 om 21:42

  Omdat Youtube Youtube is, RTL 5 Televisie en Videoland een betaald on-demand platvorm.
  Elke vorm van kruisbestuiving werkt niet. Is al uitgebreid getest.

 38. Bart

  N Rop Ik bedoel ook niet dat de YouTube formats op tv uitgezonden moeten worden maar laat de jongens van Stuk tv iets voor tv maken. Bij de jongens van streetlab werkt het ook heel goed. Ik zeg niet dat het werkt maar het is het proberen waard. Zeker gezien de koers die RTL5 vaart de laatste jaren.

 39. Nope

  Gaaap buuurp.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.