Politiek deskundige Bridget: ‘Rob Jetten is homo’

De nieuwe D66-leider Rob Jetten was dinsdagavond hét onderwerp van gesprek in ieder actueel tv-programma, zo ook in RTL Boulevard. De rubriek zette Bridget Maasland in als politiek verslaggever en zij kwam met belangwekkend nieuws terug uit Den Haag. “Hij is homo“, onthulde de presentatrice in de studio. Maasland heeft even op de Instagram-pagina van de opvolger van Alexander Pechtold gekeken en zag een man aan zijn zijde. “Hij heeft een heel leuke vriend, die ook lid is van D66.

Vervolgens kwam het uiterlijk van Jetten aan bod. “Hij ziet er nog een beetje studentikoos uit“, zei Peter R. de Vries. Daarop zei Peter van der Vorst: “Ja, hij heeft nog een beetje een babyface.

Volgens Maasland komt dat door zijn leeftijd. “Hij is pas 31 jaar. Hij heeft er ook voor gezorgd dat het referendum is afgeschaft. Daar was Thierry heel boos over. Hij gaat nu laten zien wat hij nog meer in huis heeft. Hij gaat eigenlijk heel makkelijk met moeilijk dossiers om, daar staat hij om bekend. En dat op je 31ste. Ik vind het nogal wat.

De politiek deskundige van RTL Boulevard had het ook nog even over het vertrek van Pechtold. “Hij kan achterover gaan zitten en het wachtgeld opmaken, maar ik vind het niet echt een type die alleen maar zijn handen ophoudt voor geld. Het is natuurlijk een harde werker en hij heeft veel laten zien de afgelopen twaalf jaar. Het is een goede debat met humor. Hij was een van de weinigen die überhaupt humor rondbracht in dat arena.”

Van der Vorst: “Ja, Baudet heeft het niet echt, hè. Dat je dan zelfs zegt: ‘Nee, het was geen vriend van me.’”

Maasland: “Nee, het was wel kinderachtig, hè?

Sowieso kun je het in de politiek nooit goed doen, weet Maasland. “Ik denk ook niet dat iedereen je leuk kán vinden als je zo’n functie bekleedt in de politiek. Je hebt altijd voors en tegens en mensen die op andere partijen stemmen of je haar niet leuk vinden.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen